Happlify: de leukste shopping guide + blog

De dagen worden weer korter en donkerder. Het heeft de afgelopen weken zoveel geregend dat we er niet omheen kunnen: de herfst is begonnen! En hoewel dit seizoen met haar laagstaande zon en prachtige kleuren met stip op nummer 1 staat in mijn seizoenen-top-vier, ben ik ook iemand die vatbaar is voor de herfstblues.

Tel daar een tweede golf van het coronavirus en een halve tweede lockdown bij op en je snakt al snel naar wat licht aan het einde van de tunnel. Maak je geen zorgen; we’ve got you covered! In deze blogpost delen we namelijk wat lichtpuntjes in de duisternis, zodat je altijd wat tools hebt die je kunt gebruiken om de donkere dagen door te komen!

Lichtpuntje 1 - Zoek geluk in de kleine dingen

Bij Happlify draait alles om het vinden van geluk. Dat kan in grote gebaren zitten, maar die kunnen soms wat overweldigend lijken, zeker als je een serious case van de herfstblues te pakken hebt. Daarom hier een heel simpele tip om geluk te vinden in dagelijkse dingen: leef in het moment. Nu snap ik dat je denkt ‘jakkes, wat een mindful gedoe’ (ik ben zelf allesbehalve mindful), maar het werkt écht. Ik ben terwijl ik ’s morgens mijn tanden poets met mijn hoofd al halverwege de werkdag en tijdens de lunchpauze eet ik half hersendood al scrollend door mijn Instagram feed mijn lunch op. Sad but true.

Wat kun je dan doen om meer in het moment te leven? Benoem in je hoofd (of hardop) wat je aan het doen bent. Breekt de zon door tijdens de lunchpauze, ga (desnoods met je jas aan) in de zon zitten eten. En denk aan niets, behalve dat je zo lekker in de zon zit te lunchen; hoe de zonnestralen voelen op je gezicht. Je zult merken dat er dan meteen veel meer ruimte is om dat geluksgevoel toe te laten en dat dit moment je aan het einde van de dag is bijgebleven, terwijl je je op andere dagen niet eens meer kunt herinneren wat je tijdens de lunch gegeten hebt.

Dit trucje kun je op ieder moment en iedere situatie toepassen. Je moet jezelf er in het begin misschien even toe zetten, maar na een tijdje gaat het bijna automatisch en ga je zien dat je veel sneller geluksmomentjes ziet in dagelijkse dingen.

Lichtpuntje 2 - Uitkijken naar de feestdagen

Zodra het vroeger donker is en de dagen wat druilerig worden krijg ik feestdagenkriebels in mijn buik. Het begint met Halloween (ik vind het nog steeds jammer dat dat hier in Nederland maar zo minimaal gevierd wordt) en daarna ga ik regelrecht in de kerstmodus. Ik wacht daarom ook echt niet tot na 5 december met het versieren van de kerstboom en het draaien van kerstclassics. De feestdagen zijn voor mij echt lichtpuntjes in donkere dagen en hetgeen dat de winter leuk maakt. En daar kan ik me dus vanaf eind september al op verheugen (sorry not sorry). Om de voorpret nog wat leuker te maken kun je een aftel-app gebruiken of aftelkalender maken. Instant feestsfeer gegarandeerd!


Mooi! Begin je lekker op tijd met versieren, dan heb je plenty tijd om werk te maken van een Time Capsule. Wat dat is lees je hier: Bewaar je herinneringen en plan je wensen voor 2020 met de Time Capsule

Lichtpuntje 3 - Haal het beste uit je huis

Nu we toch meer dan ooit thuis zijn kunnen we er maar beter het beste van maken. Als je zorgt dat je huis een fijne plek is, dan voelt het nooit als straf om er veel tijd te moeten doorbrengen. Ik word altijd erg gelukkig van home improvement taken. Simpele dingen als een plankje ophangen, de styling van een hoekje omgooien of een meubel opknappen zorgen er vaak al voor dat je huis nieuw en fris aanvoelt. En het leukste is dat je heel vaak alles hiervoor al in huis hebt! Ga eens shoppen binnen je eigen vier muren: ik heb bijvoorbeeld vaak maar een klein deel van al mijn woonaccessoires ‘tentoongesteld’ staan. De rest zit ergens in dozen of kastjes verstopt. Trek al die dozen en kasten eens open en kijk wat voor verborgen schatten je allemaal hebt staan. Als je zo wat dingen omwisselt op verschillende plekken in huis voelt je stulpje weer helemaal opgefrist. En bonus: als je dan toch al die dozen openmaakt kun je gelijk alles opruimen/verkopen wat je toch nooit meer gaat gebruiken.

Dat waren drie tips van mijn kant waar je voorlopig wel even mee vooruit kunt, maar ik ben heel benieuwd wat jij doet om de donkere dagen goed door te komen! Laat jouw tips achter in de comments.

 

Vera Bertens

De auteur: Vera Bertens

Vera Bertens is het creatieve hart en brein achter Franje Design, wat zij oprichtte in 2009. Naast haar wonderlijke wereld vol lieve en grappige wezens illustreert en ontwerpt zij ook in opdracht vanuit haar atelier in Tilburg. Wij houden van haar werk en nodigen je uit deze Nederlandse gem zelf te ontdekken. De blogposts van Vera >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.