Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zin in een hele leuke nieuwe hobby en woon je relatief dichtbij wat water? Kijk dan eens naar suppen! De eerste keer op een supboard kan nogal wankel voelen. Wil je weten hoe je het beste evenwicht kunt bewaren? Wij helpen je in deze blog met een aantal tips. Zo bewaar je beter je balans en sta je soepel en verzekerd op je board.

Het juiste supboard

Een handige tip voor beginners in het suppen is om het juiste board te kiezen. Voor nieuwkomers is stabiliteit vaak prioriteit. Met een stabiel board kun je je meer concentreren op het suppen zelf in plaats van op het balans houden. Hierdoor heb je meer de tijd om echt om je heen te kijken en te genieten van de omgeving en de ervaring. Maar je wil ook een niet te makkelijk board, want anders is het geen uitdaging meer. Als je er een gaat huren of aanschaffen en moet kiezen tussen allerlei verschillende supboards is het handig om je te laten adviseren.

De juiste kleren

Een goede voorbereiding is belangrijk voor een geslaagde ervaring op het water. Bij wisselvallig of koud weer is het verstandig om een extra vest mee te nemen. Hoewel je tijdens het suppen warm wordt, kan wind op het water nogal snel voor afkoeling zorgen. En ook al is het niet vanzelfsprekend, je kan natuurlijk het koude water invallen! Kies voor een sportieve outfit die nat mag worden. Vergeet niet om slippers, een flesje water en zonnebrandcrème mee te nemen. Je verkleurt snel op het water, ongeacht hoe warm het is. Naast een geschikt board is ook de keuze van de juiste peddel belangrijk. Hierbij spelen factoren zoals ervaringsniveau, peddelstijl en persoonlijke voorkeuren een rol.

Begin gewoon op je knieën

In het begin voel je je wellicht nog wat onwennig, vooral bij het behouden van je balans op het board. Het beste is om het board knie voor knie te betreden. Plaats je handen op schouderbreedte op het board om een goede balans te bewaren. Zodra je balans hebt gevonden, ga je proberen een voet vooruit te steken en op te staan.

Leer goed te vallen

Het belangrijkste doel bij suppen is om niet in het water te vallen, maar soms kan het gebeuren. Probeer in dat geval niet krampachtig terug op het board te klimmen, want dat kan juist voor verwondingen zorgen. Het beste is om rustig en met controle in het water te gaan liggen en vervolgens weer op je board te klimmen.

Geniet er vooral van

De laatste en belangrijkste tip voor de eerste keer suppen is om vooral plezier te hebben! Geniet van de rust, de omgeving en de natuur om je heen. Of bekijk de stad waar je woont vanuit een ander oogpunt. Wees niet ontmoedigd als je aan het begin nog wat onwennig bent; iedereen begint als beginner en vooruitgang komt vanzelf met oefening. Je zult al snel merken dat je snel leert en binnen no-time meer vertrouwd raakt met het suppen.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.