Happlify: de leukste shopping guide + blog

Kerstmis, een tijd die vol staat van gezellig samen komen met familie en vrienden. Maar laten we heel eerlijk zijn, zo gezellig en liefde vol is het lang niet altijd. Vaak voelt het meer als een verplichting waar je niet onderuit kunt en kun je de moppen van de ene iets te aanwezige oom inmiddels dromen. Geen zorgen, in deze blog lees je drie tips om Kerst met je familie te kunnen overleven.

1 - Ga elk familiegeschil uit de weg

In elke familie zijn er wel van die onderwerpen die nogal gevoelig liggen. En meestal gaan ze eigenlijk nergens over. Maar ja als tante Joke nog een wrok koestert tegenover oom Arie omdat hij vorig jaar haar zorgvuldig gevulde kalkoen een droge kip heeft genoemd, kan het zomaar gebeuren dat je straks Bert van Leeuwen moet bellen om dat akkefietje op te lossen. Probeer dus de sfeer gemoedelijk en luchtig te houden. Vertel bijvoorbeeld over hoe lief je kat is als hij ligt te slapen en tante Joke zal weer helemaal ontdooien en zo heb jij ook een beetje rust.

Zoek je nog echt leuke (kerst)cadeautjes en een beetje lol? Check www.gekkiggeit.nl!

Gekkiggeit

2 - Verzin een activiteit


Als je dan toch een hele dag verplicht met je familie opgescheept moet zitten, kun je het maar beter gezellig maken. Verzin daarom een leuke activiteit die jullie met elkaar kunnen doen zodat de tijd voorbijvliegt en jij weer lekker thuis onder een dekentje Home Alone kunt gaan kijken. Hou bijvoorbeeld een karaokemiddag met alle kerstklassiekers. Niets verbindt mensen sneller dan samen luidkeels Jingle Bells zingen. En natuurlijk bonuspunten voor iedereen die de hoge noten van Mariah Carey eruit kan persen.

Hier een beetje inspiratie voor als de nood echt heel hoog is...

  
3 - Zorg voor een escape plan

Wordt het je tijdens Kerst toch allemaal even te veel, zorg er dan voor dat je een escape plan hebt voor de moeilijke momenten. Biedt bijvoorbeeld aan om de hond uit te gaan laten of zorg ervoor dat jij een rondje drinken en hapjes klaar gaat maken in de keuken. Zo kun je je heel even terugtrekken in je eigen wereld en je weer opladen om met frisse moed de rest van het kerstdiner uit te zitten.

Verzin bijvoorbeeld een heel bewerkelijk toetje waar je lang voor in de keuken moet staan. Pastéis de nata bijvoorbeeld :)Natuurlijk zijn deze tips een beetje met een knipoog, maar we weten allemaal dat Kerst met de familie best een uitdaging kan zijn. Maar met een goede dosis humor en een beetje creativiteit overleef je deze dagen met gemak! Dus hup trek die foute kersttrui aan en hou deze tips in gedachten als het je even te veel wordt. En boven alles, geniet ook een beetje van die maffe familie van je.

🎄 Fijne Kerstdagen!

 

De auteur - Rinske Claus

Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza. De blogposts van Rinske >

 

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.