Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zoek je nog een leuke DIY bezigheid voor de zomervakantie en is de kamer van je kind toe aan een nieuwe look? Misschien zeurt je dochter al maanden over een roze kamer, of je zoon is klaar met het jungle-thema. Het is tijd voor een nieuwe sfeer. Maar het kan nogal duur zijn om een kamer volledig te veranderen. En het kost ook best wat tijd om dit uit te voeren. Gelukkig zijn er ook minder dure en simpele manieren om toch een nieuwe look te geven aan de slaapkamer van je kind. Zo hoef je niet meteen veel uit te geven. Lees hier een aantal tips.

Pas de verlichting aan

Hoewel de donkerste dagen van het jaar voorbij zijn, heeft verlichting grote invloed op de sfeer in elke kamer, zo ook de kinderkamer. Een wandlamp naast het bed, een nachtlampje op het nachtkastje of kleur veranderende led verlichting rondom het bed kunnen de sfeer en gezelligheid verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld of je middels licht kleur kan toevoegen. Gebruik slim licht dat van kleur te veranderen is. Zo verandert de kinderkamer zo in een oase van roze of blauw licht.

Een nieuw laagje verf

Een van de meest simpele en effectieve manieren om de kinderkamer een nieuwe uitstraling te geven, is door een nieuwe lik verf toe te voegen. Ga samen met je kind naar een bouwmarkt of verfspeciaalzaak en kies een nieuwe kleur uit. Een leuke activiteit om samen te doen! Ook de daadwerkelijke taak alles te verven, kan je samen doen.

Andere accessoires

Accessoires bepalen voor een groot deel hoe alles eruit ziet. Is je kind toe aan een nieuw thema? Besluit dan om samen alle huidige accessoires die hier niet meer bij passen weg te doen. Geef het samen aan een kringloop of een nichtje of iemand van school. Bekijk nu samen wat er allemaal wel mag blijven.

Fris de meubels op

Nieuwe meubels voor je kind aanschaffen kan prijzig zijn, dus een alternatief is het opknappen van oude meubels. Dit is niet alleen leuk om te doen en goedkoper dan nieuwe meubels kopen, maar ook een duurzame keuze. Heb je nog oude meubels die een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Geef ze dan een make-over door ze te schilderen, nieuwe handgrepen toe te voegen aan kasten, of te beplakken met zelfklevende folie die ook voor keukenkasten gebruikt wordt. Zo geef je de meubels in de kinderkamer een tweede leven en bespaar je geld doordat je geen nieuwe meubels hoeft aan te schaffen.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.