Veel mensen kennen Lissabon van de klassieke trams, die je bij de steile doorgangen in het centrum van de stad naar boven brengen. Lissabon is echter veel meer dan deze trammetjes alleen! Je vindt er tal van fraai gekleurde gebouwen, goede restaurants, het strand en talloze terrasjes. Niet onbelangrijk, het weer is een groot deel van het jaar aangenaam in de Portugese hoofdstad.

Zoek naar voordelige Transavia vluchten van Amsterdam naar Lissabon en boek jouw stedentrip voor de komende vakantieperiode! In dit artikel vind je alvast wat tips voor de bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen.  

Tips voor jouw ontspannen Lissabon stedentrip

1 - Op pad met de iconische tram 28 

In de inleiding van dit artikel werden de gele trammetjes in het centrum van Lissabon al aangehaald. Het populairst is tram 28, waarvan een rit je langs verschillende fraaie wijken van Lissabon brengt: Graca, Baixa en Alfama. Niet alleen is een rondje met de tram een hele leuke ervaring, het is ook een financieel aantrekkelijke manier om de stad te leren kennen. Voor een ticket in tram 28 betaal je slechts drie euro, waarbij het niet uitmaakt waar je uitstapt. 

2 - Uitstappen in en slenteren door Alfama 

Zo kun je uitstappen in Alfama, wat de oudste wijk van Lissabon is. De wijk kenmerkt zich door zijn pittoreske, authentieke uitstraling. Daarbij is de wijk rijk aan restaurants en gezellige cafés, waar je de mogelijkheid hebt om alle indrukken tot dan toe te verwerken onder het genot van een hapje en drankje. Wanneer je geluk hebt, hoor je de typisch Portugese fado muziek uit de speakers komen. 

3 -  Pastéis de Belém

Laat je tijdens je koffiepauze verrassen door de fijne smaak van Pastéis de Belém, een typisch Portugese delicatesse. Overigens is de kans groot dat het gebakje als Pastéis de Nata wordt aangeboden; er is maar één bakkerij die het gebak Pastéis de Belém mag noemen. Pastéis de Nata maak je eenvoudig zelf. Ook leuk voor als je weer thuis bent en nog even wilt negenoeten.

Het recept 👉 Pastéis de nata, eenvoudige én super lekkere Portugese mini taartjes

4 - Souvenirs voor thuis vind je op de Portugese rommelmarkt 

Verblijf je op dinsdag of zaterdag in Lissabon? Vergeet dan een bezoek aan de Portugese rommelmarkt, welke de naam Feira da Ladra draagt, niet in je planning op te nemen. De markt biedt je een schat aan prullaria en vintage items, die ook in een Nederlands interieur niet misstaan. Wellicht vind je een aantal leuke souvenirs, die je straks thuis altijd terug zullen laten denken aan je stedentrip naar Lissabon! De markt start op dinsdag en zaterdag om 9.00 uur. Wees niet te laat, dan zijn de mooiste items mogelijk al weg. 

Beeld: Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.