Happlify: de leukste shopping guide + blog

20 maart is het de Internationale Dag van het Geluk. Maar geluk is natuurlijk iets wat je het liefst 365 dagen per jaar ervaart. Gelukkig hoeft geluksgevoel ‘m niet te zitten in het behalen van grootse mijlpalen, duurbetaalde vakanties of spannende bucketlistactiviteiten. Jij kunt je ook vandaag gelukkig voelen door een paar kleine veranderingen. Probeer deze 9 dingen maar eens. 

1 - Doe iets wat jou blij maakt

Zelfs al heb je vandaag een intens chagrijnige dag, raap jezelf bij elkaar en doe iets wat jou blij maakt. Als je in een in-pyjama-op-de-bank-bui ben, trek dan bijvoorbeeld juist een feestelijke outfit uit de kast. En vind je dat Thuisbezorgd bestellen al te veel moeite is voor een bleh-dag? Ga dan juist uitgebreid koken, of iets lekkers maken als koken jouw instant happy maker is. Appeltaart bakken is trouwens altijd een goed idee!

Dus: ga bij jezelf na wat jou altijd blij maakt. En kijk of je dat ook vandaag kunt doen. Zelfs als je op dit moment een dag hebt die vooral uitnodigt om met een dekentje op de bank te kruipen. Juist dan.

2 - Glimlach om je gelukkig te voelen

Is het zo simpel? Ja, soms wel. Met een lach op je gezicht wordt het knap lastig om je stront chagrijnig te voelen. En het mooie is: een lach naar voorbijgangers levert vaak ook een lach terug op. Dus: glimlach. In de spiegel, naar andere mensen, en ook gewoon zomaar. Dan voel je je mooier, gelukkiger en straal je dat ook uit.

Extra tip: haal iets in huis waar die lach vanzelf van op je gezicht komt. Check deze bonte vazen eens bij Madame la Poule #keuzestress

Rice vazen gekleurd

3 - Doe een meditatie

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mediteren meer doet dan alleen je stressniveau omlaag halen. Mediteren helpt je om minder angst en depressieve gevoelens te ervaren. Hersenscans leveren daar het bewijs voor. Zeker als je langere tijd mediteert, kan dat je geluksgevoel vergroten. Je voelt je er stabieler door, laat je minder snel afleiden door negatieve prikkels en wordt er ook nog eens meer zen van. Lees in Mariko's geluksboek Happlify your life meer over waarom en hoe mediteren je gelukkiger maakt.

4 - Doe iets goeds voor een ander

Een ander blij maken is hét recept om ook zelf meer geluk te ervaren. De glimlach van een ander zien doet iets magisch. 

Iets voor een ander doen kan zo groot of klein zijn als je maar wilt. Je kunt een grootschalige vrijwilligersactie opzetten. Kost alleen wel wat tijd, en is niet in één dag te realiseren. Dus pak je het liever wat laagdrempeliger aan? Kijk dan of je bijvoorbeeld iemand in de supermarkt kan helpen bij het inpakken van de boodschappen. Stuur een lieve kaart naar een familielid. Of breng spontaan bloemen langs bij een lieve vriendin. 

Geef bloemen

5 - Sport en laad op

Nog een reden om van de bank af te komen: sporten is goed voor je. Oké, dat wisten we al. Maar het is niet alleen goed voor een gezond lichaam en een jaloersmakend goede conditie. Ook als je helemaal geen #fitgirl-ambities hebt, helpt sporten je om je gelukkig te voelen. Sport laat fijne stofjes vrijkomen in je brein, helpt om te ontstressen en maakt het makkelijker om onrust kwijt te raken. 

Kijk, dat is de bezem door je hoofd die je nodig hebt! Bovendien zijn mensen die actief zijn, over het algemeen blijer en gelukkiger en meer tevreden met hun leven. Dus hop, hardloopschoenen aan je voeten of yogamat op de grond en sporten maar!  

💛 Lees ook: Let's go, we gaan weer sporten! 3 tips

6 - Wees met jezelf  

Er is maar één persoon die jou elk moment van de dag gezelschap houdt: jijzelf. Wel zo fijn dus als je die persoon een beetje leuk vindt. Door regelmatig tijd alleen door te brengen, kun je ervaren dat je voor geluk niet altijd anderen nodig hebt. Alleen zijn hoeft niet eenzaam te zijn, als je beseft hoe leuk jij het ook zonder anderen hebt in het leven. 

Dus onderneem vaker iets in je uppie. Ga een keer in je eentje naar een restaurant. Is niet zielig, wel heel lekker (en je hoeft geen hapjes van je toetje af te staan aan een ander!). Ga in je eentje op citytrip in eigen land. Of plan een home spa en verzorg jezelf met mooie natuurlijke producten zoals het zakje geluk met organische olijfolieproducten van Idea Toscana - Bella Giornata €19,95. Een prachtige manier om jezelf meer te waarderen en je bewust gelukkig te voelen. 

7 - Maak je eigen happy list om je langer gelukkig te voelen

Blije momenten zijn er elke dag. Ja, zelfs op die pechdag waarop werkelijk alles leek tegen te zitten en je meer dan eens hebt gevloekt op je rommelige partner, de vervelende bumperklever achter je en de computer die het precies tijdens een stresstaak liet afweten. Het gaat er vooral om dat je erbij moet stilstaan. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus hoe meer aandacht je besteedt aan de leuke dingen, hoe beter je ze ook onthoudt.

Een goede manier daarvoor is jouw eigen happy list maken. Dat is ook iets wat je in het Happlify your life boek terugvindt. Elke week word je gevraagd jouw 'Happy top 3 van vorige week' te maken. Zo kun jij die fijne dingen niet zomaar vergeten. 

8 - Las een nieuwsboycot in

Eén blik op een nieuwssite is helaas niet erg bevorderend voor je geluksgevoel. De kans is klein dat je er iets leest over het pas geboren baby-olifantje in de dierentuin of de bloesem die weer in bloei staat. Het is vaak eerder oorlog, ziekte, dood en ellende. Ben jij gevoelig voor dat soort negativiteit en kun je het moeilijk loslaten? Las dan een nieuwsboycot in. Beperk jezelf tot tien minuten nieuws kijken per dag of ban zelfs helemaal het nieuws uit je leven. 

Bang dat je dan belangrijke dingen mist? Je kunt ook je partner vragen om je alsnog van belangrijke dingen op de hoogte te brengen. En anders is één blik op de NOS-app per dag al beter voor je geluksgevoel dan elk uur de app verversen. 

9 - Houd je eerdere geluksgevoel vast

Kun je terugdenken aan een moment waarop jij je intens gelukkig voelde? Misschien een speciale vakantie die aanvoelde als één grote droom? Je bruiloft, waarop het ene mooie moment het andere opvolgde? Of een fijn gesprek met een vriend(in) dat je goud waard is? Je gelukkig voelen kun je niet alleen doen door nu grootse en gelukkigmakende dingen mee te maken, maar ook door de gelukkigmakers uit het verleden langer vast te houden. 

Begin je eigen geluksgebruiksaanwijzing, blader je fotoboeken door, pak er vrolijke filmpjes bij of sluit je ogen en denk er een moment aan terug. Dan zal je al snel merken: het leven zit vol mooie dingen om je gelukkig te voelen. 

Maak een happy list

Vertel, wat zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt? 

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.