Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Je kunt er niet omheen; we leven in een rare tijd. Ondanks dat we langzaamaan wennen aan het ‘nieuwe normaal’ zullen veel dingen voorlopig niet teruggaan naar hoe we dat gewend waren. Zo ook de zomervakantie. Er zit een kans in dat er een dikke streep gaat door de door iedereen zo geliefde trip naar het buitenland. Maar niet getreurd: met deze tips haal je het beste van je buitenlandse zomervakantie gewoon in huis!

Ik moet eerlijk toegeven: wij brengen veel vakanties in en rondom huis door. Ik probeer heel bewust om te gaan met hoe vaak ik vlieg en waarheen en omdat ik freelance werk vind ik vakantie nemen best lastig. Dat en het feit dat ik me op dit moment prettiger voel bij het idee om niet op vakantie te gaan en zo de risico’s met betrekking tot het coronavirus zo klein mogelijk te houden maken het plannen van een awesome staycation eigenlijk heel logisch.

Je voor langere tijd thuis vermaken kan best pittig zijn en daarom heb ik in deze blogpost een aantal tips en ideeën voor een geweldige staycation voor je op een rijtje gezet.

Maak een plan en een budget

First things first: voor iedere vakantie heb je een plan en een budget nodig. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken geldt dat ook (of misschien wel juist) voor de staycation. Wanneer je thuis vakantie viert ligt namelijk een gevaar op de loer dat ‘klusjes’ heet. Of (in het geval dat je, net als ik, freelance werkt) dat je toch nog even die spoedopdracht oppakt. Dat moet voorkomen worden, want tijd om echt op te laden is belangrijk. Maak daarom een plan van wat je wil doen in je weken thuis en stel daarvoor een budget op. Zie onderaan deze blogpost inspiratie.

Want ja; met een staycation bespaar je geld. Maar nee; dat betekent niet dat je helemaal niets mag of kan uitgeven! Heb je altijd al alle 7 Harry Potter boeken achter elkaar willen lezen, maar heb je die niet in huis? Bestellen die handel! Wil je in een mooie nieuwe bikini in je opblaasbadje liggen ondanks dat niemand je ziet? Go for it! Vakantietijd is de tijd om jezelf te trakteren. En als je dat in het buitenland zou doen, waarom dan niet hier in ons eigen Nederland?


Heel je tuin volhangen met led-lampionnen? Doen!

EXTRA TIP: Leg in je plan ook vast wat niet ‘mag’ tijdens je staycation! Zo bewaak je je eigen grenzen (en die van je eventuele vakantiegenoten) en heb je een stok achter de deur om klusjes en spoedopdrachten er niet in te laten sluipen. Je kunt ook een ‘vakantiepot’ maken en afspreken dat iedere keer dat iemand van jullie huishouden iets doet wat op de zwarte lijst staat hij/zij een donatie in de pot doet. De inhoud van die pot kun je weer gebruiken voor leuke activiteiten.

Amazing staycation activiteiten

Nu je een plan en een budget hebt opgesteld geef ik je graag wat inspiratie mee voor leuke staycation activiteiten geïnspireerd op de dingen die ik het liefste doe als ik op vakantie ben. Van een kaarslicht diner thuis tot op een belachelijk mooi opgemaakt bed ploffen; veel dingen die je op vakantie graag doet kunnen ook prima thuis.

Tip 1 - Hotel ontbijtbuffet

Een van de belangrijkste dingen tijdens vakantie is voor mij eten. All day every day. Lokale specialiteiten en guilty pleasures; tijdens stedentrips stoppen wij meerdere keren per dag op plekken voor een kop koffie, drankje, gebakje, borreltje, you name it. Maar het beste aan eten op vakantie vind ik toch wel een over the top ontbijt buffet bij een hotel. En laat dat nou iets zijn dat je ook prima thuis kunt doen!

Maak je aanrecht of eettafel leeg, doe extra extravagant boodschappen (koop alle dingen die je normaliter te duur vindt) en maak een geweldig ontbijtbuffet voor jezelf. Scrambled eggs, chocolade croissants, wafels, verse jus en een grote pot koffie. Stal het uit op tafel of op je aanrecht, zet een stapel borden neer en wandelen maar!

Tip 2 - Huur iemand in voor je klusjes

Ik weet dat ik zei dat je geen klusjes mag doen tijdens je vakantie, maar dat betekent niet dat je ze niet door een ander mag laten doen. Want laten we eerlijk zijn: het is wel een super fijn gevoel als er achterstallige projecten in en om het huis aangepakt worden. Maar niet door jou, want jij hebt vakantie! Je kunt een deel van je vakantiebudget reserveren om een klusjesman in te huren om wat items van je to do list te helpen afstrepen. Dan kun jij lekker met de voetjes omhoog. En bonus: naar andere mensen kijken terwijl ze aan het werk zijn zorgt voor instant meer ontspanning ;)

Tip 3 - Maak je bed superdeluxe op

Veel hotelbedden liggen voor geen meter, maar oh wat zijn ze toch altijd mooi opgemaakt. Mooie, frisse lakens, een fijne sprei en een hele berg kussens. Niks is fijner dan daar na een lange dag met veel zon bovenop ploffen. Probeer dat eens thuis; haal je mooiste beddengoed van stal, trek overal in huis je sierkussens vandaan en maak je bed mooi op. En als je dan toch bezig bent, leg dan meteen een pepermuntje of chocolaatje op je kussen. ‘s Avonds plof je dan op een even mooi bed als in een hotel dat ook nog eens ligt als je eigen bed!

Je kan ook te ver gaan...

Wat is jouw favoriete thuisactiviteit?

Ik kan nog wel even doorgaan met ideeën bedenken voor de ultieme staycation, maar ik weet zeker dat jullie ook vol goede plannen zitten! Wat is jouw favoriete thuisactiviteit? Laat je ideeën achter in de comments!

Lees: First class tips voor de beste staycation ever - deel 2 👉 HIER

 

Vera Bertens

De auteur: Vera Bertens

Vera Bertens is het creatieve hart en brein achter Franje Design, wat zij oprichtte in 2009. Naast haar wonderlijke wereld vol lieve en grappige wezens illustreert en ontwerpt zij ook in opdracht vanuit haar atelier in Tilburg. Wij houden van haar werk en nodigen je uit deze Nederlandse gem zelf te ontdekken. De blogposts van Vera >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Saskia
    • 1 juli 2020 om 21:39

    Wat een leuke ideeën allemaal. Wij gaan het liefst dingen ondernemen in de vakantie, zoals naar pretparken en dierentuin gaan, maar dat is nu vrij lastig. Hebben wel een groot zwembad in de tuin opgezet dus daar kunnen de kids zich prima in vermaken. Uit eten staat ook altijd op het lijstje en een terrasje pakken. Dat laatste is wat moeilijk nu omdat je moet moet reserveren en dat vind ik dan weer niks. Kunnen wel lekker eten bestellen dus dat gaan we dan af en toe ook doen. Benieuwd met wat voor tips je nog meer komt!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.