Happlify: de leukste shopping guide + blog

Buiten dat een baby- of kinderkamer een gezellige slaap- en speelplek is, leuk ingericht en wel, zijn de praktische zaken minstens zo belangrijk! Bij het plaatsen van verwarming bijvoorbeeld, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is natuurlijk fijn als het past bij de rest van het interieur, maar de veiligheid is van groter belang. Een kindvriendelijke manier van verwarmen die er ook nog eens mooi uit ziet! Lees verder voor wat tips.

Iets minder saai en iets speelser

​​Een kinderkamer moet vooral een gezellige plek zijn waar kinderen fijn kunnen spelen en zich thuis voelen. De kamer mag dus zeker vrolijkheid uitstralen. Grijze of witte radiatoren? Nee, dank je. Je jonge spruit verkiest waarschijnlijk felle kleurtjes. Er bestaan meer dan genoeg bijzondere design radiatoren die zowel jij als je kind mooi zullen vinden. Een andere optie is een bestaande radiator een andere laag verf te geven.

De plek van de radiator

Het is belangrijk om 's nachts een constante en gelijkmatige temperatuur te behouden, omdat schommelingen de slaap verstoren. Daarom is het aan te raden om de verwarming niet te dicht bij het bed te plaatsen. Ook is het beter om de radiator niet naast andere meubels te zetten, omdat dit het effect ervan kan verminderen en het brandstofverbruik kan verhogen wanneer de radiator deels wordt afgedekt.

Veilige radiatoren

Het is belangrijk dat radiatoren in een kinderkamer kindveilig zijn. Ongelukken gebeuren snel, vooral met scherpe hoeken in de buurt waar je kind actief kan komen. Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en kunnen dingen aanraken die gevaarlijk warm zijn, zoals verwarmingsbuizen. Plaats daarom het babybed ver weg van de verwarming om brandwonden te voorkomen. Een radiator met een lagere temperatuur is een slimme keuze. Deze is niet alleen milieuvriendelijk en kostenbesparend, maar ook veel veiliger voor kinderen.

Verwarmen met infrarood

Een infraroodverwarming is een goede optie voor een kinderkamer vanwege de aangename en gelijkmatige warmteverdeling. Door de snelle opwarmtijd is de kamer heerlijk snel warm. Een infrarood paneel kan de kinderkamer ook decoratief verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood verwarmingspaneel met een bedrukte foto die perfect past bij de kamerinrichting. Zo'n paneel kan opvallen met een felle egale kleur of dienen als krijtbord. Infrarood panelen zijn ruimtebesparend omdat ze maar 3 centimeter dik zijn en weinig ruimte innemen. Ze kunnen op een makkelijke manier aan een vrije muur of plafond worden gemonteerd.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.