Happlify: de leukste shopping guide + blog

Je wilt de komende maanden optimaal kunnen genieten van het mooie weer. Een fraai ingerichte tuin biedt je daar de basis voor. Bij het inrichten van een tuin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo wil je voldoende ruimte hebben voor een tuinset of loungebank, wil je de tuin tot leven brengen met verschillende borders, je kinderen met een gazon de ruimte bieden om te spelen, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over het rustgevend inrichten van de tuin bij je woning. 

Tip: kies voor een tuinset voor 4 personen met aluminium frame, om hier jaren van te kunnen genieten. In tegenstelling tot een volledig houten tuintafel, is het risico op bijvoorbeeld houtrot bij deze modellen aanmerkelijk kleiner. 

Combineer een tuinset met een paar loungestoelen 

Veel tuinen zijn van meerdere terrassen voorzien. Het ene terras is bedoeld als plek om te ontbijten, lunchen en dineren. Je plaatst er een tuintafel voor vier, zes of zelfs acht personen, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Kleed het terras op een sfeervolle manier aan met een buitenkleed en bijvoorbeeld een barbecue of complete buitenkeuken. Op het andere terras heb je plek voor een paar loungestoelen of bijvoorbeeld een ruime hoekbank. Het is de ideale plek om onder de parasol een mooi boek of je favoriete tijdschrift te lezen op zomerse dagen. Combineer het kopen van een loungestoel voor in de tuin bij VivaldiXL met de aanschaf van een bijpassende bijzettafel.  

Vul de borders met verschillende soorten groen 

In de inleiding van dit artikel werd al genoemd dat je naast het terras voldoende ruimte wilt hebben voor groen in de tuin. De borders met een breed scala aan heesters, kruipers en bijvoorbeeld eenjarige planten geven de tuin kleur en trekken verschillende soorten insecten aan. Terwijl jij geniet van een hapje en drankje onder de parasol, dwarrelen en zoemen de vlinders en bijen om je heen. Het maakt de tuin tot een gezellige, ontspannen ruimte. Niet onbelangrijk is het positieve effect dat dit op de biodiversiteit heeft in jullie wijk! 

Door de borders en terrassen in de tuin te combineren met een gazon, hebben ook je kinderen een plek om te ontspannen. Een gazon houdt in tegenstelling tot een terras veel minder warmte vast. Voor kinderen een ideale plek om te spelen! Ook je huisdier zal om deze reden blij zijn met een gazon in de tuin. 

Zorg voor rustgevende elementen in de tuin

Om van je tuin een echte ontspannende plek te maken, kun je overwegen een aantal rustgevende elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een waterornament of een kleine vijver. Het zachte klaterende geluid van water heeft een kalmerend effect en kan helpen om stress te verminderen. Daarnaast trekken vijvers en waterornamenten vaak vogels aan, wat weer extra leven en vrolijkheid in je tuin brengt.

Plaats het waterornament op een plek waar je er goed zicht op hebt, bijvoorbeeld bij je loungehoek of naast je favoriete zitplek. Zo kun je optimaal genieten van het rustgevende geluid terwijl je ontspant in je tuin. Combineer dit met wat sfeerverlichting rondom het waterornament voor een magisch effect in de avonduren.

Met deze extra elementen zorg je voor een tuin die niet alleen mooi is, maar ook een ware oase van rust biedt.

Beeld: Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.