Happlify: de leukste shopping guide + blog

We kloppen wat af op onbewerkt hout vrijdag de dertiende! Dé dag om niet onder ladders door te lopen en zwarte katten te vermijden. Waar de angst voor deze dag vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Is het omdat Jezus op vrijdag de 13e gekruisigd werd of omdat Philip IV op vrijdag 13 oktober 1307 alle Tempeliers liet arresteren en executeren na een verloren oorlog? Het is in ieder geval een sterk staaltje bijgeloof en daar kunnen ze in Japan over meepraten, lees je mee?

Bijgeloof in Japan

In Japan zijn ze aardig bijgelovig, daar zijn heel wat voorbeelden van de vinden. Hier staan er 5 op een rij, zodat jij weet wat je wel en wat je niet moet doen als je een keer naar Japan gaat!

1 - Zet geen eetstokjes rechtop in de rijst

Leg, als je even een pauze neemt tijdens het eten van een kommetje rijst of iets anders, je eetstokjes ernaast. Steek ze er vooral niet rechtop in als je leven je lief is, want dat is de manier waarop ze in Japan rijst aanbieden aan overleden familieleden en voorouders.

2 - Stap niet op de rand van een tatami mat

In Japanse traditionele huizen liggen tatami matten, gemaakt van een soort stro, op de vloer. Je mag hier al helemaal niet met je schoenen op lopen, bovendien moet je de randen vermijden. Die zijn namelijk afgewerkt met een reep stof waarop het familiewapen is afgebeeld. Stap je op de rand, dan stap je op het gezicht van de familie!

3 - Vermijd de getallen 4 en 9

De uitspraak voor 4 is “shi” en dat betekent “dood”. Voor 9 is dat “ku” en dat betekent “lijden”. Twee getallen dus die je niet graag tegenkomt in het dagelijks leven! Zo is er geen vierde en geen negende verdieping in gebouwen en dat geldt ook voor kamernummers in hotels.

4 - Let op je slaaphouding

Slaap niet met je hoofd richting het noorden, zo worden overledenen te rusten gelegd. 

5 - Manicure op de juiste tijd

Knip geen nagels in het donker. Niet alleen heb je slecht zicht, maar in het donker schuilen allerlei boze geesten. Voor je het weet mis je een vinger tijdens het knippen!

Geluksbrengers

Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel qua bijgeloof. In Japan barst het ook van de geluksbrengers. Lees op een eerde blogpost alles over gelukskatjes, daruma en kraanvogels.

Geluksbrengers

Voor iedereen die het geluk liever dichterbij huis zoekt zijn er: er zijn plenty geluksbrengers bij andere webshops zoals deze van maison KOOS. In dit lieve geschenkdoosje zit een klein olifantje van porselein met een mooie boodschap. Verkrijgbaar bij maison KOOS - €18,95

💬 Vertel, ga je dit ook proberen?

  
Ingrid Beijer - Roppongi

De auteur: Ingrid Beyer

IIngrid van Happlify crew member Roppongi is een veel te bescheiden Japan-expert die je álle ins en outs kan vertellen. Roppongi is dé webshop voor liefhebbers van Japan, design, lekker eten, thee en DIY. Bezoek Roppongi en het blog regelmatig voor het snelste tripje naar Japan. De blogposts van Ingrid >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.