Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zijn je bank, salontafel, stoelen en dressoirkast al jaren oud? Dan ben je hier inmiddels misschien wel een keer op uitgekeken. In dat geval wordt het tijd voor nieuwe meubels. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want er zijn talloze websites waar je meubels kunt bestellen. Ga hierbij niet over één nacht ijs, want er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we er 5 voor je op een rijtje.

1 Grootte

Als je nieuwe meubels koopt, wil je uiteraard wel dat deze in de ruimte passen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas gebeurt het geregeld dat mensen (veel) te grote meubels kopen. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je precies weet hoe groot de ruimte is. Hierdoor kun je makkelijk inschatten of een bank, tafel of dressoir kast past of niet. Kies bij twijfel liever voor een meubelstuk dat iets kleiner is, zodat je zeker weet dat je goed zit.

2 Materiaal

Een tweede aandachtspunt is het materiaal waarvan een meubelstuk gemaakt is. Meubels worden tegenwoordig gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zo kan het zitgedeelte van een nieuwe bank bijvoorbeeld bekleed zijn met stof, maar ook met leer. Zorg dat je weet wat de voor- en nadelen van beide materialen zijn voordat je een keuze maakt.

Ook voor andere meubels geldt dat er verschil in materiaal zit. Kasten en (salon)tafels worden vaak gemaakt van hout, maar we zien ook steeds vaker combinaties van meerdere materialen. Zo is het onderstel van een tafel of kast soms van staal. Dit geeft een meubel een stoere, robuuste uitstraling.

3 Stijl

Omdat er online ontzettend veel meubels verkocht worden, weet je misschien niet zo goed waar jij je zoektocht moet beginnen. Bepaal daarom eerst welke stijl je voorkeur heeft voordat je op zoek gaat naar nieuwe meubels. Wil jij je woning inrichten volgens de landelijke stijl? Dan kun je filteren in het aanbod. Je krijgt dan enkel meubels te zien die tot deze stijl behoren. Hierdoor hoef je niet alle meubels langs en dat scheelt je behoorlijk veel tijd.

4 Budget

Uiteraard moet je ook rekening houden met je budget als je op zoek gaat naar nieuwe meubels. Als je meer uitgeeft dan je van tevoren in gedachten had, krijg je hier achteraf misschien spijt van. Door van tevoren een budget op te stellen, voorkom je dit hopelijk. Je weet zo precies hoeveel je uit kunt geven aan nieuwe meubels. Zorg er alleen wel voor dat jij je hier ook aan houdt.

5 Kwaliteit

We sluiten dit artikel af met misschien wel het belangrijkste aandachtspunt: de kwaliteit. Want je wilt niet dat een meubelstuk binnen de kortste keren kapotgaat. Kies daarom niet lukraak voor de goedkoopste meubels. Op de korte termijn bespaar je weliswaar geld, maar op de lange termijn kun je een stuk duurder uit zijn. Kwalitatieve meubels hebben doorgaans een langere levensduur, waardoor je ze minder snel hoeft te vervangen. Laat je daarom liever leiden door de kwaliteit in plaats van de prijs.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.