Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het is vakantieperiode! Vakantie is belangrijk; vrij nemen en een ander ritme hebben, helpt je om tot rust te komen. Soms heb je het niet eens door, maar kom je er pas achter als je rust neemt, dat dit was wat je nodig had. Vakantie helpt je ook om uit je routine te komen. Dit biedt gelegenheid om te reflecteren op hoe het met je gaat en waar je staat. Om nieuwe dingen te ontdekken en je creativiteit te voeden. Ook kan vakantie bijdragen aan verbinding: met jezelf, je partner, je kinderen, of de familieleden en vrienden met wie je samen vakantie viert. Tijdens een gezamenlijke vakantie maak je gezamenlijke herinneringen en onderneem je samen activiteiten, die weer zorgen voor verbinding. 

Ok, je hebt hem: vakantie is belangrijk. Tegelijkertijd snappen we ook dat dit voor veel sporters een extra uitdaging met zich mee kan brengen. Naast een ander ritme en het warmere weer, zijn de kinderen ook vrij. En hoe kun je blijven sporten met kinderen in de buurt? 

De belangrijkste tip: omdenken!

Je kunt natuurlijk proberen om krampachtig aan je sportroutine vast te houden, wat vaak best lastig is in deze tijd en voor frustraties kan zorgen. Je kunt ook omdenken: hoe kun je blijven bewegen en in conditie blijven op een manier die ook nog leuk is voor je vakantiegenoten? Hieronder delen we 7 tips en een bonustip.

  1. Onderneem samen micro-avonturen
  2. Doe alle dierenhoudingen met yoga
  3. Ga ploggen, plandelen, plajakken of jutten
  4. Train je voeten op een blotevoetenpad
  5. Ga de boom in!
  6. Ontdek samen een nieuwe sport
  7. If you can’t beat them, join them!

Tip 1 - Onderneem samen micro-avonturen

Ga schatzoeken met geo-caching, download de Perfect Earth Animals app van Staatsbosbeheer en verzamel dierenkaarten tijdens het wandelen, maak een avontuurlijke wandeling in een omgeving waar je nog niet eerder bent geweest, ga eens wild zwemmen in een meertje (hier lees je waar dat veilig kan) in plaats van in een zwembad. Of ga ergens fietsen waar je nog nooit bent geweest. Proviand, water, zonnebril, mobiel, anti-zonnebrand en anti-muggenspul mee en gaan!


Tip 2 - Doe alle dierenhoudingen met yoga

Voor veel sporters kan yoga een mooie aanvulling zijn op hun sportroutine. En het leuke is dat er allerlei yogavormen zijn voor kinderen. Ok, een yogaroutine van een uur zit er niet in met kleine kinderen, maar losse houdingen van een paar minuten zijn vaak prima te doen. Zeker de dierenhoudingen: slang, kikker, hond, kameel en meer. Of kijk op de site van yogaplaza hoe de hond, koe en kat worden gecombineerd met leuke verhaaltjes.


Tip 3 - Ga ploggen, plandelen, plajakken of jutten

Uh, wat? Ga samen op een rustig tempo hardlopen, wandelen of kayakken en combineer dat met het opruimen van zwerfvuil. Bescherm jezelf en de anderen wel goed tegen de zon en warmte, zie ook dit artikel voor tips. Liever iets georganiseerds? Doe bijvoorbeeld mee aan een beach clean up of met een event bij jou in de buurt, of bij de lokale strandtent. Wat je ook kunt doen, is samen jutten. Ga in het strand of bos op zoek naar mooie vondsten waarmee je iets leuks kunt knutselen. Of stippel een route uit langs leuke stopplaatsen en verstop alvast van tevoren kleine (niet-bederfelijke) verrassingen langs de route. 

Op Scheveningen heb je TrashUre Hunt waar je kunt meedoen aan de beach cleanup.

Tip 4 - Train je voeten op een blotevoetenpad

Loop op slippers of blote voeten. Je traint andere spieren als je op andere schoenen loopt. Natuurlijk moeten je voeten beschermd zijn, maar het kan verfrissend zijn om een blotevoetenpad uit te proberen.


Tip 5 - Ga de boom in!

Kracht, balans, behendigheid: je traint het allemaal in een klimbos. Leuk voor je (al wat oudere) kids en voor jou. 

Tip 6 - Ontdek samen een nieuwe sport

Heb je iets oudere kinderen? Dan is vakantie de ideale gelegenheid om samen een nieuwe sport te ontdekken. Stap op een supboard, ga golf- of windsurfen, boulderen, of huur bijvoorbeeld een trainingsfiets zoals een elleptigo. Je spreekt gelijk andere spieren aan, waarmee je je lijf weer even wakker schudt. En misschien ontdek je een leuke nieuwe activiteit!

Bij Surf's Cool Scheveningen kun je bijna elke dag van het jaar een surfles boeken, ook samen met je gezin!


Tip 7 - If you can’t beat them, join them!

De allermakkelijkste tactiek is: doe gewoon lekker mee! Zeker kleine kinderen kunnen heel beweeglijk zijn: ze willen met je voetballen, zwemmen, tikkertje spelen, op de trampoline, you name it. Doe gewoon eens lekker mee en je zult zien: dat is vermoeiender en leuker dan het lijkt 😃 Eigenlijk is fanatiek spelen gewoon een topworkout!

Wist je dat steppen ook héél erg leuk is om lekker aan mee te doen? Zorg voor een goede kinder step en één voor jou en gáán!

Bonustip: het hoeft niet, rust is ook belangrijk!

Het allerbelangrijkste om te onthouden is: het hoeft niet. Rust is ook belangrijk, zoals iedere topsporter je kan vertellen. Je conditie is niet meteen helemaal weg na een weekje of twee iets rustiger aan doen. Wat je ook gaat doen, heel veel plezier gewenst samen!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.