Happlify: de leukste shopping guide + blog

Toen ik moeder werd had ik op alle fronten geen idee wat me te wachten stond. Je kan je nog zo goed inlezen, denken dat het leven niet verandert, dat je het allemaal anders gaat doen... Maar elke dag is een verrassing en je gaat ontzettend op je moeder lijken.

Op de dag van de geboorte gaat de ‘Moeder deur’ open die leidt naar een nieuwe volstrekt onbekende wereld met daarachter duizenden andere nieuwe deuren. Achter één van deze deuren schuilt een fonkelnieuwe oneindige fantasiewereld. Niet die van jou, maar van je kind en jij mag erin rondhangen. Doe dat! Want de tijd die je daar hebt is van (veel te) korte duur. Op het moment dat de tandenfee bruut wordt ontmaskert is het gras er heel zo groen niet meer. Het mooie van deze fantasie is dat alles kan en alles besproken kan worden. Dat versterkt de band met je kind enorm.

De paarse ridder had heeeele grote...

Poedelend in een bad vol schuim hangt mini met in zijn ene hand een beker limo en de andere een partje appel met kaneel. Ik zit er op een Ikea kleuterstoeltje bij. Deze momenten neem ik voor altijd met me mee, oeverloos kletsen over niets en alles. Wie X nou weer van het klimrek heeft afgeduwd, hoe de lucht blauw kan zijn en waarom de spruitjes zijn uitgevonden. Dat soort zaken. Vaak eindigt zo’n conversatie in ‘Er was eens…’, een jarenlang favoriet agendapunt in de badkamer. Dat gaat ongeveer zo, ik begin:
‘Er was eens…’
‘Een ridder’
‘Zijn kleur was…’
‘Paars’
‘De paarse ridder had heeeele grote…’
‘Ogen’
‘En daarmee…’
‘Kon hij alle scheten in het hele land zien’
‘Ook had hij een heel leuk huisdier en dat was een…’ (tip: buig zo lang mogelijk af van scheten, pies en snot als je wilt dat het even duurt, want dat is het begin van het einde)
‘Poes’
‘De kleur van de poes was…’

Enzovoorts. Daar kun je heel lang mee doorgaan en er komt een hele wereld tot leven. Ergens heb ik gelezen dat het enorm goed is voor de ontwikkeling van je kind. Maar buiten dat is het ook heel gezellig, leuk en deze fijne momenten onthouden jij en je kind een heel leven lang.

Lijpe dansjes in de sneeuw

Zoals ik al zei, de fantasiewereld van een kind is vluchtig. Jarenlang besprak ik met mijn zoon het geheime leven van feeën, elfjes en kabouters. Kabouters hadden hier zelfs hun eigen servies. En voor we gaan slapen is er nog de droomboomhut. Gelukkig is er, nu mini bijna een tiener is, nog genoeg fantasie, misschien juist meer omdat we het er samen zo vaak over hebben gehad. Ik ga trouwens nog steeds mee in zijn wereld, maar die heet nu vaak Fortnite. Als we samen duo’s spelen hebben we daar dikke pret. We springen van heel hoog in de lucht uit de battle bus, belanden samen in de sneeuw, vissen er naar mooie loot, ik verstop me in een bosje terwijl hij een tegenspeler naar de eeuwige jachtvelden eh… knalt en we doen lijpe dansjes.

Hier wacht ik braaf tot de kust veilig is -___-

Maar da’s digitaal en het is juist zo mooi als je offline ook een paar mooie haakjes hebt met het fantasieleven van je kind. Bij ons was dat dus kabouterservies, maar wist je dat er nu ‘gewoon’ Droomdeurtjes te koop zijn?! Zelf kwam ik er wat laat achter, maar heb je een peuter/kleuter in huis? Doen!

Eh… Droomdeurtjes?

Droomdeurtjes zijn kleine gekleurde deurtjes die je bijvoorbeeld in een kinderkamer aan de muur bevestigd. Een droomdeurtje bevordert het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf jonge leeftijd. De minideurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties. Zij vertrouwen de fantasiefiguren achter het deurtje hun ervaringen toe met een tekeningetje of minibriefje wat in de minibrievenbus past.

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas.

Droomdeurtjes zijn er in veel verschillende kleuren en uitvoeringen.

Zelf customizen

Deze wonderlijke deurtjes kun je bestellen bij Jeetjemineetje. Ze komen in verschillende kleuren, met of zonder glitters. Ook droombriefjes en verschillende versiersels vind je daar, want kinderen vinden het geweldig hun droomdeurtje zelf te decoreren en eigen te maken. Daarom is het deurtje bij oudere kinderen (10+) ook nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.

Handig weetje: Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet.

Mariko Naber
Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Sanne
    • 25 november 2019 om 15:45

    Ik heb weer genoten van je artikel en word echt blij van Happlify. Liefs, Sanne

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.