Happlify: de leukste shopping guide + blog

Nu het dan toch echt zomer is in Nederland, is een tuin waarin je kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten is ideaal. Zodat jij ook je eigen ding kan doen. Het is gelukkig niet heel moeilijk om je tuin kindvriendelijk te maken. Overweeg bijvoorbeeld of je gras of kunstgras wilt, of een zandbak een goede toevoeging is. En waar moet je nog meer rekening mee houden en in overweging nemen? Wij hebben de belangrijkste aspecten voor je op een rij gezet.

Zorg voor een zachte ondergrond

Een veilige speelomgeving voor kinderen in de tuin begint met een fijne ondergrond. Om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen, is het belangrijk om te kiezen voor materialen die een zachte landing bieden bij een val. Zodat als jouw kindje zich verstapt of van een schommel valt, niet te veel kans heeft om zich echt pijn te doen. Kies voor rubberen tegels of valmatten onder schommels en klimtoestellen. Let wel op dat donkere rubberen tegels in de volle zon heel warm kunnen worden. Ga dus voor een lichte variant! Een grasveld van zowel echt gras of kunstgras biedt ook een goede demping en kan vallen opvangen. Houtsnippers zijn ook nog een optie. Bekijk wat het beste past in jouw tuin.

Zorg voor zo min mogelijk risico’s

Veel tuinen hebben risicovolle plekken, zoals een ligging aan een drukke weg. Zorg door een goede omheining die ervoor zorgt dat kinderen niet zo snel per ongeluk zelf op pad gaan. Er zijn allerlei omheiningen verkrijgbaar in diverse stijlen en afmetingen, zodat je altijd iets kunt vinden dat past bij de uitstraling van jouw tuin. Naast een schutting kun je kiezen voor een groene haag, een houten of aluminium wand, een fraai hekwerk of een omheining van wilgentenen. Voor een kindvriendelijke tuin met waterpartijen zoals vijvers, spa's of zwembaden is het belangrijk dat kinderen die niet kunnen zwemmen hier niet bij kunnen komen. Plaats een muur, een hekwerk of zorg met een overkapping dat het water onbereikbaar is. Als dit niet mogelijk is, kan een alarmsysteem worden gebruikt, speciaal ontworpen voor tuinen met waterpartijen, om te zorgen dat kinderen niet ongezien in de buurt van water kunnen komen.

Creëer genoeg schaduw

In de zomer kunnen de temperaturen, ook in Nederland, nogal oplopen. Voor kinderen is het erg belangrijk dat ze in de schaduw kunnen spelen wanneer het te warm wordt. Als je je tuin kindvriendelijk wilt maken, is het daarom belangrijk om voldoende schaduwrijke plekken te creëren. Kijk of je meer schaduw kan toevoegen door plaatsing van planten, bomen en bijvoorbeeld speelhuisjes. Zo kunnen ze veilig en comfortabel buiten spelen zonder blootgesteld te worden aan direct zonlicht.

Met een kindvriendelijke tuin zorg je ervoor dat je kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen, terwijl jij je eigen ding kunt doen. Begin met een zachte ondergrond zoals gras, kunstgras of rubberen tegels om valpartijen te dempen. Minimaliseer risico's door goede omheiningen te plaatsen en waterpartijen onbereikbaar te maken voor niet-zwemmers. Vergeet ook niet om voldoende schaduwrijke plekken te creëren met behulp van bomen, planten of speelhuisjes, zodat kinderen ook op warme dagen veilig buiten kunnen spelen. Met deze tips wordt je tuin een ideale speelplek voor de kleintjes!

Beeld: Holly Landkammer on Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.