Happlify: de leukste shopping guide + blog

Kerstfilms... zo rond kerst is het heerlijk om je nog eens extra in de vrolijke kerstsfeer te dompelen, voordat het gewone leven weer begint! Eerder kon je lezen over 'The Holiday' in deze blogpost: 'The Holiday', ontdek álles over deze populaire kerstfilm, maar er zijn er natuurlijk veel meer!

Een echte kerstfilm is als een magische sleutel naar de kerstsfeer, die je onmiddellijk omhult met dat warme, vreugdevolle gevoel. Het is als een bubbel van onbezorgdheid, knusheid en een hartverwarmende sfeer. De film die dit gevoel bij jou oproept, is vaak diep verbonden met je persoonlijke herinneringen. Jouw eigen, unieke herinneringen. Elk gezin koestert zijn eigen tradities en rond de kerstdagen is het gezamenlijk genieten van die ene speciale kerstfilm vaak een mooi ritueel.

Daarom vroegen we op Instagram "Wat is jouw favoriete kerstfilm ALLERtijden?" en daar kwamen heel fijne antwoorden uit met vaak nog mooiere herinneringen.

Hieronder -in willekeurige volgorde- 5 must see kerstfilm-tips compleet met verhaal, trailer én link om meteen te kijken.  

The Wizard of Oz

De favoriete kerstfilm van Marieke (van Keshi studio) is The Wizard of Oz
In het kort: Wanneer een buurvrouw Dorothy's hond Toto probeert in te laten slapen, neemt ze hem mee en rent ze weg. Ze worden echter opgepakt door een tornado die hen meeneemt naar het magische land van Oz.
Acteurs: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?
Met kerst gingen wij (net als half Nederland) altijd gourmetten. Mijn vader vulde dan de brandertjes met spiritus, waarvan er altijd een deel naast viel en alles rook naar spiritus. En natuurlijk alle andere cliché problemen met de gourmet... vastgekleefde/verbrandde pannenkoekjes en ga zo maar door. Het maakte het feest niet minder want het allerfijnste was dat mijn ouders de eettafel, die normaal in onze keuken stond, in de woonkamer neer zette bij de televisie. Zo'n dikke beeldbuis met 10 knopjes, lees 10 zenders... Die avond zou The Wizard of Oz op televisie komen. Mijn moeder had er al vaak over verteld, dus de verwachtingen waren hoog. Ik was denk ik een jaar of zeven en kon nog niet zo snel de ondertiteling meelezen, dus snapte niks van de film. Maar van één ding was ik wel onder de indruk en dat waren de Ruby red slippers van Dorothy. Die wou ik natuurlijk ook!

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
"There is no place like home." - Dorothy. Deze film heeft gewoon een superfijne herinnering aan de kerstavonden in mijn geboortehuis, het samenzijn met mijn ouders en broertje. Ik heb de film nog vaak opnieuw gekeken en het fijne is dat juist die oude herinneringen dan altijd weer terugkomen. Ik ruik gewoon de spiritus weer als ik alleen al aan de film denk hahaha...

Wil je er nog iets anders over kwijt?
Ook al lijkt deze film gedateerd, ik denk dat we er nog steeds veel van kunnen leren. De leeuw die moed zoekt, de tinnen man die op zoek is naar een hart, Dorothy die de weg zoekt naar huis... Ze zijn allemaal op zoek naar een wizard die dit voor hen kan doen, maar uiteindelijk blijken ze al deze eigenschappen allang te bezitten, alleen moeten ze er zelf nog van overtuigd raken dat ze dit hebben of missen. En die wizard, die bestaat eigenlijk niet. Een prachtig verhaal over dat je meer kan, als je maar in jezelf gelooft. Ik vind het belangrijk om deze en andere verhalen te blijven vertellen. Niet alleen omdat ze mooi zijn maar ook omdat ze ons raken en ons een inzicht geven in onszelf en de wereld om ons heen. Ik ben opgegroeid met films in alle soorten en maten. Nu werk ik in een filmtheater en het mooiste blijf ik vinden dat mensen nog steeds (en meer dan ooit) op zoek zijn naar verhalen en zich durven te laten raken en verwonderen. Wat de kerstfilm wordt in het filmtheater waar ik werk? ... 3 x raden ;-)
 

Love Actually

De favoriete kerstfilm van Simone (en Daphné) is Love Actually
In het kort: Deze romantische comedy vertelt 10 met elkaar verweven Londense liefdesverhalen in de aanloop naar Kerstavond.
Acteurs: o.a. Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson en nog véél meer!

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?
Met een vriendin thuis.

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
Een combinatie van genieten van die heerlijke aanloop naar Kerst met dat intense geluksgevoel van die scene op het einde op Heathrow met dat supermooie liedje van The Beach Boys op de achtergrond. Hier laat ik vaak een gelukstraantje van.

Wil je er nog iets anders over kwijt?
Deze film wordt standaard elk jaar in december gekeken, onder het genot van een kop warme chocomelk en de kerstlichtjes in de kerstboom aan. Wat heerlijk (en makkelijk) dat de film op Netflix staat!
 

White Christmas

De favoriete kerstfilm van Sasja is White Christmas
In het kort: Twee artiesten werken na de oorlog samen om één van de populairste acts in de showbusiness te worden. Op een winter bundelen ze hun krachten met twee getalenteerde zussen en trekken ze naar Vermont voor een witte kerst.
Acteurs: Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney en Vera-Ellen

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?
Toen ik ongeveer 12 was (1982) thuis, vermoedelijk op kerstavond op de televisie. Was met mijn vader, moeder en zus.

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
De humor, de grappen in de teksten, de acteurs, liedjes, het dansen. En als de sneeuw dan valt tijdens het lied ‘I’m dreamin’ of a white Christmas’, ze staan daar in hun rode kerstoutfit en de deuren van de schuur gaan open.... instant feel good, hou hoop, als je samenwerkt kom je er en als laatste ultiem kerstgevoel!!

Wil je er nog iets anders over kwijt?
White Christmas is een echte kerst klassieker in jaren 50 musical dans stijl.
 

Elf

De favoriete kerstfilm van Serana is Elf
In het kort: Buddy de Elf ontdekt dat hij anders is dan de andere elfen van de Noordpool, dus reist hij naar New York om zijn echte vader op te zoeken en wat kerstvreugde te verspreiden.
Acteurs: Will Ferrell, James Caan, Bod Newhart

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?
De eerste keer weet ik niet precies maar het is een vaste prik geworden om elk jaar (het liefst zou ik deze film het hele jaar door kijken haha) Elf te kijken! Soms ook gezellig op 2e kerstdag als er even een rustmomentje is tussen het eten en de cadeaus door! Heerlijk!

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
Deze film geeft voor mij echt de kerstsfeer met de grappige momenten, de muziek, de kerstgedachte enz. Zodra deze film wordt opgezet zit ik in kerstmodus!
  

Serendipity

De favoriete kerstfilm van Nathalie is Serendipity.
In het kort: De film (uit 2001) speelt zich af in besneeuwd New York. Sara en Jonathan proberen te achterhalen of echte liefde is voorbestemd.
Acteurs: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Molly Shannon

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?
De film zag ik voor het eerst met een ex-vriendje. Dat is al wel een tiental jaar geleden hoor, maar sindsdien kijk ik hem elk jaar tijdens de kerstdagen.

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
Ik geloof ook in het lot en dat alles in het leven gebeurd met een reden. What's meant to be, will be...!
 

Wat een heerlijk rijtje. Dankjewel Marieke, Simone, Sasja, Serena en Nathalie voor het delen van jullie favoriete kerstfilm en bijzondere herinneringen. Een heel fijne kersttijd gewenst met jullie favoriet! ❤️

💬 Vertel, wat is jouw favoriet?

Beeld: Elf trailer + Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.