Happlify: de leukste shopping guide + blog

In februari was ik (Mariko) met mijn zus(je) in New Castle. Een aanrader om daar een weekend heen te gaan met de ferry! Met veel plezier hebben we de overtocht gedaan om vervolgens een dagje in de stad daar te shoppen. Meer tips volgen in een ander artikel, maar met het warmere weer in aantocht wilde ik dit eenvoudige limonade recept alvast met je delen. De citroenlimonade die we bij Marks & Spencer dronken is namelijk te simpel voor woorden, maar ZO lekker! Ik heb niet eens een fatsoenlijke foto kunnen maken. Het flesje was meteen leeg.

Citroenlimonade freshly squeezed - het recept

Eenmaal thuis heb ik de limonade al tal van keren gemaakt, maar dan met stevia in plaats van suiker. Dit is hoe ik 'm nu perfect vindt.

Ingrediënten

Voor ±1,5 liter limonade

  • 4 rijpe citroenen
  • 1 liter water
  • 2,5 eetlepel stevia naar smaak
  • een hand ijsklontjes
  • wat schijfjes citroen (optioneel)
  • wat druppels citroenolie (speciaal voor consumptie) of citroenaroma
  • een fles of karaf van ruim 1,5 liter (of 2 van 1 liter :))

Bereidingswijze

Pers de citroenen uit. Mix alle ingrediënten in de fles of karaf, doe goed dicht en schud even goed door. Schenk een glas vol en voeg ijsblokjes en een schijfje citroen per glas toe. Serveer koud en met een rietje. Te simpel voor woorden, maar heerlijk op een warme dag. Eigenlijk gewoon lekker op wat voor een dag dan ook.

Haal alles eruit wat erin zit!

Haal al het sap uit de citroenen met een goede fruitpers zoals deze van Dabé. Ook heel handig voor andere citrusvruchten en vaatwasmachine proof. Handig! Te koop bij o.a. Bol.com, Dabé Citruspers - €14,95

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.