Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Is je vertrouwen in de mensheid een beetje zoek? Heb je zin in een tranentrekker of houd je -net als ik- ontzettend van #randomactsofkindness ? Dan is de Netflix documentaireserie The Kindness Diaries voor jou en mij gemaakt. Deze serie onderzoekt de aard van vrijgevigheid. Het geeft je een kijkje in de harten van écht onbaatzuchtige mensen. Ook brengt het hoop in een wereld waar hebzucht te veel wordt vereerd als een deugd en waar zorgzaam zijn als een verplichting wordt gezien.

Presentator Leon Logothetis is een man met een missie die de wereld rondreist. Hij vertrouwt daarbij uitsluitend op de vriendelijkheid van vreemden voor eten, onderdak en brandstof voor zijn knalgele VW kever (in seizoen 1 is dat een gele motorfiets) op zoek naar het goede in de mens.

Toegegeven: het is soms een beetje tenenkrommend iemand te zien vragen aan vreemden "Kan ik de nacht in je huis doorbrengen?" en vervolgens afgewezen te worden. Dat went nooit kan ik je vertellen. Verder is het een makkelijke, feel-good serie die niet teveel aandacht van je eist.

Dit is de trailer van seizoen 2 (NU te zien op Netflix)


Nu heeft Leon stiekem best wat te makken, dus op zijn reis geeft hij verschillende geschenken aan sommigen die hem helpen. En dat zijn precies de momenten die mijn hart doen smelten. Hoewel de docu vrij voorspelbaar is en alle afleveringen een vergelijkbaar plot volgen, is de moraal van deze serie in en in goed. Ook blijft de eeuwenoude overtuiging bestaan dat de minst bedeelden onder ons het meest geven.

De serie is niet baanbrekend en ik denk dat Logothetis best veel gedaan krijgt omdat er een camera met hem meereist. Maar dat neemt niet weg dat The Kindness Diaries absoluut een interessante bingewatch-tip is als je een beetje feel-good én weer wat vertrouwen in de mensheid nodig hebt.

Dit is de trailer van seizoen 1 (nu niet meer te zien op Netflix)

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Of over jouw favo Netflix serie waar je super blij van wordt? Klik hier

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.