Happlify: de leukste shopping guide + blog

Online kleding kopen biedt veel voordelen. Hoe fijn is het om de drukke winkelstraten te kunnen vermijden? Als je gewoon lekker vanuit je eigen stoel de mooiste outfits kunt samenstellen. Het kost nauwelijks nog moeite of tijd om je garderobe compleet te krijgen. Fijn! Tegelijkertijd zitten er soms ook wel wat nadelen aan. Want hoe kies je de juiste maat als je niet kunt passen? Is retourneren gratis en echt wel zo gemakkelijk als het lijkt? 

Wil jij graag eens online nieuwe kleding shoppen (bijvoorbeeld bij Schulte Herenmode), maar vind je het tegelijkertijd ook heel lastig om de knoop door te hakken? In dit artikel geven we drie tips hoe je slimmer aankopen doet en zo spijt achteraf kunt voorkomen. 

Tip 1 - Kies voor merken waar je bekend mee bent 

Waarschijnlijk weet je maar al te goed dat de pasvorm van kleding per merk en soms zelfs product kan verschillen. Meestal zien we wel dat er gelijkenissen zijn per merk. Zo zal je voor het ene merk bijvoorbeeld standaard een maatje groter nodig hebben dan normaal, omdat de pasvorm gewoon heel strak is. Als je in een fysieke winkel kleding koopt, is dit simpelweg een kwestie van passen. Online is dit toch wat lastiger. Daarom is het verstandig om voor merken te kiezen die je zelf vaker draagt. Dan ben je beter op de hoogte van de pasvorm en is het waarschijnlijk ook stukken gemakkelijker om de juiste maat te vinden. 

Tip 2 - Voorkom impulsaankopen 

Het gemak van online shoppen kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Juist omdat het zo gemakkelijk is, zien we namelijk het aantal impulsaankopen flink toenemen. Als je je verveelt, ben je al snel in staat om iets in je winkelmandje te gooien, af te rekenen en er eigenlijk pas na afloop spijt van te krijgen. Uiteindelijk ligt je kast vol met kleding waar je niks mee doet en geef je ook nog eens onnodig veel geld uit. Zonde! Gelukkig kunnen impulsaankopen goed voorkomen worden door wel kritisch te blijven over hetgeen je koopt. Heb je echt drie verschillende goedkope polo's nodig? Of is het bijvoorbeeld beter om bijvoorbeeld voor één kwalitatieve Ralph Lauren polo te kiezen? Door kritisch te kijken en echt de tijd te nemen voor het doen van aankopen, voorkom je onnodige uitgaven. 

Tip 3 - Controleer de betrouwbaarheid van de webshop 

Hoewel de meeste webshops gelukkig goed te vertrouwen zijn, zeker de Happlify Crew webshops, zitten er natuurlijk ook altijd slechtere webshops tussen. Webshops waarbij de service minimaal is en je soms zelfs geheel kunt fluiten naar je bestelling. Daarom is het belangrijk om op de betrouwbaarheid van de webshop te letten. Let er bijvoorbeeld op of ze over een keurmerk beschikken en lees recencies van anderen. 

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.