Happlify: de leukste shopping guide + blog

Oftewel April Fool’s (Engeland) of Poisson d’Avril (Frankrijk) deze dag staat bekend om de grappen en grollen die mensen op deze dag met elkaar uithalen. En dat doet men al lang, want de 1 aprilgrappen dateren helemaal terug naar het jaar 1506! Hoe deze dag tot grappendag bekend is komen te staan is niet helemaal duidelijk, maar het vaakst gehoorde verhaal is dat landarbeiders vroeger zó hard moesten werken dat ze behoefte hadden aan eens goed te lachen met elkaar.

Daar zijn we bij Happlify natuurlijk helemaal voor: lachen met elkaar! Je maakt geluksstofjes aan en door elkaar een beetje te plagen verstevig je je band. Mits je het niet té gortig maakt met je grappen natuurlijk. Zin in een plagerijtje? Wij verzamelden een aantal leuke 1 april grappen voor je!

1 aprilgrap voor je collega’s

Genieten jij en je collega’s regelmatig van iets lekkers tijdens de koffie- of lunchpauze? Houd ze voor de gek en neem een lege doos van dat leuke koffietentje of die ene donutwinkel. Vul deze met iets heel anders, denk aan bleekselderijstengels, een stel tomaten of iets anders waar je nu niet echt zin in hebt tijdens koffietijd. Bij binnenkomst zie je ze al glunderen, oeh, iets lekkers bij de koffie! Laat ze zich er lekker de hele ochtend aan verlekkeren, tót de koffiepauze aanbreekt en de doos open gaat…1 april!

1 aprilgrap voor je kinderen

Bereid dit alvast dagen van tevoren voor. Vertel ze dat het weer tijd is voor de tandarts, orthodontist (in elk geval iets waar ze van balen) en trek dit helemaal door op de dag zelf. Rijd richting de tandarts/vervelende plek en stop voor de deur. Pas dán zeg je dat er eigenlijk helemaal geen afspraak is… 1 april! 

De avond van tevoren heb je al tassen ingepakt want na zoveel deceptie verdienen ze natuurlijk wel een leuk uitje. Op naar het bos, pretpark, speeltuin!

PS: Dit werkt ook bij je partner. Een etentje bij die oudtante die hij echt niet mag, of die vervelende collega waar hij niks mee heeft. Met lood in zijn schoenen gaat de lieverd tóch mee, maar dan stop je de auto voor jullie favoriete restaurant waar je een tafeltje voor twee hebt gereserveerd…1 april, schat!

1 aprilgrap voor je gezin

Ontbijtje? Met een lekker eitje erbij? Grote kans dat ze dit wel lusten. Maar in plaats van een echt spiegelei zet jij iets op tafel wat er wel op lijkt, maar er totaal niet naar smaakt. Je doet dit door volle yoghurt op een bord te gieten en daar een halve perzik in te leggen. Leuk en verrassend… 1 april!

1 aprilgrap voor je buurtkids

Dit werkt als je vissen hebt. Spreek je buurkinderen aan en zeg dat je echt een heel groot probleem hebt. Je vissen hebben namelijk wel eten, maar je kunt ze geen drinken geven, het drinkbakje is kwijt. Arme vissen, ze hebben zo’n dorst! Hebben de buurtkinderen thuis misschien een bakje wat je mag lenen? Nadat je deze vraag hebt gesteld is het wachten tot het kwartje valt… 1 april!

Andere leuke 1 aprilgrappen

  • Stuur iemand een serieus uitziende envelop met daarin een hele hoop glitter
  • Verander de datum op de computer van je collega
  • Verplaats de fiets/auto/brommer van je huisgenoot als deze ligt te slapen. Is ie gestolen? Nee joh, 1 april!
  • Installeer stiekem een app op zijn of haar telefoon waardoor het lijkt alsof het scherm is gebarsten. Google op Cracked Screen app bijvoorbeeld.
  • Nepspinnen, nepvliegen, nepmieren… werkt altijd
  • Een strookje lijm aan het begin van een wc-rol. 
  • Iets lekkers bakken, maar dan met sambal, zout, erin. Die eerste hap, de gruwel! Om het goed te maken zorg je natuurlijk wel dat je ook iets echt lekkers hebt gebakken.
  • Oreo’s met tandpasta. Koop een pak Oreo’s, schraap het wit ertussenuit en vervang door tandpasta. Bah!

💬 Vertel, heb jij nog een leuke prank die je met ons wilt delen?

Auteur - Martinique Koevoets van Martinique Translations
Gek op taal en alles wat daarmee samenhangt. Vertaler, tekstschrijver, leesfanaat, amateurfotografe, maar ook moeder, partner en kattenvrouw ;). Neemt je enthousiast mee op reis naar de leukste en meest bijzondere plekken!
Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.