Happlify: de leukste shopping guide + blog

Wat een fijn en hoopvol boek: ‘Komt goed’ geschreven door Pascalle Bonnier en Tess Milne. Het sluit heel goed aan op wat we bij Happlify zoeken: klein geluk. Dit geluksboek vol zonnige ideeën geeft een nieuw perspectief op dagelijkse dingen en hoe je daar geluk uithaalt. Het ligt ook helemaal in lijn met ons eigen Happlify your life boek dat bij dezelfde uitgever (Nijgh & Van Ditmar) is uitgegeven! We like!

Boek vol doe-ideeën

Komt goed is een boek over de grootsheid van het kleine. Het geluk dat je vindt rond het huis, in het meertje om de hoek en verborgen tussen de brandnetels in het bos. Een boek vol doe-ideeën voor positieve energie. Denk aan thema’s als wandelen, zwemmen in open water, zelf je eten verbouwen, straatjutten, mediteren en zelf dingen maken.

Mediteren

Dus... loop je vast?

Kapen de kronkels van je gedachten het stuur van je schip? Dit boek geeft kleine rituelen als houvast en wijsheden van de Britse grootouders van Tess, Margaret (98) en George (102) als kompas. Zij hebben de Grote Depressie van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog overleefd, hun motto luidt: ‘In times of trouble, put the kettle on!’ Voor Tess en Pascalle is de Nederlandse vertaling daarvan ‘komt goed’. Twee kleine woorden die je moeder had kunnen zeggen. Het betekent niet dat álles goed komt, want dat is helaas niet zo. Maar het is wel een sterk tegengif voor negentig procent van alledaagse stress.

Auteurs

Tess Milne wist al vroeg dat ze verhalen wilde vertellen, en dat heeft ze gedaan: onder andere in haar columns voor Veronica Magazine, Power Unlimited en Lonely Planet, maar ook op televisie, waar ze begon als vj bij TMF en daarna voor MTV de wereld rond vloog om bekende artiesten te interviewen. Veronica, RTL en de NPO volgden en in 2021 ging haar documentaire over de Slow Travel Movement in première.

Pascalle Bonnier is documentairemaker en kookboekenschrijver. In haar eerste documentaire (Moeder en Grunberg, 2015) volgde ze Arnon Grunberg en zijn moeder, bij wie hij op volwassen leeftijd weer in huis gaat wonen. Haar meest recente film (hoe overleef ik, 2021), geselecteerd voor een Gouden Kalf, gaat over Francine Oomen.

Komt goed

Ook zo'n zin in dit boek? Komt goed is te bestellen bij Bol.com voor €25,-

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

6 reacties

  • Jacqueline de Waal
  • 10 november 2022 om 20:56

  Wooh wat een prachtige winactie ik loot graag mee voor dit geluksboek.
  Dat kan ik wel gebruiken geluk augustus 4 jaar geleden is mijn zoon 26 jaar zomaar overleden na ingreep kaakchirurg Maandag opeens mijn kat verlamd en die het uitschreeuwde van de pijn trombo aorta moest inslapen net 5 jaar

  • ineke van Dieren
  • 30 mei 2022 om 16:59

  wil dit boek graag winnen

  • Patricia
  • 30 mei 2022 om 16:59

  Al de ideeën die hier genoemd worden…herstellende van long Covid zoek ik van alles uit de hoek om mijn oefeningen leuk te maken en ben ik blij met ieder klein stapje vooruit. Ik denk dat dit boek hierbij een enorme ondersteuning kan leveren dus ik grijp ook deze kans met beide handen aan 👍

  • Melanie de Jong
  • 30 mei 2022 om 16:59

  Ik wil graag meedoen, maar heb geen Insta

  • Shirley
  • 30 mei 2022 om 16:59

  Ik loot graag mee

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.