Stel je voor: je staat in je keuken, een beetje het saaie avondeten te koken. Je reikt naar het pepervaatje, maar in plaats daarvan grijp je naar... een schattig mini-huisje? Welkom in de wereld van de Lenox Spice Village! Duik mee in de geschiedenis, de huidige status als 90's cult-item, en het goede nieuws dat deze huisjes opnieuw verkrijgbaar zijn!

Een stukje geschiedenis

De Lenox Spice Village werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren '80, een tijd waarin porselein en handgeschilderde items een ware rage waren. Lenox, een bekend Amerikaans merk dat bekendstaat om zijn luxe porseleinproducten, bracht deze handgeschilderde kruidenhuisjes op de markt met toen al een nostalgische blik op vervlogen tijden. Ze waren verkrijgbaar van 1989 tot 1993.

 

 

De collectie bestond uit 24 huisjes, elk ontworpen met zorgvuldige geschilderde details. Het idee was om een klein, schattig dorpje op je aanrecht te creëren – iets wat enorm aansloeg bij liefhebbers van vintage en landelijke decoratiestijlen.

De originele Lenox Spice Village commercial uit 1990.

De Lenox Spice Village als cult-item

Hoewel de huisjes al jarenlang niet meer nieuw werden geproduceerd, hebben ze in de afgelopen jaren een ware cultstatus bereikt. Dat komt waarschijnlijk vooral door onder andere TikTok-berichten zoals deze: 

@paintedsage Reply to @lilyb292929 part 2 displaying the spice village jars! An unexpected pleasant find 😊#lenoxspicevillage #lenox #thriftfinds #thriftflip #lenoxspicejar ♬ Choking on Flowers - Fox Academy

Fans van vintage decor en verzamelaars zijn bereid om flink wat geld neer te tellen voor een complete set van de Lenox Spice Village. 

Op platforms zoals Etsy worden ze voor honderden euro’s aangeboden, vooral als de set compleet is en in goede staat verkeert. Dan kan het oplopen tot $2.500,- inclusief originele plank. Het is fascinerend om te zien hoe een keukenitem van 30 jaar geleden nu zo'n begeerd object is geworden. Check Lenox Spice Village op Etsy, je weet niet wat je ziet 🤯.

Vlnr: Vintage Lenox Spice Village-poster van Vintage Printology en bij Tolstead Harbonara kun je terecht voor losse Lenox Spice huisjes.

Goed nieuws: de Lenox Spice Village is terug!

Voor iedereen die al jaren droomt van hun eigen kruiden-dorpje (en wie doet dat nou niet?), hebben we fantastisch nieuws: Lenox bracht dit jaar Spice Village terug! De set is sinds september 2024 in dezelfde charmante stijl als de originele collectie beschikbaar, maar waarschijnlijk met enkele moderne aanpassingen om te voldoen aan de huidige kwaliteitseisen. Dit betekent dat je niet langer hoeft te zoeken naar een vintage exemplaar – je kunt nu een gloednieuwe Lenox Spice Village set in huis halen. Hoewel, als je in Amerika woont. Gelukkig is Lenox hard bezig om internationale verzending binnenkort ook mogelijk te maken. Daar wachten we dus nu maar even op :)

Dit is Spice Village mega-fan Ashley die je graag alles vertelt over de huisjes. Ze wist toen alleen nog niet dat ze terug zouden komen in het Lenox assortiment :)

 Waarom iedereen deze huisjes wil hebben

  1. Ze zijn zo schattig! Serieus, heb je ooit iets schattiger gezien dan een mini-huisje gevuld met rozemarijn? 🥺
  2. Dopamine boost deluxe! Elke keer als je kookt, word je vrolijk van je eigen kleine kruidendorp.
  3. Gespreksstarter supreme! Geloof me, iedereen die je keuken binnenkomt, zal het erover hebben. "Zeg, zijn dat... huisjes voor je kruiden?!" 🤯
  4. Perfecte mix van functie en fun! Je kruiden blijven vers én je keuken ziet er fantastisch uit. Win-win!

Ben je nu ook verliefd geworden op deze schattige kruidenhuisjes? Join the club! Check de Lenox website voor de nieuwe release. En voor de echte die-hards: blijf speuren op rommelmarkten en online platforms. Wie weet vind jij een vintage pareltje!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.