Happlify: de leukste shopping guide + blog

Kijk jij ook zo al uit naar de zomervakantie? Zin om er weer op uit te gaan nu het weer kan? We verdiepen ons de komende tijd in vakanties en nachtjes weg, vooral natuurlijk omdat je van goed bestede vrije tijd hartstikke blij wordt! In dit artikel lees je over op vakantie gaan met de caravan. Kamperen dus in je eigen tiny house op wielen. Wat een heerlijk idee!

Bye stress

Onderzoek heeft uitgewezen dat we ons door te kamperen 57,3% gezonder omdat je je fit voelt door de buitenlucht. Bovendien ervaart 52,1% van de mensen tijdens het kamperen minder stress dan thuis. Maar… dan is het wel belangrijk dat die kampeervakantie geen stress veroorzaakt natuurlijk. Daarom hier wat handige tips.

In de natuur luieren

1 - Bereid je goed voor

Een inkoppertje misschien, maar als je relaxt met de caravan op reis wilt gaan, is voorbereiding echt broodnodig. Elke caravan heeft een maximaal toegestaan laadvermogen waar je je aan moet houden om je rit veilig te maken. Bovendien riskeer je een boete als je sleurhut te zwaar is. Licht ook de omgeving en camping goed door voor je boekt. Er zijn tegenwoordig plenty websites met goede informatie. Zo vonden we Kampeermeneer.nl met heel handige lokatie informatie over de Europese campings. Handig!

caravan in gras

2 - Onmisbare dingen

Het doel is dus alleen de meest essentiële zaken mee te slepen en niet je hele huishouden. Maar wat zijn nou dé essentials die je absoluut moet inpakken? Hier een praktisch lijstje:

 • Brandblusser
 • Fluitketel
 • Doucheslippers
 • Zaklamp
 • Goede wandelschoenen
 • Watt controler
 • Powerbank
 • Anti muggen en teken spray
 • Zakmes
 • Waterpas
 • Comfortabele stoel(en)
 • Oordropjes

3 - Verzeker de boel

Je caravanverzekering vergelijken is iets wat eigenlijk ook bij de voorbereidingen hoort. Niet leuk, wel nodig - nadenken over het verzekeren van je caravan. Dat scheelt namelijk ook een hoop stress. Ten eerste omdat je gedekt bent als er ellende is, maar het geeft ook gewoon rust in je hoofd als dat geregeld is. As simple as that!

carvanverzekering vergelijken

Extra caravan kampeertip: Zweden

Kamperen in Zweden is ZO mooi! Het bestaat uit 449.964 vierkante kilometer land en bestaat uit eilanden, bossen, majestueuze kanalen, meren en bergen. Het grootste deel van de Zweedse natuur is ongerept en schoon. Het maakt niet uit waar je je tent of caravan neerzet, de natuur is altijd dichtbij. Het land is ideaal voor gezinnen met kinderen. Van de zuidelijkste regio Skåne in het zuiden tot aan het noordelijke Lapland begrijpen de Zweedse campings hoe je de kleintjes kunt laten genieten. Op de Zweedse campings staan medewerkers klaar om, ongeacht waar het om gaat, te helpen met spelletjes, speurtochten, vissen, krabben vangen en kanotochten maken.

Bovendien kent Zweden een heel bijzonder recht, namelijk het recht om overal in Zweden te recreëren waar je wilt. Dat recht heet Allemansrecht, oftewel Allemansrätten. En daar profiteert iedere vakantieganger optimaal van.

gratis kamperen in Zweden

🏕 En, wat zijn jouw plannen deze zomervakantie? Vertel!  

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.