Of je nu de kost verdient als kapper of zelf de haren van je kinderen en/of partner bijhoudt, een tondeuse is in beide gevallen onmisbaar. Met behulp van dit apparaat scheer je haren makkelijk en snel op de gewenste lengte af. Het grote aanbod tondeuses maakt het alleen niet makkelijk om er eentje te vinden. Wil je voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van je keuze? Houd de volgende 4 zaken dan altijd in je achterhoofd bij het kopen van een tondeuse.

1 - Minimale en maximale haarlengte

Een tondeuse wordt vaak gebruikt om het haar kort af te scheren. Toch zit er verschil in de lengte waarop dit apparaat haren afscheert. Kijk daarom in ieder geval naar de minimale en maximale haarlengte. Bij de meeste tondeuses wordt dit duidelijk vermeld. Door hier rekening mee te houden, voorkom je dat je een tondeuse koopt waarmee je het haar niet op de gewenste lengte af kunt scheren.

2 - Opzetkammen

Tijdens je zoektocht kom je ongetwijfeld ook verstelbare tondeuses tegen. Handig, want hiermee kun je de gewenste haarlengte zelf instellen. Het nadeel hiervan is alleen dat zo’n apparaat vaak een stuk duurder is dan een ‘standaard’ tondeuse. Wil je liever niet te veel betalen? Kies dan voor een tondeuse met opzetkammen. Door zo’n kam op het apparaat te zetten, worden alle haren op dezelfde lengte afgeschoren.

Bijkomend voordeel van opzetkammen is dat je ze niet alleen kunt gebruiken om je hoofdhaar op de juiste lengte af te scheren. Als je zo’n kam op je tondeuse zet, kun jij er namelijk ook een snor of baard mee bijwerken. Ideaal, want hierdoor hoef je niet overal een ander apparaat voor te kopen. Dit bespaart je niet alleen (veel) geld, maar ook ruimte in de kast.

3 - Met snoer of draadloos

Tondeuses zijn er zowel met als zonder snoer. Voordat je aan je zoektocht begint, is het handig om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. Een tondeuse met snoer kun je alleen gebruiken in de buurt van een stopcontact, terwijl je een draadloze tondeuse overal kunt gebruiken. Hier staat tegenover dat een tondeuse met accu vaak (een stuk) duurder is.

Gaat je voorkeur uit naar een tondeuse met accu? Let er dan goed op hoelang je hem kunt gebruiken als hij volledig is opgeladen. Je wilt immers voorkomen dat de tondeuse er halverwege ineens mee stopt. Als je het apparaat bij een kapperswinkel koopt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Je betaalt weliswaar wat meer, maar je bent verzekerd van een tondeuse met een goede accu.

4 - Accessoires

Als je een tondeuse koopt, krijg je hier vaak accessoires bij. Er kan alleen nogal veel verschil zitten in wat er meegeleverd wordt. Bij de ene tondeuse krijg je alleen een opbergkoffertje, terwijl je bij de andere soms ook allerlei opzetkammetjes, een kappersschort en een schaar krijgt. Kijk daarom goed waar je precies voor betaalt voordat je een tondeuse koopt. Over het algemeen geldt: hoe meer accessoires, hoe hoger het prijskaartje dat aan de tondeuse gehangen wordt.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.