Happlify: de leukste shopping guide + blog

Valt de regen met bakken uit de hemel? En word je niet heel gelukkig van het gebrek aan zonlicht en warmte vandaag? Maak er dan binnen alsnog een vrolijk feestje van. Met leuke activiteiten hoef je je ook op de meest regenachtige dag niet te vervelen en kun je er zelfs een feestje van maken. Inspiratie nodig? Dit zijn acht tips waarmee jij ook die ene dag met niets anders dan hoosbuien vrolijk doorkomt.

Tip 1 - Taart, anyone?

Een stuk zelfgebakken taart gaat er altijd wel in. Maar al helemaal op een druilerige thuisblijfdag als deze. De lekkerste appeltaart bak je natuurlijk lekker zelf. Pinterest barst van de verrukkelijke recepten, die vaak door originele ingrediënten ook nog heel verrassend zijn.

Wat dacht je van deze Carrot cake to die for?! Kortom: bind je keukenschort voor, pak je favoriete bakvorm en maak iets waar je je knorrende maag maar al te graag mee vult.

Carrot cake to die for

Tip 2 - Ga toch puzzelen

We hadden het er al vaker over dat puzzelen niet suf hoeft te zijn. Zeker niet met al die toffe puzzels va tegenwoordig. Kijk voor de leukste bordspellen en puzzels eens bij Webshoppertje. Wat dacht je van dit prachtige, ronde exemplaar van Vissevasse. De duizend stukjes vormen een illustratie van een zwaan in de natuur. Yes, puzzelen is helemaal hot en het is rustgevende bezigheid waarmee je even kunt onthaasten, weg van alle digitale verleidingen. Eenmaal af is de puzzel 65 cm in diameter. Verkrijgbaar bij Madame la Poule - €32,95
Vissevasse Puzzel Swan - 1000 stukjes

Tip 3 - Volg een online cursus

Heb je altijd al willen leren hoe je zelf een kleed kunt breien? Lijkt het je geweldig om je eigen site te bouwen? Of wil je eindelijk eens je aquarelspullen afstoffen door te oefenen met een cursus aquarelschilderen? Nu is het moment! Struin het internet af naar een cursus waarmee je misschien al voor een paar tientjes heel veel nieuws kunt leren.
Mijn lievelingscursus die ik tot nu toe heb gevolgd? Stipschilderen van Stipstijl.nl! Leer via video’s om je saaie witte servies van vrolijk gekleurde stipjes te voorzien. Te leuk (en verslavend)!

Tip 4 - Houd een filmmarathon

Heb je Netflix al uitgebinged? En laat het nieuwe seizoen van je lievelingsserie nog even op zich wachten? No problemo! Zet je lievelingsfilms op. Kijk alle delen van Harry Potter voor de tweede, derde of tiende keer. Pak de Disney-films uit de kast en speel je favorieten af. Of zoek een leuke romcom of spannende thriller uit via Pathé Thuis. Zelfs als fanatieke bingewatcher valt er nog genoeg te zien. Trommel een paar vrienden op, maak zelf popcorn en bouw je eigen filmfeestje. Wat dacht je van deze... 

Handig: ondervind je problemen met streamen, internet of tv? Inloggen Mijn Ziggo kan misschien uitkomst bieden.

Tip 5 - Maak je eigen bucketlist

Happlify your life boek

Ook als het regent dat het giet, kun je prima fantaseren over je volgende vakantie naar een tropische bestemming. Of over de parachutesprong die je – hoe eng ook! – écht een keer wilt gaan maken. Of over dat prachtige droomhuis van je, waarvoor je zelfs al een paar jaar een Pinterestbord hebt klaarstaan.

Dit soort gelukkig makende zaken komen allemaal aan bod in het Happlify your life boek van Mariko - wat eigenlijk één grote doelmatige (!) happy bucketlist is. Je gaat stap voor stap na waar jij gelukkig van wordt en zo maak je je eigen geluks-gebruiksaanwijzing for life. Hoe handig! 

Tip 6 - Decoratie all over the place

Als het buiten guur en kil is, kun je de warmte wel naar binnen halen. Warmte en sfeer creëren doe je met mooie decoratie in huis. In de herfst kun je bijvoorbeeld creatief aan de slag gaan met pompoenen uithollen of een eigen herfstkrans maken met dennenappels. Of koop gewoon een paar heerlijke geurkaarsen. Ook dat doet al veel goeds.

Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken voor iets creatiefs? Bekijk dan onze DIY-pakketten, waar je je vaak ook zeker een middag mee zult vermaken. Deze bloemring van Bloompost om zelf te maken is bijvoorbeeld een pareltje. Heb je vast heel lang plezier van!

Tip 7 - Met je dekentje op de bank

Naast al die grootse projecten, kun je de regen ook zien als een prima excuus om he-le-maal niets te doen. Benen omhoog, je hoofd op standje relax en een deken over je heen. Van alles wat je 'moet', zijn er vast dingen die tot morgen kunnen wachten.

Vandaag heb je maar één afspraak gepland staan: die met je heerlijk warme plaid en een Film, Netflix, puzzel of een mooi boek. Deze fijne cocoondeken van Funky Doris bijvoorbeeld!

Tip 8 - Regenjas aan en gaan!

En een laatste tip voor deze druilerige thuisblijfdag. Wie zegt dat je met regen alleen maar vanuit huis sip naar buiten kunt staren? Trek je regenjas en laarzen aan. Capuchon op, paraplu mee. Het is nu waarschijnlijk lekker rustig buiten. Een extra goede reden om juist nu je omgeving te ontdekken! Heel eerlijk? Soms ziet de natuur er onder dat laagje regenwater extra mooi uit. Ontdek het zelf! Onder je paraplu en in een goed regenpak kan je niets gebeuren.

In de regen naar buiten

En jij? Hoe vermaak jij je als het regent dat het giet?

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.