Happlify: de leukste shopping guide + blog

Hoewel je het aan de temperatuur nog niet altijd zou zeggen, is het voorjaar al wel in zicht. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg dan altijd onwijze zin om flink de bezem en een emmer sop door m’n interieur te halen! Zeker omdat het vaak nog te koud is om buiten te zitten, maar ik toch al wel behoefte heb aan dat buitengevoel. Om jou ook vast op weg te helpen, deel ik mijn 5 beste tips om je huis lente proof te maken.

Tip 1 - Een goed begin is het halve werk

Als je je interieur eens goed aan wilt pakken, is het heel fijn als je in een opgeruimde ruimte aan de slag kunt gaan. Ik weet het, het is niet de leukste klus, maar kijk toch eens kritisch naar de spullen die je in huis hebt en beslis wat je wilt bewaren en wat er naar de kringloop kan. Twijfel je over bepaalde spullen, zet die dan in een doos een tijdje weg. Heb je er na een half jaar niet naar omgekeken, dan kunnen ze alsnog weg.

Bonustip: 27 april is het Koningsdag, dan kun je weer een hoop meuk kwijt!

Ja joh, weg ermee!

Tip 2 - Maak een statement wall

Veel mensen vinden het eng om met kleuren te werken, omdat ze bang zijn dat het te hysterisch wordt. Maar kleur geeft een interieur vaak juist meer karakter. Als je er tegenop ziet om kleur te gebruiken, kies dan 1 muur uit die je in een mooie kleur verft of waar je een tof behang op plakt. Dit noem je een statement wall. De rest van de muren hou je dan naturel, waardoor je toch een rustig geheel krijgt. Ben je de kleur zat, dan kun je deze muur opnieuw een likje verf geven. Op die manier hoef je niet alle muren te verven en heb je toch weer een hele nieuwe frisse look.

Mooi paars is niet lelijk en als je het zat bent, dan doe je volgende maand geel 🤩

Tip 3 - Gebruik kleur in je accessoires

In het voorjaar is het vaak nog niet warm genoeg om buiten te zitten. Om toch al dat zomerse gevoel te krijgen, kun je gebruik maken van kleurrijke woonaccessoires. Wissel bijvoorbeeld de kussentjes op je bank eens om voor kleurige exemplaren en je creëert gelijk al een hele andere sfeer. Ook door het gebruik van vazen, fotolijsten of illustraties kun je met kleine veranderingen toch iets geheel nieuws neerzetten. Als je voor kleuren kiest uit het kleurpalet van je statement wall, dan brengt dit het interieur ook weer bij elkaar.

Kleur in je interieur én altijd iets vrolijks om je heen met deze Yay-vlaggetjes!

Tip 4 - Ga zelf aan de slag!

Meegaan met de laatste woontrends kan behoorlijk in de papieren lopen. En dit is niet altijd handig als het einde van de maand nog lang niet in zicht is. Gelukkig kun je ook een heleboel dingen heel gemakkelijk zelf maken! Op Pinterest vind je superleuke DIY’s die ook nog eens heel goed uit te voeren zijn. Zo heb je en nieuwe woonaccessoires en vertier in één.

Bonustip: zelfgemaakte woonaccessoires doen het ook heel goed als cadeautje.


Happy DIY tutorial: maak je eigen vaasjeshouder. Hoe, dat lees je hier.

Tip 5 - Haal buiten naar binnen

Het fijne van de lente is dat alles weer in bloei staat, wat zorgt voor een instant geluksgevoel. Een mooie tip hiervoor is: veel bloemen en kamerplanten in huis halen. Zo haal je dat buitengevoel naar binnen! Met jouw eigen urban jungle overleef je regenachtige dagen met gemak! Vergeet je niet om ze af en toe water te geven? 😉


En nu allemaal in leven houden (langer dan een week)!

Vertel eens, hoe maak jij jouw huis lente proof? Laat het hieronder weten in de reacties!

 

De auteur - Rinske Claus

Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza. De blogposts van Rinske >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.