Happlify: de leukste shopping guide + blog

Deel 1, een handige inleiding en de eerste 3 tips vind je hier: First class tips voor de beste staycation ever - deel 1. In dit artikel -deel 2- krijg je tip 4 t/m 8 en dan ben ook jij klaar voor een heerlijke staycation. Want... er zit een kans in dat er een dikke streep gaat door de door iedereen zo geliefde trip naar het buitenland. Maar niet getreurd: met deze tips haal je het beste van je buitenlandse zomervakantie gewoon in huis!

In Deel 1 maakten we een plan en budget en waren dit de eerste drie tips:
- Tip 1 - Hotel ontbijtbuffet
- Tip 2 - Huur iemand in voor je klusjes
- Tip 3 - Maak je bed superdeluxe op

Tip 4 - Thuis uit eten

Dek de tafel mooi, steek een kaarsje aan, trek een goede fles wijn open en bestel een (vijf gangen) diner van een van je favoriete restaurants. Thuis uit eten gaan (en de lokale horeca steunen in deze tijd) was nog nooit zo makkelijk.

Tip 5 - Maak van je achtertuin een resort

Het weer is niet de meest voorspelbare factor in de Nederlandse zomers, maar we hebben toch al menig hittegolf achter de rug. Prima aanleiding om van je tuin een resort te maken. Zet een groot zwembad op, sla cocktails in en spreid je uit op een ligbed. Denk er wat strandgeluiden bij en voor je het weet waan je je in Spanje. Heb je geen tuin maar een balkon? Een teiltje water om in te pootjebaden doet wonderen!

Bonus: Zet een tentje op in je achtertuin of op je balkon en maak er een slumber party van!

Tip 6 - Online wijn- of bierproeverij

Ben je een wijn- of bierliefhebber, dan is dit een superleuke staycation activiteit. Verschillende wijnspeciaalzaken en bierbrouwers organiseren online proeverijen. Je bestelt bij hen alles wat je nodig hebt voor de proeverij (lees: de te proeven drankjes en bijbehorende hapjes) en op een afgesproken datum en tijd ga je via een livestream proeven. Je krijgt daarbij alle extra informatie die je ook bij een real-life proeverij zou krijgen.

Tip 7 - Tuinbioscoop

Met een wit laken en een beamer bouw je in een mum van tijd een bioscoop in de tuin. Maak wat verse popcorn, hang gezellige lampjes op en kies de ultieme zwoele zomeravond om je favoriete film in je eigen tuin te bekijken.

Tip 8 - Maak een foto-album van je favoriete vakantie

Bij mij zijn er al jaren plannen om mooie fotoboeken te maken van mijn favoriete vakanties (onze roadtrip door de USA in 2014 en onze huwelijksreis door Schotland in 2018 bijvoorbeeld), maar het komt er nooit van. Wat is nou leuker dan op een regenachtige dag herinneringen ophalen terwijl je een geweldig fotoalbum van je vorige vakanties samenstelt? Zo die je op de eerste afbeelding in deze blogpost een van mijn favoriete uitzichten uit California; de Santa Cruz boardwalk.

Wat is jouw favoriete thuisactiviteit?

Ik kan nog wel even doorgaan met ideeën bedenken voor de ultieme staycation, maar ik weet zeker dat jullie ook vol goede plannen zitten! Wat is jouw favoriete thuisactiviteit? Laat je ideeën achter in de comments!

Lees: First class tips voor de beste staycation ever - deel 1 👉 HIER

 

Vera Bertens

De auteur: Vera Bertens

Vera Bertens is het creatieve hart en brein achter Franje Design, wat zij oprichtte in 2009. Naast haar wonderlijke wereld vol lieve en grappige wezens illustreert en ontwerpt zij ook in opdracht vanuit haar atelier in Tilburg. Wij houden van haar werk en nodigen je uit deze Nederlandse gem zelf te ontdekken. De blogposts van Vera >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.