Hoofdpijn is voor velen een vervelende, maar vaak tijdelijke kwaal. Je neemt een paracetamol en gaat verder met je dag. Maar wat als die hoofdpijn niet weggaat, je hele leven beïnvloedt, en je zelfs belemmert in je dagelijkse activiteiten? Dan heb je misschien te maken met (chronische) migraine – een aandoening die veel verder gaat dan ‘gewone’ hoofdpijn.

Wat is migraine?

Migraine is een neurologische aandoening die zich uit in aanvallen van matige tot ernstige hoofdpijn, vaak aan één kant van het hoofd. Maar migraine is meer dan alleen pijn. Veel mensen ervaren ook misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, en in sommige gevallen zelfs aura’s – visuele verstoringen zoals flitsen of vlekken. Deze symptomen kunnen uren tot dagen aanhouden en maken het soms onmogelijk om normaal te functioneren.

Lees ook 👉 Interview met Mariko in Hoofdpijnzaken

Het belang van steun en informatie: Hoofdpijnnet

Voor mensen die lijden aan migraine, kan het gevoel van eenzaamheid en onbegrip overweldigend zijn. Gelukkig is er Hoofdpijnnet waar je lid kunt worden, een platform dat specifiek gericht is op het ondersteunen van mensen met migraine en andere vormen van ernstige hoofdpijn. Hoofdpijnnet biedt niet alleen waardevolle informatie over de verschillende soorten hoofdpijn en behandelingen, maar ook een plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en steunen.

Wat Hoofdpijnnet zo bijzonder maakt, is de focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met hoofdpijnklachten. Ze bieden praktische tips, delen ervaringen van anderen, en houden hun leden op de hoogte van de nieuwste onderzoeken en behandelingsmogelijkheden. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig bijeenkomsten en evenementen om bewustzijn te vergroten en de stem van mensen met hoofdpijnklachten te laten horen.

Doe mee met de 'Dag van de Migraine' enquête

Om de impact van migraine beter in kaart te brengen en te zorgen dat de juiste hulp en aandacht geboden wordt, organiseert Hoofdpijnnet jaarlijks de ‘Dag van de Migraine’. Dit is een belangrijk moment waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele uitdagingen waar mensen met migraine dagelijks mee te maken hebben.

Dit jaar wordt er een speciale enquête gehouden om inzicht te krijgen in de ervaringen van mensen met migraine. Deze enquête is niet alleen belangrijk voor onderzoekers en zorgverleners, maar ook voor beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning voor mensen met migraine. Jouw ervaring telt! Door de enquête in te vullen, draag je bij aan een betere toekomst voor jezelf en anderen met migraine.

Ben jij iemand die leeft met hoofdpijn? Of ken je iemand die dit dagelijks gevecht aangaat? Neem dan even de tijd om deel te nemen aan de enquête. Het is een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken.

Last but not least

Migraine mag dan wel onzichtbaar zijn, het is allesbehalve onschuldig. Het beïnvloedt miljoenen mensen over de hele wereld en is een serieuze aandoening die meer aandacht verdient. Dankzij organisaties zoals Hoofdpijnnet en initiatieven zoals de ‘Dag van de Migraine’, wordt er steeds meer bewustzijn gecreëerd en kunnen we samen werken aan betere oplossingen en ondersteuning.

Heb je zelf last van migraine, of wil je meer weten over hoe je iemand met deze aandoening kunt ondersteunen? Bezoek dan Hoofdpijnnet voor meer informatie en handige tips.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Mathilda
    • 23 augustus 2024 om 10:21

    Mijn leven is een stuk vrolijker geworden sinds ik nu 4,5 jaar Emgality injecties gebruik. Sinds januari 2020 niet meer met een zware aanval 36/48 uur op bed gelegen. Ik ben een blij en vooral dankbaar mens😀

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.