Happlify: de leukste shopping guide + blog

Wist je dat 17 februari in het teken staat van vriendelijkheid? Deze dag is uitgeroepen tot de dag waarop je extra vriendelijk bent voor mensen om je heen. Oftewel: spread kindness around like confetti. Dat kun je natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Leuk voor een ander en ook voor jezelf! Wij geven je graag een flinke inspiratieboost voor Random Acts of Kindness. Dit zijn 5 dingen waarmee jij een ander een glimlach bezorgt. Dit is deel 1 en hier vind je deel 2 met nog eens 5 vriendelijke ideeën.

Idee 1 - Happy mail

In deze tijd van appjes, DM’s en social media-posts wordt echte post misschien wel meer gewaardeerd dan ooit. Wat dacht je van een ballon per post via Greetz. Of kies een mooie ansichtkaart uit en verras daar een ander mee. Niet met een reden, maar gewoon omdat iedereen blij wordt van onverwachte happy mail op zijn deurmat. Vooral als je de moeite neemt om op de kaart ook nog eens een mooie, persoonlijke boodschap te schrijven. Zoek je een mooie kaart om te versturen? Kijk dan eens naar de vrolijke kaarten van Houtmoed.

Idee 2 - Bakkers klaar? Bakken maar!

Heel Holland Bakt. Dus jij ook toch?! Bakken is natuurlijk een leuke bezigheid op zich. Maar al helemaal als je er iemand anders blij mee kunt maken.

Bak een grote taart en breng de stukjes persoonlijk langs bij mensen van wie je houdt. Ook muffins zijn natuurlijk een leuke lekkernij om voor mensen om je heen te maken. Kun je er stiekem eentje voor jezelf achterhouden om van te snoepen! Mocht je nog verlegen zitten om een leuk bakidee, kijk dan eens naar het boek 'Home baked'. Het prachtige Home baked boek van Yvette van Boven bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers.

Idee 3 - Wees dankbaar

Hoe vaak staan we er eigenlijk echt bij stil hoe fijn het is dat er bijvoorbeeld supermarktmedewerkers, pakketjesbezorgers en bouwvakkers zijn.

Zeg vandaag eens oprecht ‘Dank je wel!’ tegen iemand die jou het leven makkelijker maakt. Geef aan dat je diegene waardeert en stuur chocolade of nodig iemand uit om gezellig wat te gaan drinken. Deze ansichtkaart van STUDIO URF & OGEL leent zich daar perfect voor!

Idee 4 - Geef een compliment

Praten lucht op. Sterker nog, soms is een goed gesprek alles wat je nodig hebt om van irritante piekergedachten af te komen. Je hoeft maar in geuren en kleuren te vertellen wat er is gebeurd, en je voelt je misschien al direct tien kilo lichter. Je hart luchten voorkomt stress en eindeloos gepieker. Ook omdat een ander jouw gedachten vaak beter kan relativeren dan jijzelf. En je hart luchten is natuurlijk het allerfijnst om te doen bij een vriend(in) die je volledig vertrouwt. 

Idee 5 - Spread kindness like confetti

Het klinkt ZO idealistisch: "de wereld leuker maken". Maar in plaats van over iets te klagen, leek het ons zelf beter er wat aan te doen. En dat is precies de gedachte achter Happlify én dus ook #happlifykindness. Het is iets kleins en eenvoudigs waarmee je vriendelijkheid motiveert. Een A4-tje met van die afscheur-flapjes zoals vroeger: zoekend naar een studentenkamer of bijbaantje. Lekker offline. Lees hier meer: Spread kindness like confetti. Doe je mee? of download hier direct de gratis printable PDF.
Spread kindness like confetti-download

💛 Zin in meer tips? Klik hier > voor Ideeën voor een Random Act of Kindness - deel 2

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.