Happlify: de leukste shopping guide + blog

Bij Sinterklaas heeft iedereen zo zijn eigen tradities. De één viert het met de héle familie, inclusief lootjes trekken, gedichten en mega surprises, de ander houdt het klein met wat lieve aardigheidjes in de schoen. En als de kinderen het huis uit zijn, dan kan het voorkomen dat de Sint even héél lang -of nooit- meer langs komt. Dat gebeurt.

Zo kwam het dat toen onze zoon werd geboren, de Sint ineens weer voor de deur stond en vanaf half november meegeleefd werd met het Sinterklaasjournaal. Dieuwertje, pepernoten, de Video van Sint werd hier jaren achter elkaar besteld, we gingen samen naar de Sint film, kochten een Hema pietenpakje voor pietengym en lieten natuurlijk de buurman hard op de deur bonzen met pakjesavond. 

De roze olifant

Om de roze olifant even weg te jagen, Zwarte Piet is hier in al zijn verschijningen -zwart, bruin, wit, roze, paars, roetveeg, stroopwafel- gewoon de grote vriend van Sinterklaas. Wij hebben het zelf aangekeken hoe de reactie zou zijn, maar onze zoon vond van kleins af aan eigenlijk alles best zolang Piet maar een mooi gekleurd pak aan heeft, vrolijk is en pepernoten geeft. No Piet Drama hier.


I believe... eh, niet meer

En toen kwam de dag daar. We zaten op de fiets van school naar huis ergens op een onbezorgde mooie zomerdag. Geen vuiltje aan de lucht, de verrassing kwam dus echt als een donderslag uit de heldere hemel. De tandenfee. Jolien had verteld dat de tandenfee niet bestaat. Ik probeerde het nog te redden met: "Wat zielig dat de tandenfee Joliens huis niet kan vinden". Maar het was al te laat, de eerste lamp in The Truman Show* was genadeloos naar beneden gekletterd. Daarna sneuvelde de paashaas, toen de tandenkrakers en uiteindelijk moesten ook de kabouters eraan geloven.

Heel onze fantasiewereld binnen één jaar uitgeroeid

Alleen Sinterklaas... we lieten het maar even zo, die man wordt pas weer echt belangrijk rond begin november als de Intertoys catalogus op de mat valt. Vorig jaar dacht ik de bui te voelen hangen. De meester had ons als ouders al aan het begin van het schooljaar gewaarschuwd 'niet te liegen' en dus de waarheid zou vertellen als 'de vraag' daar was. Dat was best schrikken voor ons als curlingouders**, maar we legden ons erbij neer. 'Let it go als Elsa' is voor elke ouder uiteindelijk de eeuwige mantra. Toch verliep Sinterklaas gewoon als andere jaren, zingend bij de brievenbus, meelevend met het Sinterklaasjournaal en Jan Boerenfluitjes werd vrolijk geciteerd. Maar het hing al wel duidelijk in de lucht. Ontkenningsfase. 


Op een relaxte zondagmorgen, met een vers croissantje en een lekker kop koffie uit de Nespresso kwam dit jaar het hoge woord eruit. Of ik wist dat Sinterklaas niet bestaat. Een beetje teleurgesteld zette ik mijn mok neer en zuchtte: "Wil je het alsjeblieft niet aan papa vertellen? Die gelooft nog." Maar dat ging er natuurlijk niet meer in. Het is definitief voorbij. Alleen onze droomboomhut bestaat nog, wat dat is vertel ik je nog wel eens.

*Trumanshow

Ik moet aan deze film nog heel vaak denken als ik voor mijn werk met social media aan de slag ben. Eigenlijk is Instagram een digitale Truman Show... Een lamp die uit de lucht valt, dat is het begin van het einde in die film. Leuke filmtip trouwens!

**Curlingouders

Long story short: ouders die terug naar huis rijden voor een stuk speelgoed omdat het speelgoeddag is. Uit eigen werk. Hieronder nader uitleg en de oorsprong van de term.

Geen Sinterklaas meer dit jaar?

Natuurlijk wel, het Sinterklaasjournaal is nog geen enkele keer gemist en de schoen wordt gezet, maar dit jaar kopen we met zijn drieën voor elkaar een cadeautje. We maken een nieuwe traditie. En jij? Wat doe jij dit jaar met Sinterklaas? Mocht je het feest nog gezellig vieren of geïnspireerd zijn er weer eens wat mee te gaan doen, dan heb ik hier nog een paar happy cadeautips die ik je niet wil onthouden. De cadeautjes kun je lekker makkelijk online bestellen bij veelal Nederlandse en Belgische webshops die mooie producten verkopen, goede, happy service leveren en het meer dan waard zijn eens te bezoeken.

Over tandenkrakers gesproken

Wist je dat je bij Vinktandtechniek een kunstgebit in een dag kunt laten maken? Dit allround laboratorium voor tandtechniek heeft alle disciplines en specialismen in eigen huis. Daardoor kunnen zij een unieke, snelle en kwalitatief zeer hoogwaardige service bieden. Handig!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.