Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zo, kijk jij er ook weer naar uit: lekker luieren en even niks. Weg en verstand op nul. Dat zou de gedachte moeten zijn bij het woord ‘vakantie’ en die grote keuze aan vakantie bestemmingen... Maar je weet wel beter toch… Vakantie kan ook echt dikke stress geven. Sterker nog, voordien geeft het vaak sowieso stress. Maar niet met deze handige tips. Lees je mee?

Zonder stress op vakantie - 10 handige tips

 1. Stel een budget vast
 2. Google je hotel
 3. Zorg dat alles ruim voordien in orde is
 4. Maak een vakantie wishlist
 5. Plan niet al je tijd in
 6. Reis zo licht mogelijk
 7. Neem altijd een sarong mee
 8. Laat kostbaarheden thuis
 9. Scoor een pak speelkaarten
 10. Parkeer bij het vliegveld

Tip 1 - Stel een budget vast

Niet alleen voor de reis zelf, ook voor wanneer je daar op lokatie bent. Want geld gaat hard als je niks doet. Heel vreemd is dat. Drankjes bij het zwembad, een excursie hier een lunchje daar en dat ene leuke jurkje wat drie keer duurder is dan je er normaal aan uit zou geven. Elke scheet kost geld. Dus probeer een dagbudget te maken, als je niet blut thuis wilt komen.

Tip 2 - Google je hotel

Google je hotel

Skip alle hotels waar je alleen de binnenkant van kunt zien bij het boeken van je vakantie. De kans is dan namelijk groot dat de buitenkant het daglicht niet kan verdragen… Een beetje gechargeerd natuurlijk, maar mark my words. Het ligt ook een beetje aan het soort reis dat je gaat maken. Een citytrip stelt andere eisen aan je hotel dan een oase van rust op de Canarische eilanden. Maar omdat je altijd wel een bepaalde verwachting hebt bij je hotel, adviseer ik je deze voordien te Googlen en dat gele poppetje in maps eromheen te laten scharrelen. Omdat het kan én omdat jij dan bijna zeker weer dat je niet in een bouwput terecht komt. True story.

Tip 3 - Zorg dat alles ruim voordien in orde is

Is je paspoort nog geldig na jaren Corona? Check! Ga je ver weg? Dan moeten ook andere zaken op orde zijn zoals een visum en andere inentingen dan je booster. Kun je er met je pas pinnen? Heb je cash nodig? Heeft je telefoonabonnement bereik daar, en kun je een beetje voordelig data-roomen? Fijn om op orde te hebben voordat je gaat. Mail belangrijke gegevens ook naar een mailadres waar je altijd bij kunt (denk aan thuisadressen, medische gegevens, verzekeringsinfo, handige noodtelefoonnummers). Dat scheelt écht een hoop stress.

Tip 4 - Maak een vakantie wishlist

Mijn lief en ik maakten jaren geleden een road trip van San Francisco naar L.A.. Drie prachtige weken lang deden we steden aan, bezochten we vrienden en hadden we tickets voor toffe concerten. We hadden een wishlist gemaakt met een must do- en een nice to do-rijtje. Voordien is daar veel research in gaan zitten, maar dat hebben we er dubbel en dwars uitgehaald. Een voorzetje:

 • een grote show zien in Las Vegas
 • winkelen op Rodeo drive
 • naar L.A. ink
 • een nachtje slapen in Madonna Inn
 • een Zoltar vinden
 • fried pickles eten in een ouderwetse diner
 • verse fortune cookies kopen in China town
 • bottomless margarita’s in Hardrock Hotel
Dit is de hemel op aarde als je het mij vraagt: Madonna Inn.
Madonna Inn

  Tip 5 - Plan niet al je tijd in

  Maak een vakantie wishlist, maar zorg voor een beetje lucht in de planning zodat spontaniteit ook nog plaats kan vinden. Het zijn juist die romantische kleine straatjes of een onverwacht eetcafé waar je toevallig over struikelt en waar je de mooiste herinnering maakt.

  Tip 6 - Reis zo licht mogelijk 

  Probeer een reis capsule wardrobe maken. Neem niet teveel van hetzelfde mee en denk in laagjes kleding. Zorg voor een tube handwasmiddel in je koffer als je bang bent dat je in muffe kleding moet rondlopen. Niets is zo irritant om te moeten slepen met veel te zware bagage waarvan je weet dat je tweederde beter thuis had kunnen laten.

  Tip 7 - Neem altijd een sarong mee

  Investeer in een goede, tijdloze, sarong. Want een katoenen sarong is de beste multitasker ever. Je kunt ‘m gebruiken als sjaal bij kou, als handdoek, zelfs als kussen doet 'ie het prima. Het is een geïmproviseerde avondjurk, je kunt er breekbare spullen mee verpakken, er zelfs op picknicken en als beach dress doet de sarong het natuurlijk op z’n best. De sarong is lichtgewicht en makkelijk te wassen. Handig!

   

  Tip 8 - Laat kostbaarheden thuis

  Deze tip klinkt logisch, maar is toch het vernoemen waard als je met niet al teveel stress op vakantie wilt gaan. Alles wat je bij je hebt kun je namelijk verliezen. Bagage kan kwijt raken en op veel toeristische plekken zijn helaas ook veel grote en kleine oplichters actief. Laat daarom dure dingen gewoon thuis, ook goed opgeborgen.

  Tip 9 - Scoor een pak speelkaarten

  Je hoeft echt geen hutkoffer familiespelletjes mee te zeulen voor uren speelplezier. Een pak kaarten is als een sarong: super multifunctioneel. Je kunt er samen mee jokeren of pesten en alleen kun je talloze potjes patience doen als je moet wachten. Wist je dat je met een gewoon pak kaarten ook tarot kunt lezen?

  Uren speelplezier

  Tip 10 - Parkeer bij het vliegveld

  Als je vliegt kun je je laten halen en brengen naar het vliegveld, als die mogelijkheid er is. Maar stiekem is toch echt wel lekker om het in eigen hand te hebben met eigen vervoer. Het goede nieuws is dat vanaf welke luchthaven je ook vliegt, je kunt overal goed en zonder stress je auto kwijt, een paar voorbeelden hiervoor:

  Bonustip - Accepteer dat het niet zo zal gaan als je plant

  Hoe goed je ook plant, hoeveel stress je ook probeert te voorkomen, niets gaat altijd zoals je dat precies voor ogen hebt. 'Schrap perfectie, begin met leven' - schrijf ik op pagina 98 in mijn Happlify your life geluksboek en zo werkt dat ook met vakanties. Het zijn juist de bijzondere ontdekkingen, de vreemde gerechten en de hilarische toevalligheden die de allermooiste vakantieherinneringen maken.

  De koekjeswinkel die we in Praag ontdekten bij het maken van een ommetje.
  Praap peperkoek

   

  De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

  1 reactie

   • L.G.
   • 1 maart 2022 om 09:06

   Bedankt voor de tips!
   Op een fijne toon geschreven & erg bruikbaar!
   Krijg er zin in vakantie van! ♥️

  Laat hier iets vrolijks achter

  Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.