Happlify: de leukste shopping guide + blog

Nu het coronavirus ons leven flink op z'n kop gooit en we gevraagd zijn zoveel mogelijk thuis te blijven, moeten we de dingen allemaal heel anders doen dan we gewend zijn. Het is niet niks wat er nu om ons heen gaande is. De maatregelen vragen veel, maar dat is ook zo hard nodig. Daarom voor jou tips om het thuis zo gezellig mogelijk te maken én te houden.

Misschien heb jij zelf ook nog wel een goede tip die je wilt delen? Graag! Laat deze dan hieronder bij de reacties achter of mail ons even zodat we het kunnen delen.

Bij Happlify proberen we anders na te denken over de situatie waarin we ons nu verkeren. Niet zozeer door er een geforceerde positieve draai aan te geven, maar juist door de lichtpuntjes te ontdekken daar waar het donker is. Vind je dat een fijn idee? Meld je dan HIER aan voor onze wekelijkse Happy thoughts nieuwsbrief zodat je niets positiefs mist!

En dan hier de allereerste tips en inspiratie voor een gezellige tijd met thuisblijvende kinderen.

1 - Maak een duidelijk schema

Waarschijnlijk krijgt dat vorm vanuit school als het leren op afstand een beetje gaat wennen, maar probeer een goed schema af te spreken. Hier en daar vonden we wat schema's via social media waaruit blijkt dat iedereen een heel eigen tempo heeft. Wij merkten direct bij onze zoon dat zo'n schema houvast - en dus ook rust - geeft. Hier een paar handige voorbeelden.

Vlnr: @Ikbenbaukje.nl - @Yaelhaller - @Anouk.bink

2 - Ga naar buiten

Het devies is thuis te blijven, wat (nog) niet direct betekent 'binnen blijven'. Frisse lucht is super belangrijk. Wij beginnen hier momenteel de dag sowieso met 1,5 uur kuilen graven en frisbeeën op het strand. In de tas gaan twee thermosbekers warme koffie, een dopper met sap en wat fruit. In de middag, na het schoolwerk, wordt er buiten nog even een balletje getrapt. Daarbij besef ik me maar al te goed hoe gezegend we zijn met het strand als achtertuin. Maar elk 'buiten' is natuurlijk goed. Een ommetje maken naar een speeltuin, een boswandeling of... nu alvast veel tijd doorbrengen in de tuin of op het balkon.

3 - Aandacht voor jouw 'buiten' (en kweek samen je eigen eten en bloemen)

Op het eerste gezicht ben je in de tuin of op het balkon misschien gauw klaar, maar je kunt er véél en als je er een beetje creatief mee omgaat hoeft het daar nooit te vervelen. Geef jullie 'buiten' weer aandacht en maak het lente klaar. Plant samen wat bloembollen voor straks, zaai een moestuin en verzorg deze samen, zorg voor een zithoekje en lunch bij de eerste zonnestralen steevast buiten. En sommen kun je ook maken met krijt op de stoep!

Bloembollen, het begin van je eigen moes- of kruidentuin begint heel makkelijk met een doos zoals deze. Handig en ook bijzonder leuk om als cadeau naar een ander te sturen.

4 - Maak herinneringen

Deze situatie is vreemd, en juist omdat het anders dan anders is gaan je kinderen deze tijd herinneren. Probeer van de momenten die je samen door moet brengen daarom wat moois te maken. Probeer de schermtijd te minimaliseren, geef je volle aandacht wanneer dat kan. Knutsel samen, leg een puzzel, speel ouderwetse bordspelletjes met het gezin, bak samen wat lekkers, laat ze het avondeten koken... De tijd is nu om herinneringen te maken. Vier samen het leven!

5 - Alleen

Er zijn nu ook veel mensen op zichzelf aangewezen nu en eenzaam. Ga eens na wie dat in jouw omgeving kan zijn. Bouw facetime momenten in, zorg dat opa en oma af en toe gezellig worden gebeld. Stuur wenskaarten, laat je kinderen een mooie tekening maken voor die oude tante. Geef aandacht als dat kan, want thuis zijn met kinderen is volgens mij een geschenk ten opzichte van weken helemaal alleen zijn.

Meer inspiratie

Dit is slechts een beginnetje, in de komende blogposts nog veel meer tips en inspiratie om de komende tijd zo positief mogelijk door te komen. Op deze blogs vind je nu direct nog wat leuke aanvullende tips:

Bij Happlify proberen we anders na te denken over de situatie waarin we ons nu verkeren. Niet zozeer door er een geforceerde positieve draai aan te geven, maar juist door de lichtpuntjes te ontdekken daar waar het donker is. Vind je dat een fijn idee? Meld je dan HIER aan voor onze wekelijkse Happy thoughts nieuwsbrief zodat je niets positiefs mist!

💛 Take care 

Mariko Naber
Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.