Happlify: de leukste shopping guide + blog

Sleur - we hebben er allemaal weleens last van (ook in dit geflipte jaar). Stel je voor: je staat elke dag om hetzelfde tijdstip op. Op je bord ligt net als gisteren een bammetje met pindakaas. Ook je outfit lijkt verdacht veel op wat je de dag ervoor aan had. En de dingen die je dagelijks verder doet, kun je ook inmiddels wel dromen. Op zich is er niets mis met routines. Maar ik daag je graag uit om vandaag eens iets nieuws te proberen en uit die sleur te blijven. Laat jij je verrassen?

De comfortzone? Weg ermee!

We zijn vaak geneigd te doen wat veilig voelt. Want dat is bekend. We weten dat het werkt. En we hoeven er niet over na te denken, waardoor de kans klein is dat er ook maar iets misgaat. Zo weet je inmiddels dat je prima in je standaard outfit op het werk kunt verschijnen. Niets mis mee! Ook weet je inmiddels dat je bepaalde bekende taken prima aan kunt.

Maar wat zou er gebeuren als je eens met je haar in een knalkleur op het werk / in de Zoom meeting verschijnt? Of als je een keer een totaal andere taak op het werk oppakt dan anders? Oftewel, wat zou er gebeuren als je eens uit je comfortzone stapt?


Why not? Manic Panic Semi permanente haarverf Atomic Turquoise Blauw.

Iets nieuws proberen - laat je verrassen!

Als je altijd dezelfde veilige keuzes maakt, zal je altijd hetzelfde resultaat krijgen. Steeds weer hetzelfde doen, zal je weinig verrassingen opleveren.

Oké, het kan natuurlijk twee kanten op gaan als je iets nieuws probeert. Misschien blijkt dat havermout toch echt niet aan je oude vertrouwde boterham met pindakaas kan tippen. En wellicht maak je een foutje als je je op een nieuwe taak stort. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat iets nieuws proberen je verrassend veel oplevert.

Zo kun je (gepast) trots zijn als je het eenmaal hebt gedaan. Of misschien ontdek je iets nieuws waar je blij van wordt. Of haal je er een geweldige nieuwe uitdaging of een wijze les uit. Stuk voor stuk dingen die sleur je niet zal brengen.

10 nieuwe dingen om eens te proberen

Daarom daag ik je graag uit: probeer deze week elke dag iets nieuws. Risico loop je bijna niet. Want als het tegenvalt, dan kies je de volgende keer toch gewoon weer voor je gebruikelijke recept?! Ik inspireer je graag met 10 nieuwe dingen die het proberen waard zijn: 

Idee 1 - Maak een keer een andere lunch

Kies eens niet voor je standaard boterhammen, maar vul je lunchtrommel met allerlei bakjes met lekkere dingen. Brood, komkommer, tomaat, smeersels, toastjes, fruit – maak van je lunch een feestje!


Wie wordt er nou niet blij van een bento box lunch? Deze mooie Monbento Tresor bentobox bunny en veel meer vind je hier bij Roppongi.

Idee 2 - Geef een vreemde een compliment

Dat voelt misschien wat onwennig. Maar een vriendelijke glimlach van de ander is 99,9% zeker gegarandeerd! Over vriendelijkheid gesproken, ken je de Spread kindness like confetti-download al? Een A4-tje met van die afscheur-flapjes zoals vroeger: zoekend naar een studentenkamer of bijbaantje. Lekker offline. Happiness multiplies when shared. Doe je mee?

👉 KLIK HIER en download de PDF 👈

Idee 3 - Begin met iets waar je al lange tijd aan wilt beginnen

Sporten, anyone? Of download de app Duolingo en start met het leren van een nieuwe taal. Of verdiep je in een onderwerp waar je meer over wilt weten. 

Idee 4 - Neem een andere route

Fiets een keer op een andere manier naar je bestemming, wandel een ander rondje in de pauze of rijd eens binnendoor in plaats van over de snelweg. Wie weet ontdek je daardoor nieuwe plekken of levert het je leuke ontmoetingen op.


"Wat ik nou tegenkwam op weg naar huis..."

Idee 5 - Sta een uur eerder op

Niet voor niets bestaan er boeken als Miracle Morning, die ervoor pleiten om je ochtend vroeg te beginnen. Het schijnt dat veel mensen ’s ochtends super productief zijn. Probeer het eens uit door je wekker een uur eerder te zetten. En vergeet ook niet de avond van tevoren op tijd naar bed te gaan!

Idee 6 - Bel iemand op die je een tijdje niet hebt gesproken

Je oma bijvoorbeeld of een vriendin die je uit het oog verloren bent. Dat leidt vaak tot mooie gesprekken.

Idee 7 - Doe iets in je eentje

Naar de bioscoop gaan, ergens koffie drinken of wandelen bijvoorbeeld. Waarom zou je die dingen altijd samen met iemand doen? Onderneem iets alleen en ontdek dat je zelf soms ook al heel fijn gezelschap kunt zijn.

Idee 8 - Spreek iemand aan die je normaal nooit spreekt

Die ene buurvrouw bijvoorbeeld met wie je nog nooit een woord hebt gewisseld. Misschien kun je haar nog wel ergens mee helpen.

Idee 9 - Probeer een nieuw product

Laat je verrassen door iets nieuws uit het supermarktschap. Of maak een nieuw recept waar je benieuwd naar bent. Of probeer eens een heel andere smaak ijs!

Idee 10 - Maak elke dag een lijstje van 5 dingen die jou blij maken

Beginnen aan een goede gewoonte is altijd een goed idee. En van deze gewoonte zijn we bij Happlify al helemaal groot voorstander. Het kost je ’s avonds maar vijf minuten, maar kan je veel positiviteit opleveren.

Meer inspiratie nodig om iets nieuws te proberen? Bekijk dan eens deze TED-talk van Mat Cutts. Hij ging de (leuke) uitdaging aan om 30 dagen lang elke dag iets nieuws te proberen. Inspiratie genoeg! 

Experimenteer en ontdek!

Doe je mee en ga je uitdaging aan om iets nieuws te proberen? Ik zou zeggen: experimenteer, ontdek en laat je verrassen. Want mooie verrassende dingen komen juist op je pad als je eens niet doet wat je anders doet. Have fun! 💛

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.