Happlify: de leukste shopping guide + blog

Je hebt allerlei leuke meubeltjes in de opslag staan die je wil oppimpen. En je zag laatst een leuke video over hoe je schalen kan omtoveren tot een mooie lamp. En dan nog niet te spreken over die kapstok die je al maanden zegt te willen maken. Genoeg te doen! Leuke projecten waar je mee aan de slag wil. Helaas heb je nog niet alles in huis. De basis ontbreekt. Wij helpen je in deze blog op weg om een voorraad aan geschikt gereedschap en materiaal aan te schaffen waar je voorlopig al je DIY projecten mee kan uitvoeren.

Weet wat je nodig hebt

Je kent het wel, schuren die volgestapeld staan met bakjes en laatjes vol materialen en gereedschap. Misschien heb je wel een oom of buurman die een voorraad heeft die daar op lijkt. Maar de hoeveelheid zegt lang niet altijd iets over of het daadwerkelijk nut heeft in huis te hebben. Schrijf daarom op wat je van plan bent te doen, waar je projecten voornamelijk uit bestaan en bepaal op basis daarvan wat je nodig hebt. Je hebt voor eenvoudige klussen geen dure machines nodig met allerlei geavanceerde opties. Te veel extra functies die je nooit gebruikt, maken het werk alleen maar ingewikkelder. Keep it simple.

Blijf bij hetzelfde merk

Net als voor andere productcategorieën geldt voor gereedschap dat het fijn is bij één merk te blijven. Met de opkomst van draadloos gereedschap is het voordelig om te kiezen voor een fabrikant. Je hebt op die manier een batterij en oplaadsysteem nodig, wat geld bespaart. Investeer bijvoorbeeld in een schuurmachine en boormachine van hetzelfde merk.

Hoe bespaar je geld?

Het aanschaffen van een volledig nieuwe voorraad aan gereedschap is een flinke investering. Houd de aanbiedingen rondom bijvoorbeeld Vaderdag en Sinterklaas in de gaten bij de grote bouwmarkten. Doe online research en vergelijk prijzen. Veelal willen aanbieders nog weleens de prijs geven die jij online goedkoper tegenkomt. Daarnaast is het handig om lid te worden van een doe het zelf zaak. Zo blijf je op de hoogte van kortingen en krijg je gepersonaliseerde aanbiedingen.

Let op comfort

Je wil het liefst gereedschap aanschaffen dat voor lange tijd mee gaat. Een investering waar je jarenlang iets aan hebt. Waar we vaak overheen kijken is dat het heel belangrijk is dat het gereedschap goed in de hand moet liggen en voelen. Zie het als het kopen van nieuwe schoenen. Je gaat niet in een maat te klein rondlopen. Ditzelfde geldt voor een boormachine of schuurmachine. Maar ook kleinere objecten als een schroevendraaier en een tang zijn vaak verkrijgbaar in verschillende vormen. Met een rubberen of plastic handvat.

Beeld: OPPO Find X5 Pro on Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.