Happlify: de leukste shopping guide + blog

In december merk je het misschien wel het meest van het hele jaar: we leven in een snelle, drukke maatschappij. We verwachten dat we 1000 ballen tegelijk in de lucht kunnen houden. En er dan nog bij blijven lachen. En dus neem je je voor: in 2020 ga ik vaker onthaasten!

Hoe dan?

"Ja, maar hoe doe ik dat dan: onthaasten èn dat ook echt vol houden?" Je hebt wellicht van alles al geprobeerd: mindfulness, yoga, lange badsessies, floaten, enzovoorts. Maar toch schieten die onthaast-momentjes er alweer bij in zo rond de derde week van januari.

Ook ik heb van alles geprobeerd om te onthaasten èn ontdekt waarom ik het vaak niet vol hou. Mindfulness bijvoorbeeld: ik vind het heerlijk op momenten dat ik niet heel veel aan mijn hoofd heb. Maar als het druk is in mijn hoofd? Dan blijf ik denken tijdens een mindfulness sessie: "Mooi, even vijftien minuten de tijd om eens goed op een rij te zetten wat ik allemaal nog moet doen. O wacht, ik moest mijn gedachten laten varen…."

Ga toch breien!

Gelukkig heb ik de oplossing een aantal jaren geleden gevonden: ik heb leren breien! En dan niet een saaie rechttoe-rechtaan sjaal van acryl (=plastic) met zware aluminium naalden. Nee: een patroon dat ik moet lezen, zodat mijn hoofd daarbij blijft en dus niet kan afdwalen naar mijn to-do lijst. En werken met lichte naalden van goede kwaliteit (verkrijgbaar bij de betere wol(web)winkels) en echte wol (bijvoorbeeld een zachte merino): mooi materiaal gebruiken geeft al gelijk beter resultaat, juist als je nog een beginner bent. Als ik me een half uur op een patroon stort waar ik mijn hoofd bij moet houden, en zie hoe er iets heel moois onder mijn handen verschijnt, ben ik weer even helemaal opgeladen om de rest van mijn lijstje af te werken!

Breiles: offline of online

Maar waar begin je? Je kunt uiteraard lessen volgen bij een lokale wolwinkel, of brei-atelier (woon je in de buurt van Den Haag Scheveningen, dan ben je van harte welkom bij mij). Gezellig om samen met anderen wekelijks helemaal gefocust te zijn op het leren van een nieuwe vaardigheid (op en top onthaasten!). Op YouTube zijn er natuurlijk vele gratis video’s te vinden, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer (niet heel relaxt als je er halverwege een video achter komt dat net dat ène ding dat je wilde weten, niet duidelijk zichtbaar is). Online breiles volgen is misschien iets waar je meer aan hebt; je bent dan verzekerd van duidelijke video’s.

Ravelry

Goede breipatronen (ook haakpatronen trouwens) vind je op Ravelry. De meeste patronen zijn Engelstalig, maar ik adviseer je juist daarmee aan de slag te gaan. Engelstalige patronen zijn veel duidelijker dan Nederlandstalige (eenduidiger wat betreft breitermen). En je voorkomt dat je een patroon gebruikt dat verkeerd vertaald blijkt te zijn. Op Ravelry kun je zoeken op patronen voor een bepaalde wolsoort (handig als je al wol in huis hebt, maar niet weet wat je ervan wilt maken). Ook kun je op niveau zoeken (van absolute beginner tot vergevorderd). Als je alles wilt weten over het gebruik van Ravelry, bekijk dan dit filmpje eens.

Nog een tip: de Simple Collection van TinCanKnits. Patronen voor beginners, met linkjes naar uitleg. Super handig om stap-voor-stap iets nieuws te leren!

Duurzame wintergarderobe

Ik wens je een fantastisch 2020 en hoop dat deze onthaast-tip je helpt om het het hele jaar vol te houden om voldoende te onthaasten! Bijkomend voordeel: aan het einde van het jaar heb jij je eigen, duurzame wintergarderobe bij elkaar gebreid, hoe fijn is dat!

Mariko Naber
Auteur - Mirjam Molenbeek
Sinds september 2017 doet Mirjam dagelijks wat ze het liefste doet: laagdrempelige breilessen geven, zoeken naar de fijnste breimaterialen voor haar webshop én bloggen & vloggen over breien en wol. Want: breien onspant, onthaast, biedt een rustpunt in onze snelle maatschappij. Daar wordt toch iederéén happy van?! - Mirjammolenbeek.nl

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.