Happlify: de leukste shopping guide + blog

Of je nu in de bouw, productie of andere sectoren met een hoog risico werkt, veiligheid moet altijd prioriteit zijn. Een van de beste manieren om een ​​veiligere werkplek te creëren, is door te investeren in de juiste beschermende kleding, zoals een werkbroek. De dagdagelijkse handelingen van je werknemers kunnen gevaarlijk zijn als ze niet goed worden gedaan. Het is dus belangrijk om je werknemers veilig te houden. Onthoud dat zelfs kleine veranderingen in het proces grote gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid en veiligheid op de werkplek.

Investeer in beschermende kleding van hoge kwaliteit

Er gaat niets boven het gevoel van zekerheid en veiligheid bij het werken op risicovolle werkplekken. De beste manier om werknemers het gevoel te geven dat hun veiligheid prioriteit heeft is door te investeren in beschermende kleding van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat je de juiste maat kleding gebruikt. De juiste hoeveelheid dekking kan je beschermen tegen schaafwonden, snijwonden en ander letsel. Deze verwondingen kunnen onder andere optreden bij het werken met scherp gereedschap of metalen randen. Het is ook belangrijk dat werknemers goed schoeisel dragen, zodat ze niet struikelen over puin of spijkers die uit vloerplanken steken. Dit kan letsel veroorzaken als je er per ongeluk op gaat staan.

Je medewerkers veilig houden

De eerste stap om je werknemers veilig te houden, is om ervoor te zorgen dat ze goed zijn opgeleid om in gevaarlijke omgevingen te werken. Deze training van 9093opleidingen.nl moet lessen bevatten over hoe je gevaren kunt herkennen en hoe je ze kunt voorkomen. Het moet ook acties omvatten die je moet ondernemen als zich een gevaar voordoet. Het is belangrijk dat managers een actieve rol spelen bij het geven van deze training. Als een medewerker ziet dat zijn manager iets onveiligs doet, is de kans veel groter dat hij dit slechte voorbeeld zal volgen. Managers spelen dus een belangrijke rol in de veiligheidstraining. Een actieve manager is veel effectiever dan je medewerkers alleen te wijzen op veiligheidsprotocollen.

Breng werknemers niet in gevaar met een binnenweg

Het is gemakkelijk om je te haasten en dingen te doen waarvan je weet dat ze niet veilig zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat binnenwegen en het afsnijden van bochten kunnen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood.

Wanneer werkgevers in moeten grijpen

Een werkgever moet direct actie ondernemen als werknemers op hoogtes van 2,50 meter of meer werken, of in situaties met extra risico's zoals boven water of dichtbij verkeer, zelfs als ze minder hoog zijn. Ook in werkgebieden waar beweging mogelijk is en valgevaar bestaat, zijn veiligheidsmaatregelen echt nodig om werknemers te beschermen.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.