Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Wist je dat er een speciale dag is voor dromen? World Dream Day is op 25 september en dit jaar vieren we het 10-jarig bestaan ​​van de dag. Dromen zijn een mysterieus onderwerp en wetenschappers hebben nog steeds niet precies begrepen wat ze zijn of waarom we ze hebben. Maar er zijn wel een aantal leuke weetjes over dromen die je waarschijnlijk nog niet wist. Want er is niets zo fijn als heerlijk slapen en goed dromen als het buiten weer guur en donker wordt.

1. We dromen allemaal

Of we ons dat nu realiseren of niet. Er zijn allerlei soorten dromen: sommige mensen dromen in kleur, anderen in zwart-wit. Sommige dromen zijn helder en levendig, terwijl andere meer abstract en onbegrijpelijk zijn. Maar we dromen allemaal, ongeveer 2 uur per nacht.

2. Dromen zorgen ervoor dat je blijft slapen

Dromen kunnen voorkomen dat je uit je slaap wordt gehaald. Wanneer je aan het dromen bent, is je lichaam in een diepe slaap en het is moeilijk om je wakker te maken. Dit is de reden waarom het zo moeilijk is om iemand wakker te maken die aan het dromen is - hun lichaam is in een diepe slaap en het is moeilijk om ze wakker te maken.

3. Dromen kunnen voorspellen

Sommige mensen denken dat dromen de toekomst kunnen voorspellen, maar wetenschappers zijn hier nog niet helemaal uit. Sommige mensen beweren dat ze dromen hebben gehad over toekomstige gebeurtenissen, maar er is nog geen bewijs dat dit echt mogelijk is.

4. Dromen kunnen helpen om problemen op te lossen

Wetenschappers denken dat dromen ons helpen om onbewust problemen op te lossen. Tijdens het slapen maakt ons brein onbewust verbindingen tussen verschillende ideeën en oplossingen. Soms kunnen we de oplossingen voor onze problemen dromen voordat we ze bewust beseffen.

5. Dromen kunnen veranderd worden

Als je een nachtmerrie hebt, kun je soms wakker worden en het einde ervan veranderen. Dit is omdat ons brein niet goed kan onderscheiden tussen werkelijkheid en fantasie wanneer we aan het dromen zijn. Dit kan soms een beetje eng zijn, maar het is ook leuk om te weten dat we de macht hebben om onze dromen te veranderen.

Weet jij nog een leuk feitje over dromen? Laat het ons weten in de comments!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.