Happlify: de leukste shopping guide + blog

Er zijn mensen die geboren lijken voor geluk. Je kent vast wel iemand waarbij het lijkt alsof alles wat ze aanraakt in goud verandert. Zij vindt dat leuke vakantieplekje voor bijna nop, haalt met gemak een promotie, lijkt altijd fit te zijn... Het goede nieuws is: geluk is écht iets dat je naar jezelf toe kunt trekken. En 'Comparison is the thief of joy'... Dus stop met jezelf te vergelijken met anderen en lees gauw verder hoe je zelf je geluk kunt vergroten.

De wetenschap stelt dat geluk op te delen is in deze tee pijlers: 

 • Hoe tevreden je over het algemeen bent
 • Hoe positief je in het leven staat

Deze twee pijlers hebben elkaar nodig en vormen samen een soort never ending story: vind jij je leven leuk, dan ervaar je ook veel positieve emoties – en vice versa. Goed nieuws dus, want je kunt daarom je eigen geluk beïnvloeden. Mijn geluksboek Happlify your life helpt je daar 52 weken lang mee, en in dit artikel lees je alvast 10 slimme manieren op geluk aan te trekken. Let's go!

10 slimme manieren op geluk aan te trekken

 1. Verwacht dat goede dingen gebeuren
 2. Zorg voor je wolfpack
 3. Wees blij met jezelf
 4. Stop met klagen
 5. Ruim op
 6. Bewaar mooie herinneringen
 7. Begin met fika
 8. Geloof in karma
 9. Geef
 10. Maak een wishlist

1 - Verwacht dat goede dingen gebeuren

Stel je zit in een hoge boom en denkt: 'Oh, ik ga vast vallen', dan is de kans groter dat dat gebeurt dan wanneer je denkt: 'Ik houd me goed vast en ben zo veilig beneden'. Dit heeft alles te maken met een positieve mindset. Optimisme is niks magisch, maar het houdt ons wel in de richting van onze (levens)doelen. Een negatieve, pessimistische houding stoot over het algemeen de kans op meer geluk af. Probeer jezelf daarom een groeihouding aan te meten als je gelukkiger in het leven wilt staan. Think happy thoughts - en dat kun je trainen. (pag. 7)

Geluk aantrekken

2 - Zorg voor je wolfpack

Je wolfpack zijn de mensen om je heen. Het definieert de groep individuen om jou heen waar je loyaliteit, liefde en respect vindt. Bij deze mensen voel je je veilig, voel je je vertrouwd en beschermd. Zorg voor deze belangrijke groep mensen, geef ze aandacht en toon je dankbaarheid. Geluk haal je voor een groot gedeelte uit positief sociaal contact. (pag. 76)

3 - Wees blij met jezelf

Rupaul sluit elke Dragrace-aflevering altijd af met: ‘If you can’t love yourself, how the hell can you love somebody else?’ Amen! Zelfwaardering is enorm belangrijk voor een gelukkig leven. Als je kunt zeggen dat je trots op jezelf bent, dat je jezelf hebt geaccepteerd, inclusief je tekortkomingen, dan verhoogt dat je kans op geluk enorm. (pag. 144)

Geloof in jezelf

4 - Stop met klagen

Wees kritisch op wat er in je hoofd rondgaat en wat er uit je mond komt. Probeer positief te denken en te spreken. Je hoeft echt niet altijd de fout bij jezelf te zoeken, maar neem wel verantwoordelijkheid voor je daden en schuif de schuld niet altijd weg. De grootste les die ik zelf van zen-leer meekreeg is dat je niet overal een oordeel over hoeft te hebben. Het is ook vaak gewoon zoals het is, of je er nu over klaagt of... niet. Een dag niet geklaagd, is een heel gelukkige dag!

5 - Ruim op

Een opgeruimd huis maakt een opgeruimd hoofd. En een opgeruimd hoofd heeft meer plaats voor nieuwe leuke gedachten en ideeën. As simple as that! In mijn geluksboek vind je week 18 en week 47 gewijd aan opruimen en ontspullen. Vind je die dingen juist moeilijk? Verdiep je daar dan eens goed in, want van een rommelige omgeving word je onrustig en dat draagt niet bij aan je geluksgevoel. (pag. 62 en 138)

Opgeruimd hoofd

6 - Bewaar mooie herinneringen

In het Happlify your life boek is veel plaats om je herinneringen kwijt te kunnen. Maar je wordt ook aangemoedigd zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken. Onze stelling hier thuis is dat je beter kunt investeren in een mooie reis dan in mooie spullen. Het leven is om geleefd te worden! (pag. 64)

7 - Begin met fika

Fika is een sociaal gebruik in Zweden (en Finland) waarbij je je werk of andere dagelijkse beslommeringen zeker een keer of twee onderbreekt. Je drinkt dan thee of koffie met iets lekkers – zoals een vers kaneelbroodje, bij voorkeur samen met anderen. (pag. 88)

Fika

8 - Geloof in karma

Karma wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Dus: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor je leven. Vergelijk het maar met een steen die je in stilstaand water gooit. Het effect hiervan spreidt zich uit over het hele wateroppervlak. Als je begrijpt dat alles zo werkt, is het geen kwestie meer of je wel of niet gelooft in karma, dat ís het zo. Positieve acties trekken positiviteit aan. Negatieve acties trekken negativiteit aan. (pag. 140)

💛 Lees ook: Tips om 'bad karma' te doorbreken

9 - Geef

Geven maakt gelukkig en de mooiste dingen die je kunt geven zijn gratis en tegelijkertijd onbetaalbaar. Wat dacht je van een vriendelijk woord, compliment, knuffel, glimlach of begroeting? Onderschat ook het luisterend oor niet als het gaat om een mooi cadeau. Aandacht en liefde is alles wat je nodig hebt om te geven. En remember karma ;-) (pag. 146)

10 - Maak een wishlist

'Ik zou nog wel eens...', als je die zin af kunt maken dan heb je al één ding voor op jouw wishlist. Schrijf het op wat je ooit nog wilt doen, maak er een moodboard van en hang die op in de wc. Zo word je er elke dag mee geconfronteerd en is de kans groter dat je alles wat je graag nog wilt ook echt gaat doen. Want de tijd vliegt voorbij en het leven is nu. (pag. 152)

Wishlist voor jezelf

Heb je een beetje hulp nodig?

Je gelukkig(er) voelen is iets dat te beïnvloeden is en waaraan je kunt werken. Heb je daar moeite mee, weet je niet waar te beginnen en zou je daar wel hulp bij kunnen gebruiken? Bestel hier mijn Happlify your life boek en zet jezelf op de lijst voor meer informatie over de Happlify your life gelukscoaching. Achter de schermen wordt daar aan gewerkt en zodra dat beschikbaar is, ben jij in elk geval de eerste die het weet 👉 SCHRIJF JE HIER IN

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.