Happlify: de leukste shopping guide + blog

"Nog één potje mam." - als je kinderen hebt, ken je deze mantra binnenstebuiten. Gekmakend kan het zijn, kinderen telkens weer als een politieagent achter het scherm vandaan plukken. Prikkels verminderen lijkt een onmogelijke zaak met verslavende, veel te leuke games en social media dansjes. Hoe dan? Het antwoord is: met een boek. Met een goed, tot de verbeelding sprekend boek!

Want, ja die bestaan. Boeken die tot de verbeelding spreken en waar kinderen nog zonder morren in willen verdwalen. We hebben er drie voor je verzameld die een garantie zijn voor leesplezier, ook achterin de auto dus - op weg naar de vakantiebestemming. Hoewel deze exemplaren overigens ook zo mooi zijn dat je ze als verrassing mee kunt nemen als voorleesboek voor het slapen gaan.

Waarom is lezen goed voor kinderen?

Waarom is lezen voor kinderen zo belangrijk?

 1. Ontspanning. Voor iedereen van elke leeftijd belangrijk te lezen, want lezen ontspant.
 2. Fantasie. Omdat je van woorden beelden maakt in je hoofd, ontwikkel je zelf je eigen fantasiewereld en kom je makkelijk in een fijne flow.
 3. Woordenschat. Er gaat een wereld voor je open als je woorden kunt herkennen. Naar mate je meer leest, ontwikkelt je woordenschat en wordt school (kort door de bocht) wat makkelijker.
 4. Sociale ontwikkeling. Ja zelfs dat! Want door het lezen van boeken krijg je inzicht in verschillende emoties en karakters en hoe je op elkaar reageert.

Bron: Squla

Boekentips

Je ziet het, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: boeken. Hierbij de drie boeken die nu net uit zijn én als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Tip 1 - De NEEhoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! BESTEL HIER

Tip 2 - Toen rups een vlinder werd

Op een vroege morgen, als Rups in zijn coconnetje zit te wachten tot hij een vlinder wordt, ontmoet hij Eendagsvlieg. Zij is net aan de eerste en laatste dag van haar leven begonnen en heeft geen tijd om met hem mee te wachten. Eenmaal uit zijn cocon gekropen wil Vlinder dolgraag aan Eendagsvlieg laten zien hoe mooi hij is geworden. Maar waar is ze gebleven? Volg Vlinder op zijn zoektocht door de tuin en maak kennis met Oorwurm, die een nieuwe naam wil. Kijk naar de wereld met de wonderlijke blik van Torretje, ga mee op kriebelig avontuur met de Eikenprocessierupsen. En wanneer Glimworm zijn lichtje uitdoet, is het ook voor jou tijd om te gaan slapen… BESTEL HIER

Tip 3 - Smaakspoken

Puck is negen jaar en woont samen met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Na het overlijden van haar moeder leven ze er nu met zijn tweetjes. Puck mist haar moeder verschrikkelijk en haar vader is altijd druk aan het werk. Ze wil niets liever dan hem helpen, maar hij vindt haar nog te jong, want ‘goed proeven moet je leren’.
Als ze op een avond dit verdriet deelt met haar kat, komt de eerste van zeven Smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren – zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet – ontvoeren Puck naar hun werelden. Ze leren haar daar alles over hun unieke krachten. Maar kunnen zij Puck zo goed leren proeven, dat ze Maro eindelijk mag helpen in zijn keuken? BESTEL HIER

  Mariko Naber

  Auteur - Mariko Naber
  Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

   

  De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

  Laat hier iets vrolijks achter

  Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.