Nu de blaadjes beginnen te vallen en de avonden langer worden, is het tijd voor gezellige herfstprojecten. Halloween komt eraan en er is niets leuker dan je huis omtoveren in een spooky maar gezellige sfeer. Ben je dol op pompoenen, maar niet zo’n fan van het uitgraven van die grote, zware jongens? We hebben de perfecte mini-DIY voor je!

De geweldige DIY content creator Sibia Torres Padilla aka @sibster uit Arizona maakt al drie jaar haar eigen Mini Jack-o’-lanterns van... mandarijnen. Deze kleine, geurige pompoentjes zijn niet alleen superleuk om te maken, maar ook nog eens gemakkelijk én goedkoop. En het beste nieuws? Ze geven je huis meteen die warme Halloween-sfeer, zonder dat je er een complete pompoen patch voor nodig hebt.

Dus, maak een kop warme thee, trek een trui aan (it's sweater weather!) en ga lekker aan de slag met dit eenvoudige en super leuke DIY-project.

Benodigdheden

Om te beginnen heb je maar een paar simpele materialen nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt:

  • Een mandarijn (of twee, of drie…)
  • Een klein mesje
  • Keukenrol en/of aluminiumfolie
  • Touw of draad voor het handvat
  • Eventueel: een klein LED-theelichtje voor een extra spooky glow! 🕯️

Stap-voor-stap: zo maak je je eigen mini Jack-o’-lantern

1 - Snijd de bovenkant eraf
Begin met het voorzichtig afsnijden van de bovenkant van je mandarijn. Dit wordt de opening van je mini-lantaarn, dus zorg ervoor dat je niet teveel wegsnijdt.

2 - Hol de mandarijn uit
Gebruik je vingers of een lepel om de binnenkant van de mandarijn eruit te halen. Het idee is om alleen de schil over te houden. Eet de binnenkant op :)


3 - Vorm geven
Om ervoor te zorgen dat je mandarijntje zijn vorm behoudt, vul je hem tijdelijk met een prop keukenrol. Dit zorgt er ook voor dat je mini Jack-o’-lantern niet inzakt als hij opdroogt.

4 - Snijd het gezichtje uit
Nu komt het creatieve deel! Pak je kleine mesje en snijd voorzichtig een gezichtje in de schil van de mandarijn. Denk aan ogen, een neus en een spooky mond. Wil je extra creatief zijn? Voeg dan wat leuke details toe zoals boze wenkbrauwen of scheve tanden. Vergeet niet ook twee kleine gaatjes aan de zijkanten te maken voor het handvat.


5 - Laat drogen of bak
Je hebt nu twee opties: laat de mandarijn met het papier erin drogen voor 1-2 dagen, of versneld het proces door de mandarijn (met folie erin) te bakken op 95°C voor ongeveer 2-3 uur. Houd hem goed in de gaten om te voorkomen dat 'ie verbrandt.

6 - Maak het handvat
Wanneer je mandarijn droog is, kun je een stukje touw of draad door de twee gaatjes aan de zijkant rijgen om een handvat te maken. Is het moeilijk om het touw te bevestigen? Een klein drupje hete lijm doet wonderen.


7 - Extra magie: voeg een LED-theelichtje toe
Wil je dat je mini-pompoenlantaarn echt straalt? Voeg dan een klein LED-theelichtje toe aan de binnenkant voor een extra spooky sfeertje.

    Tijd om jouw eigen mini-pompoen patch te maken!

    Het leukste aan deze DIY is dat het super simpel is, maar enorm veel effect heeft. Binnen een paar uur kun je je hele huis vullen met kleine, geurige Jack-o’-lanterns die perfect zijn voor Halloween. En het beste van alles? Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dus waar wacht je nog op? Haal een netje mandarijnen in huis en ga aan de slag!

    🎃 Vergeet niet om je creaties met ons te delen, tag @sibster en ons @happlify – we kunnen niet wachten om jouw spooky meesterwerk te zien!

     

    Bron: al het beeldmateriaal is van @sibster - met goedkeuring bewerkt en geplaatst

    Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

    Laat hier iets vrolijks achter

    Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.