Happlify: de leukste shopping guide + blog

Een blokhut of gezellige overkapping geeft je tuin meteen een soort vakantiesfeertje. Daarnaast biedt een blokhut of overkapping ook extra opbergruimte en schaduw in je tui en kunnen ze ook dienen als een fijne plek om te zitten of om er zelfs een werkruimte van te maken! We gaan je wat inspiratie geven.

Waarom kiezen voor een blokhut of overkapping in je tuin?

Een blokhut of overkapping in de tuin kan verschillende voordelen bieden. Als je kiest voor een blokhut, van bijvoorbeeld blokhut.nl, heb je veel mogelijkheden. Het biedt extra ruimte die je kunt gebruiken voor opslag, een hobbyruimte of zelfs een thuiswerkplek. Een overkapping kan ook dienen als een beschutte plek om buiten te zitten, ongeacht het weer. Een blokhut of overkapping bij je woning ziet er natuurlijk ook erg mooi uit, zeker als het mooi verwerkt is in je tuinontwerp. Daarnaast verhoogt het ook de waarde van je woning. Potentiële kopers zien deze toevoegingen vaak als een pluspunt omdat ze de functionaliteit en het gebruik van de buitenruimte vergroten.

Hoe pak je dit aan?

Als je een blokhut of overkapping in je tuin wilt plaatsen, begin je met een goede planning. Meet de tuin en kijk wat je kwijt kunt in de tuin. Denk goed na over de functie van de ruimte en hoe deze in je huidige tuinontwerp past. Hierna kun je op zoek gaan naar een blokhut of overkapping die hierbij past. Controleer hiervoor wel of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een blokhut of overkapping in jouw gemeente. Dit kan afhankelijk zijn van de grootte, hoogte en locatie van de structuur.  Om hem te plaatsen of te laten plaatsen, is het belangrijk dat de grond vlak en stevig is. Volg de bouwinstructies nauwkeurig als je een doe-het-zelf set hebt gekocht. Als je niet zeker bent van je bouwvaardigheden, overweeg dan om een professional in te schakelen en het te laten doen. Zo weet je zeker dat de structuur stevig en veilig is. Hierna hoef je hem alleen nog naar eigen smaak in te richten en kun je genieten van je nieuwe plekje in de tuin!

Onderhoud en zorg

Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van je blokhut of overkapping te verlengen. Voor houten structuren betekent dit dat je het hout regelmatig moet schilderen of beitsen om het hout te beschermen tegen de elementen. Als het van ander materiaal is zoals metaal of kunststof is het ook belangrijk om het regelmatig schoon te maken.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.