Happlify: de leukste shopping guide + blog

Hoezo terug naar de natuur, je bent toch al best vaak buiten? Maar vertel, wandel je vaak alleen of loop je al gezellig kletsend met je beste vriendin door het bos? Misschien vind je het wel prettig om met lekkere muziek of een podcast in je oren te pluggen en met hoge vaart te wandelen? 

Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, alleen op deze manier mis je heel veel. Ik geef je graag drie tips om de natuur op een hele andere manier te beleven.

Tip 1 - Zwemmen in de natuur

Zo'n blauw zwembad bij het hotel is natuurlijk leuk vermaak, maar in het kader van 'terug naar de natuur' kijken we even wat verder. Heb je een mooi natuurgebied in de buurt waar je kunt zwemmen? Wat een geluk! Duik dan eens in een koele plas of plons in de zee en dat hoeft dus echt niet altijd Scheveningen te zijn.

Er is bijna niets lekkerder dan een frisse duik op een snikhete zomerdag. Bekijk hier bij Natuurmonumenten waar je veilig kan zwemmen in natuurlijk zwemwater. De locaties liggen in of bij de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Check voor vertrek wel altijd of het water veilig is om in te zwemmen: www.zwemwater.nl


Tip 2 - Offline in stilte een boswandeling

Maak een boswandeling alleen zonder telefoon of samen met je vriendin in stilte. Vind je dit spannend, zet je telefoon dan op vliegtuigstand. In plaats van een stevige pas, ga je rustig wandelen en kijk je om je heen. Sta eens stil en sluit je ogen. Doordat een van je zintuigen wegvalt, hoor en ruik je beter. Misschien ruik je de heerlijke weidebloemen of die heerlijke lucht van de grove den. Vergelijkbaar met de lucht van een verse kerstboom in je woonkamer. Het stofje wat zij uitscheiden via de naalden beschermt de boom tegen allerlei bacteriën, schimmels en ziektes. Maar het werkt ook voor ons als een antibioticum en beschermt onze luchtwegen. Dus boslucht inademen is erg gezond.

Naast dat de natuur goed voor ons is, zijn er ook harde wetenschappelijke bewijzen dat het bos onze fysieke en geestelijke gezondheid positief beïnvloedt, en zo bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven.

Tip 3 - Word helemaal relaxt in het bos

Het klinkt misschien heel raar, maar in Japan wordt er soms wel dagelijks met een boom geknuffeld. Ze noemen het daar Shinrin-yoku wat letterlijk betekent ‘baden in de atmosfeer van een bos’, in het Westen ook wel vertaald als bosbaden. Naar verluidt heeft elke boom zijn eigen helende kracht en trillingsfrequentie. Door 15 minuten tegen een boom te zitten, staan of zelfs te omhelzen neemt jouw lichaam deze helende trilling over.

Nieuwsgierig wat de helende krachten van bomen voor jou nog meer kunnen betekenen? Ervaren wat een hele dag baden in de atmosfeer van een bos voor je algehele gestel kan doen? Voel je dan welkom om te komen bosbaden in mijn eigen veilig omheinde bos van 2,3 hectare! Er wordt gezegd dat het aanvoelt, als een relax dagje naar de sauna gaan!

Wil je graag ontdekken wat de natuur nog meer voor jou kan betekenen? 

Aan de hand van verschillende activiteiten midden in de mooie bossen, zoals meditaties, bosbaden, ademsessie en rituelen ga je de natuur en haar elementen (aarde, vuur, water en lucht) nog intenser ervaren. Je zult ontdekken wat de kracht van de natuur voor jou kan betekenen. Op SaPeDi vind je verschillende bosretraites terug.

Auteur - Samantha Pellicaan - Dik
Creatieveling en grote natuurliefhebster Samantha maakt onder andere unieke handgemaakte illustraties op snoeihout en maakt daar weer heel inspirerende producten mee. Duurzaam en hardstikke eco-friendly, want het snoeihout is afkomstig uit haar eigen bos. Check Sapedi.nl

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.