Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je toe aan ander werk? Hoe vind je dan de beste vacatures? Deze vraag stellen een hoop mensen aan zichzelf als het tijd is om te zoeken naar een baan. Utrecht is een bruisende stad waar altijd vacatures zijn die vervuld moeten worden. Maar hoe pak je dit nu handig aan om zo snel en effectief mogelijk een baan te vinden die goed bij je past? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De focus van dit artikel ligt op het gebruik van netwerken, verschillende bedrijven en websites. Deze bronnen worden het meest gebruikt als het gaat om het vinden van een baan. Lees snel verder om tips van striktuitzendbureau.nl te lezen, zodat ook jij snel aan werk kan komen!

Vacature websites

Er zijn tegenwoordig talloze websites online te vinden waar dagelijks meerdere vacatures op worden geplaatst. Hiermee kun je op een hele makkelijke manier banen in de buurt vinden, door te filteren op afstand bijvoorbeeld. Ook kun je filteren op het aantal uren dat jij graag zou willen werken of het minimale salaris wat jij zou willen verdienen. Vaak zijn deze websites voor iedereen toegankelijk en makkelijk te gebruiken. Je kunt in heel korte tijd reageren op veel vacatures op verschillende websites, wat een efficiënte manier van solliciteren kan zijn. Tegenwoordig zijn er ook genoeg apps beschikbaar die deze websites aanbieden, wat solliciteren nog makkelijker maakt. Je kunt heel makkelijk aangeven wat jouw specifieke werkervaring is of welke opleidingen jij hebt gedaan, zodat het zoekresultaat nog specifieker wordt en je nog gerichter kan solliciteren. Er gaat een hele wereld voor je open als je besluit om te solliciteren via websites!

Breid je netwerk uit

Een andere manier om werk te zoeken is simpelweg door te netwerken. Vraag iedereen in je directe omgeving of zij nog wat voor je weten. Je familie, vrienden en kennissen kunnen zo een groot netwerk van mensen vormen, waarbij er iemand met een gouden tip voor je kan komen. Vooral als je zelf ook uit Utrecht komt en hier veel mensen kent, dan kan dit een nuttige tip zijn. Maar ook als je nieuw in de stad bent kun je een hoop hebben aan jouw netwerk. Vaak kennen mensen toch weer andere mensen die dan misschien met iets kunnen komen. Daarnaast kun je je netwerk uitbreiden door je bijvoorbeeld aan te sluiten bij groepen online, denk aan Facebook. Zo kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met veel mensen die werk zoeken of aanbieden.

Meld jezelf aan

Een andere tip om een baan te vinden is om rechtstreeks jezelf te melden bij verschillende bedrijven. Dit wordt vaak als professioneel ervaren door het bedrijf zelf, omdat je het initiatief toont direct iemand van het bedrijf te spreken. Je staat dus al meteen 1-0 voor. Vaak zijn er ook bedrijven die hun vacatures niet op openbare pagina’s zoals LinkedIn plaatsen, waardoor er dus een kans bestaat dat je bepaalde vacatures mist. Door te kijken op de website van de werkgever voorkom je dit. Het allerbeste is natuurlijk al deze drie manieren gebruiken bij het zoeken naar werk. Dan zal je in een mum van tijd aan de slag kunnen!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.