Happlify: de leukste shopping guide + blog

Wij houden van slapen, van cocoonen, van Netflixen en alle andere zaken waar de slaapkamer prima geschikt voor is. Zeker nu het zo stormt is bijna niets zo lekker als wegkruipen in een dikke rij kussens, een extra dekentje en snacks. Om te chillen als een baas in je bed, hier daarom vijf leuke tips voor een heerlijk relaxte slaapkamer. Enjoy!

Tip 1 - Maak sfeer met kleur

Ook al is het meestal donker in de slaapkamer, als je er met je ogen open uitrust is het toch fijn als je er een sfeervolle plek van maakt. En dát doe je relatief makkelijk met een kleurtje op de muur. In Happlify your life op pagina 38 kun je lezen dat kleur veel doet met je gemoedstoestand. In ziekenhuizen wordt niet voor niets mintgroen op de muur gekwast, de kleur die enorm rustgevend is. En rood is misschien wel de kleur van de liefde, maar het is ook bewezen dat je in een rode kamer eerder geïrriteerd raakt. Niet zo’n relaxte kleur dus voor in je chille slaapkamer. Met groen-blauwe tinten zit je prima als het om rustgevend gaat.

Slaapkamer chillplek

Tip 2 - Maximale verduistering voor de beste nachtrust

Wist je dat complete duisternis essentieel is voor een optimale slaapkwaliteit? Ons lichaam is geprogrammeerd om te reageren op de afwezigheid van licht door het slaaphormoon melatonine aan te maken. Dit betekent dat hoe donkerder je kamer, hoe beter je slaapt. Overweeg het gebruik van verduisterende gordijnen of rolluiken om straatverlichting en het vroege ochtendlicht buiten te sluiten. Deze simpele aanpassing kan een wereld van verschil maken in hoe diep je slaapt en hoe uitgerust je wakker wordt. Wil je echt een pikdonkere slaapkamer in jouw eigen stijl? Dan is de oplossing: rolluiken in alle kleuren. Gekleurde rolluiken bieden niet alleen de perfecte verduistering om je nachtrust te verbeteren, maar kunnen ook een stijlvolle aanvulling zijn op je slaapkamer.

Tip 3 - Geur 

Een goede geur in de slaapkamer doet een hoop. Want geuren zijn onlosmakelijk verbonden met onze emoties. Ook hierover kun je veel meer lezen in het Happlify boek. Als je slaapkamer een subtiele rustgevende geur (bijvoorbeeld lavendel) heeft dan zul je je er eerder op je gemak gaan voelen. Alsof de geur aan je hersenen doorgeeft: dit is de plek om uit te rusten. Dit geurconcept kun je verder doorvoeren naar andere ruimtes en zo krijgt je huis een echte beleving. Geef de keuken bijvoorbeeld een energieke geur zoals sinaasappel of grapefruit. Dat is lekker wakker worden 's morgens bij het ontbijt!

Geur in de slaapkamer

Tip 4 - Investeer in een heerlijk bed

Als je dan toch van plan bent vaker in je bed te hangen, zorg dan voor een goed bed. Één waar je écht uitgeslapen op wakker wordt. Er is tegenwoordig veel keuze als het gaat om bedden, lattenbodems en matrassen. Maar wil je echt lang plezier van een goed en kwalitatief bed, dat ook nog eens mooi in je kamer staat, dan kun je het beste een boxspring kopen. Heerlijke stevige, solide, tijdloze bedden zijn dat, voor jaren plezier. Boxsprings zijn tegenwoordig helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Top het bed af met extra sierkussentjes, passend in het kleurthema van de kamer en een leuke, hippe sprei. Zo wordt het een heerlijke plek om uit te rusten van een lange dag werk en een boek te lezen.

Tip 5 - Lezen voor het slapen gaan

We kunnen er niet omheen: het laatste halfuur voor het slapengaan is voor veel mensen het fijnste moment om te lezen. Geen drukte om je heen, alleen jij en het boek op je nachtkastje (en misschien een lieve partner naast je, die vast ook wel een fijn boek te lezen heeft). Zorg er daarom voor dat je altijd een boek op je nachtkastje hebt liggen. Ook mooi meegenomen is dat je na het lezen van een boek vaak sneller in slaap valt. Het is sowieso een stuk beter voor je ogen en hersenen dan het laatste kwartiertje scrollend door je telefoon doorbrengen. Meer lezen dus. Een dikke aanrader! En helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Kijk in je boekenkast, kies jouw mooiste pareltje uit, blok een tijdstip in je agenda en geniet!

Wist je dat er een leeslamp bestaat die slaap bevordert? De lamp filtert blauw licht en dat schijnt slaap te stimuleren. Handig! Verkrijgbaar via Bol.com - Woodro LED Leeslampje €21,95

Bonus tip

Denk je aan chillen, dan denk je niet meteen aan regels. Toch is er één regel die ik je mee wil geven: verban de telefoons uit de slaapkamer. Waarom? Dat vertel ik je graag in de Digital detox.

Long story short

Maak die slaapkamer nog gezelliger en maak er je eigen hide out van. Zo kun je je heerlijk terugtrekken als dat even nodig is. Want het is super relaxt dat 'de wereld weer opengaat' natuurlijk, maar juist als alles straks weer mag, is het goed balans te houden en af en toe de rust op te zoeken.

De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.
Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.