Happlify: de leukste shopping guide + blog

Wij zullen de laatste zijn om te zeggen dat je élke modetrend op de voet moet volgen. Maar het is wel leuk om een beetje op de hoogte te blijven van wat er speelt! Of je de trend nu overneemt in jouw eigen garderobe of niet. Benieuwd hoe je dat bijhoudt? Hier een aantal slimme tips.

Alle soorten kledingstukken

Modetrends zijn er voor alle soorten kledingstukken. Per kledingstuk kun je dus bekijken wat er in de mode is. Zijn trendy spijkerbroeken dit jaar nauwsluitend of juist flared? Welke stoffen komen terug in je zoektocht naar een nieuwe jurk of rok? En hoe zit het met de print op een bikini dames? Het verandert natuurlijk steeds weer. Maar je draagt niet ieder type kledingstuk, of in ieder geval niet in ieder seizoen. Je kunt daarom maar beter gericht, per soort kledingstuk, checken wat er in de mode is! Dat is de makkelijkste manier om te bepalen wat er in jouw garderobe thuishoort.

Kijk rond

Kijk goed om je heen. Wat dragen de mensen op straat die jou opvallen? Hier kun je een voorbeeld aan nemen! Het is leuk om op straat iemand voorbij te zien komen in een mooie outfit, en vervolgens zelf een dergelijke outfit samen te gaan stellen. Zie het als een tof experiment! Je kunt er ook op letten welke kledingstukken je steeds weer terug ziet komen. De teddy jacket is hier een goed voorbeeld van. Ook oversized T-shirts worden volop gedragen. Aan het strand of zwembad is de high waist bikini een favoriete keuze. Je moet er maar net even oog voor hebben. Maar de trends kun je zeker spotten.

Online inspiratie

Kijk niet alleen op straat om je heen, maar doe ook online inspiratie op. Je kunt gewoon zoeken welke kleding momenteel on trend is. Daar krijg je meteen de nodige tekst en uitleg bij, op blogs bijvoorbeeld. Of kijk naar shoplogs, wat ook inspiratie kan bieden. Hierin laten fashion icons namelijk hun nieuwste aanwinsten zien. Verder kun je in online shops bekijken wat de nieuwe collectie is. Misschien ken je wel wat ontwerpers. Bekijk per ontwerper de new arrivals, als je fan bent van de kledingstijl. Zoek je liever wat gerichter? Dan kun je weer op zoek gaan naar specifieke items, zoals we hierboven al noemden. En op verschillende social media kom je tips en trends tegen, om je outfits dit seizoen naar een hoger niveau te tillen. Ga onder andere op zoek naar de accounts van mode-iconen. Wat dragen zij? Daar kun je een voorbeeld aan nemen.

Duik de winkels in

Het is een aanrader om de nieuwste trends in de winkels te checken. Dat doe je in de winkelstraat of in online winkels, gewoon thuis op de bank. Kijk goed naar onder andere de stoffen, kleuren en prints. Zie je bepaalde herkenningspunten, ook tussen de ene en de andere winkel? Daar kun je in het bijzonder op letten. Probeer verder alvast nieuwe outfitcombinaties samen te stellen, of je dit nu aan je garderobe gaat toevoegen of niet. Je kunt in een winkel ook altijd vragen wat de (voorspelde) trend van het seizoen is. Zo maak je het jezelf extra makkelijk.

Eigen keuzes en stijl

We sluiten af met de tip om je eigen stijl niet uit het oog te verliezen. Het is niet meer dan logisch dat je niet elke trend mooi vindt. Misschien vind je een bepaalde kleur oninteressant. Of vind je een trendy print juist te hectisch. Ga er daarom alleen in mee als het bij jou past. En die keuze is heel persoonlijk! Gelukkig kun je een heleboel stijlen en looks met elkaar combineren. Een trendy item met een tijdloos kledingstuk samenvoegen? Gewoon doen! Zo geef je er eigenlijk ook meteen weer een eigen draai aan.

Lees ook 👉 De kunst van een tijdloze stijl: slimme garderobe investeringen

Of het nu online of juist in je dagelijks leven om je heen is: modetrends kom je eigenlijk overal tegen. Let er dus bewust op als je op de hoogte wilt blijven. Vervolgens kijk je wat bij jouw garderobe past – en wat je toch liever laat hangen. Bij mode gaat het er toch vooral om wat je zelf leuk vindt!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.