Happlify: de leukste shopping guide + blog

Druk, druk, druk. Een afspraak hier, een appje daar. Terwijl je nog peinst over dingen die vandaag niet lekker gingen, maak je je ook alvast druk over een spannende afspraak die morgen op de planning staat. Kortom: stress alom. Zeker in deze tijd waarin je door alsmaar oplichtende telefoons niet zomaar een dag met rust wordt gelaten, is ontstressen nooit verkeerd. Hoe je dat doet? Met deze 6 leuke ideeën kun je al in 5 minuten je stressniveau flink omlaag laten gaan. 

Tip 1 - Adem in, adem uit!

Ik weet het: ik vond ademhalingsoefeningen zelf tot voor kort ook maar een zweverige bezigheid. Totdat ik me realiseerde dat er niets zweverigs is aan iets wat je elke dag doet, namelijk ademhalen. Bewust ademhalen is voor mij dé manier om snel tot rust te komen. Het werkt heel simpel: ga ergens liggen, leg je handen op je onderbuik en adem bewust naar dat gedeelte van je buik. Voel hoe je buik bij elke ademhaling op en neer gaat en daag jezelf uit om tussen je ademhalingen langere tussenposen te laten zitten. 

Zo word je met elke ademhaling iets rustiger. Doordat je je hoofd focust op je ademhaling, blijft er ook minder hersencapaciteit over om al je piekergedachten nog eens te overwegen. Komt dat even goed uit!

Adem in adem uit

Tip 2 - Doe een braindump

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb zelf de uitknop van mijn hoofd nog steeds niet kunnen vinden. Stoppen met denken is bijzonder lastig. En hoe harder je jezelf dwingt om het nog eens te proberen, hoe kleiner de kans is dat het lukt. Het welbekende roze-olifant-effect (“Denk vooral niet aan een roze olifant!”). Wat je wél kunt doen om je alsmaar doorgaande gedachten te temperen, is een braindump. 

Neem 5 minuten om alle gedachten die door je hoofd heen gaan, een plek op papier te geven. Laat los dat er een logisch verhaal uit moet rollen. Pen gewoon alles neer wat je denkt. Schrijf bijvoorbeeld 5 minuten lang alles op wat je nog wilt of moet doen, en kladder vervolgens 5 minuten lang al je piekergedachten ergens neer. Het fijne is dat je de gedachten met een gerust hart uit je hoofd kunt halen zodra ze op papier staan. Hoef je daar niet meer over te peinzen!

Denk niet aan de roze olifant

Tip 3 - Ruim je werkplek op

Een rommelige werkplek helpt niet bepaald mee als je al in de stressmodus zit. Dus merk je dat je afgeleid raakt door de vele stapels papier en het vieze lunchbord of de flinke lege-pennenverzameling naast je? Ruim dan die spullen netjes op. Een lege werkplek is goed voor een leeg hoofd. 

Het helpt trouwens ook als je je mailbox leegmaakt. Gooi e-mails weg waar je niets meer mee hoeft en zorg er zo voor dat je niet meer honderden ongelezen mails hebt. Ook dat geeft rust en voorkomt stress zodra je ’s ochtends je mailbox opent. 

opgeruimde werkplek

Tip 4 - Take it slow

Met het tempo van een marathonrenner die bijna de finish haalt, maak je je stressniveau er niet snel lager op. Daarom is het slim om wat je doet met aandacht te doen en je tempo iets te vertragen. Het hoeft niet altijd snel, snel, snel en zo efficiënt mogelijk. Stop heel even en kijk hoe je de activiteit die je nu oppakt met minder snelheid en meer aandacht kunt doen. 

Neem bijvoorbeeld even afstand van je werk als je gaat lunchen, droog je rustig af na een douchebeurt of probeer mindful door een pan te roeren in plaats van tijdens het koken alvast de hele keuken op te ruimen en ondertussen ook nog de tafel te dekken. Dat soort kleine trucjes kunnen je al in 5 minuten (of zelfs in 1 minuut) helpen bij ontstressen.

Mindful eten

Tip 5 - Zet het internet op je telefoon uit

Deze ontstress-tip kost je slechts een paar seconden. Merk je dat je compleet overprikkeld raakt door iedereen die iets van je moet? Of door vervelende groepsapps waarin iedereen zijn zegje moet doen over een flauwe meme. Zorg er dan voor dat je de berichtjes van “iedereen” even niet binnenkrijgt. Zet je wifi en 4G een tijdje uit en ga daarna notificatieloos verder met waar je mee bezig was. Je kunt nog wel gebeld worden, dus voor echte spoedgevallen ben je nog altijd bereikbaar. Je krijgt alleen niet meer voor elk mailtje, appje of DM een bericht. Voor mij werkt dat geweldig goed om binnen no-time te ontstressen en mijn focus op mijn schrijfwerk te houden. 

Wil je even helemaal een pauze hebben van je telefoon? Dan is de Socialbox een geniale vondst. Daarin kun je je telefoon tijdelijk verstoppen totdat de prikkels van je smartphone wat jou betreft weer welkom zijn. 

de socialbox

Tip 6 - Kop thee erbij, geurkaarsen aan

Mijn theemomentjes zijn me heilig. Als ik een kop loeihete thee in mijn handen heb, hoef ik even helemaal niets behalve de smaak van die nieuwe theesoort te proeven. Met kaarsjes erbij kom ik nog meer in de ontspanmodus. Vaak zijn we geneigd om fijne momenten met een kaarsje en thee erbij te bewaren tot ’s avonds laat of tot een vakantiedag. Maar waarom zou je het er niet ook op een doordeweekse dag overdag van nemen? Juist dan kun je die 5 minuten ontstressen vast goed gebruiken.

Zoek je nog een lekkere ontspannende thee? Kijk dan zeker eens naar het assortiment van Happlify Crew member Suez Thee. Qua geurkaars kan ik je deze van The SOOS Candle Factory zeker aanraden. Wie wil nu niet de geur van duizend bloemen in zijn huis? Yum!

The Soos Candle Factory

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.