Tapijttegels winnen steeds meer aan populariteit als stijlvolle en praktische oplossing voor vloerbedekking in woningen. Ze zijn niet alleen trendy in huizen, maar worden ook steeds vaker toegepast in winkels en kantoorruimtes. Het mooiste van Van Heugten Tapijttegels? Je kunt er jouw eigen unieke patroon mee creëren! Door verschillende kleuren en texturen te combineren, geef je elke ruimte een persoonlijke en speelse uitstraling. Zo maak je van je vloer niet zomaar een ondergrond, maar een echt statement piece in je interieur.

Waarom tapijttegels zo'n slimme keuze zijn

Tapijttegels bieden meer dan alleen creatieve vrijheid. Ze hebben ook praktische voordelen die het dagelijks leven comfortabeler maken. Zo zijn ze van nature wat stroever dan bijvoorbeeld pvc of houten vloeren. Dit zorgt ervoor dat de kans op uitglijden aanzienlijk kleiner is, wat vooral fijn is in ruimtes waar veiligheid voorop staat. Denk bijvoorbeeld aan een seniorenwoning of een kinderkamer, waar een val snel gemaakt is. Tapijttegels bieden dan net dat beetje extra grip.

Daarnaast zijn tapijttegels een duurzame keuze. Ze worden gemaakt om lang mee te gaan en zijn bestand tegen intensief gebruik. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor woonkamers en slaapkamers, maar ook voor drukbezochte plekken zoals kantoren en winkels.

💡 Tip: kies voor een B-keus tapijttegels mix pallet voor een creatieve en voordelige DIY vloer!

Welke tapijttegel kies je voor jouw ruimte?

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en structuren, maar er zijn ook verschillende kwaliteitsklassen. Welke klasse je kiest, hangt af van waar je de tegels gaat leggen en hoeveel verkeer er overheen gaat. Voor een woonkamer of werkkamer, waar de vloer intensiever wordt gebruikt, is een tapijttegel uit klasse 22+ of 23 een goede keuze. Deze tegels zijn robuuster en gaan langer mee onder zware belasting. In een slaapkamer of logeerkamer kun je kiezen voor een lichtere klasse, zoals klasse 21, omdat de vloer daar minder zwaar wordt belast.

Speel met patronen en wissel van stijl

Een van de grootste voordelen van tapijttegels is dat ze niet vastgelijmd worden aan de ondervloer. Dit betekent dat je eenvoudig kunt experimenteren met verschillende patronen en de opstelling later kunt aanpassen als je zin hebt in iets nieuws. Word je na een tijdje bijvoorbeeld toch moe van je gekozen patroon? Dan hoef je niet de hele vloer te vervangen, maar wissel je gewoon de tegels! Dit maakt het ook gemakkelijk om beschadigde of bevlekte tegels te vervangen zonder dat je de hele vloer hoeft te vernieuwen.

En als je ooit gaat verhuizen, kun je de tegels gewoon meenemen en opnieuw gebruiken in je nieuwe huis. Zo maak je jouw investering nog duurzamer én flexibeler.

Praktisch én stijlvol

Kortom, tapijttegels zijn niet alleen een praktische oplossing voor vloerbedekking, maar ook een stijlvolle keuze waarmee je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten. Of je nu gaat voor een strak en modern patroon, of een speelse en kleurrijke mix van verschillende tegels, met tapijttegels creëer je een unieke vloer die helemaal bij jouw smaak en levensstijl past.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.