Happlify: de leukste shopping guide + blog

Sinterklaasavond vieren we al sinds de 13e eeuw en begin 1900 werden de eerste intochten van Sinterklaas georganiseerd. Veel mensen vieren Sinterklaas nog steeds en er zijn er ook genoeg die er niets aan doen. Vaak eindigt de jaarlijkse traditie als de kinderen 'niet meer geloven'. Die pikken het dan weer op als ze zelf kleine kinderen hebben. Want ook nu kun je nog prima sinterklaasavond vieren, waarschijnlijk met een leuke roetveeg piet en een hoop andere gezellige musthaves die niet mogen ontbreken op 5 december!

Bij deze voor jou en iedereen die net (weer?) Sinterklaas gaat vieren: de musthaves voor een oergezellige sinterklaasavond:

 1. Sinterklaasliedjes
 2. De zak van Sinterklaas
 3. Warme chocolademelk
 4. Sint en Piet
 5. Sinterklaascadeaus
 6. Strooigoed en ander lekkers

1 - Sinterklaasliedjes

Met sinterklaasliedjes vanuit je boxen kom je helemaal in de sfeer. Check deze leuke, ouderwetse Spotify-lijst eens. Meebrullen maar!

2 - De zak van Sinterklaas

De zak van Sinterklaas is een echte essential. Het origineel, de ouderwetse zak van Sinterklaas, is gemaakt van jute. En ken je de Leukste zak van Sinterklaas al? Deze zak is speciaal gemaakt voor het Prinses Máxima Centrum. Waarbij 100% van de netto opbrengst naar de Prinses Máxima Centrum Foundation gaat voor onderzoek naar kinderkanker.

De leukste zak van sinterklaas

3 - Warme chocolademelk

Op het 'heilig avondje' hoort het buiten eigenlijk steenkoud te zijn. Als het buiten hard stormt en lekker guur is, dan gaat er niets boven een kop warme chocolademelk. Bij Happlify zweren we bij Kruidige Aztec Chocolademelk en hier vind je het recept. 
Chocolademelk recept

4 - Sint en Piet

Om het helemaal af te maken kan je Sint en Piet natuurlijk uitnodigen, maar in deze rare tijd kan dat natuurlijk ook online via Skype of je laat Sinterklaas een videoboodschap inspreken waar hij de cadeautjes heeft neergezet. Ken je Video van Sint al? Dat is écht een dikke aanrader!

💛 Lees ook: Sinterklaas, de tandenkrakers en een roze olifant

5 - Sinterklaascadeaus

En last but not least een heleboel cadeautjes om samen uit te pakken en plezier te hebben. Van tevoren online lootjes trekken en dan een mooie surprise maken en een grappig gedicht. Het dobbelsteenspel valt ook altijd in de smaak waarbij je je oog hebt laten vallen op een bepaald cadeau maar als je pech hebt ben je het cadeau ook zomaar weer kwijt. Veel pret en lachsalvo's verzekerd. Klik op onderstaande afbeelding en je ontdekt een hele categorie bijzondere cadeaus voor zowel Sinterklaas als Kerst.

Feestdagen cadeaugids

6 - Strooigoed en ander lekkers

Om je sinterklaasavond verder nog compleet te maken mogen onderstaande zoete lekkernijen ook niet ontbreken: chocoladeletters, kikkers en muizen van fondant omhuld met chocolade, ouderwetse pepernoten, marsepein in allerlei figuren, banketletter (extra lekker als hij even warm is gemaakt) en speculaaspoppen.

Sinterklaas vieren tips

Bijzondere kruidnoten

Wist je dat er naast het gewone strooigoed nu ook heel veel andere nieuwe smaken kruidnoten zijn?! Wat dacht je van de smaken crème brûlée, carrot cake, cookie dough en discodip... en dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment bijzondere kruidnoten die je tegenwoordig kunt krijgen. Bij Van Delft Chocolates & Bakery bestel je de vreemdste kruid- en pepernoten, maar je kunt ze ook in één van de vele winkels in Nederland offline winkelen.

Discodip kruidnoten

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

4 reacties

  • Marijke
  • 16 november 2021 om 17:30

  omdat ik ze lekker vind!!

  • Marijke
  • 16 november 2021 om 17:30

  omdat ik ze lekker vind!!

  • Marian
  • 16 november 2021 om 17:30

  Dat lijken me hel lekkere en bijzondere kruidnoten. Helaas heb ik geen Instagram…

  • Cor Boeren
  • 16 november 2021 om 17:30

  Laat die noten maar komen. Die overleven niet lang.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.