Happlify: de leukste shopping guide + blog

Bij Happlify weten we hoe belangrijk het is om veilig online te shoppen. Daarom zijn al onze Happlify Crew Member webshops gegarandeerd veilig en betrouwbaar. Helaas zijn er online veel oplichters actief die nepwebsites creëren om je geld en persoonlijke gegevens te stelen. In deze blogpost geven we je enkele handige tips om een echte webshop te onderscheiden van een oplichter.

Een recent onderzoek door RTL Nieuws onthult dat een Chinese criminele bende tienduizenden Nederlandse slachtoffers heeft gemaakt met nepwebshops. Deze websites bootsen populaire merken na zoals Nike, Big Green Egg en Tommy Hilfiger, wat resulteert in gestolen privé- en bankgegevens van nietsvermoedende consumenten. De schade loopt in de miljoenen euro's, met dagelijks meer dan honderd nieuwe nepwebsites die opduiken.

Handige tips om een echte webshop te onderscheiden van een oplichter:

 1. Controleer het websiteadres
  Een belangrijk eerste controlepunt is het websiteadres. Nepwebsites gebruiken vaak de naam van een merk in combinatie met termen zoals 'nederland', 'korting' of 'bestellen'. Dit duidt vaak op een oplichterij. Zorg ervoor dat de URL een beveiligde verbinding heeft (https://) en een logische en herkenbare naam bevat.

 2. Let op opvallend lage prijzen
  Veel nepwebshops adverteren met (sterk) afgeprijsde artikelen die altijd op voorraad zijn. Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Vergelijk de prijzen met andere webshops om te zien of ze realistisch zijn. If it seems too good to be true, it is.

 3. Controleer de reviews
  Echte webshops hebben meestal veel positieve recensies verspreid over verschillende platforms. Nepwebshops hebben vaak geen of heel weinig reviews. Doe een snelle zoekopdracht naar ervaringen van andere klanten om een beter beeld te krijgen.

 4. Zoek naar keurmerken
  Betrouwbare webshops zijn vaak aangesloten bij bekende keurmerken zoals Webwinkelkeur. Controleer op de website van het keurmerk of de webshop daadwerkelijk is geregistreerd. Dit kan een extra zekerheid bieden dat je te maken hebt met een betrouwbare verkoper.

 5. Controleer de contactopties
  Een echte webshop biedt duidelijke contactinformatie, inclusief een fysiek adres, telefoonnummer en e-mailadres. Test de contactgegevens door een e-mail te sturen of te bellen. Geen reactie of alleen een algemeen e-mailadres is vaak een waarschuwingssignaal.

 6. Creditcards en privégegevens
  Het belangrijkste doel van cybercriminelen is het stelen van creditcardgegevens. Met deze gegevens kunnen ze op jouw naam aankopen doen zonder dat je het doorhebt, vaak pas zichtbaar wanneer de bedragen van je creditcard worden afgeschreven. Daarnaast worden ook privégegevens zoals je woonadres, e-mail en telefoonnummer gestolen en doorverkocht via het darkweb, vaak gebruikt voor gerichte phishingaanvallen.

 7. Bescherming en voorzorgsmaatregelen
  Google blokkeert dagelijks miljoenen nepwebsites, maar helaas glippen er nog steeds veel doorheen. Het is belangrijk om altijd alert te zijn en bovenstaande tips te volgen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een nepwebshop.

Happlify Crew Members zijn veilige én leuke webshops

Bij Happlify willen we dat je veilig en met een gerust hart kunt shoppen. Onze Happlify Crew Members zijn zorgvuldig geselecteerd en betrouwbaar, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je aankopen. Volg de bovenstaande tips om zelf ook veilig te blijven bij het online shoppen en voorkom dat je slachtoffer wordt van oplichters. Bezoek de Happlify Crew Member webshops voor een veilige en leuke shopping ervaring.

Heb je zelf een webshop?

Heb je zelf een webshop en wil je dat bezoekers jouw shop vertrouwen? Naast dat je je kunt aanmelden voor een Happlify Crew Membership, kun je ook eens kijken bij SYSO voor bijvoorbeeld de Conversie booster. Daarmee zorg je er onder andere voor dat je webshop beter betrouwbaar overkomt, iets wat juist nu zo ontzettend belangrijk is. Happlify Crew Members krijgen trouwens altijd 20% korting op alle SYSO tools. Handig!

Beeld: Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.