Happlify: de leukste shopping guide + blog

Kerstfilms... we krijgen er geen genoeg van. De tijd waarin we ze 'kunnen' kijken is eigenlijk veel te kort om alle favorieten elk jaar weer opnieuw te zien. Want: wáár haal je de tijd vandaan? En ze zijn zo leuk, die films zoals The Polar express, a Christmas Carol, The Grinch who stole Christmas, Scrooge, Santa Claus, Home Alone en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Een echte kerstfilm geeft je meteen the Christmas Spirit, dat fijne, blije gevoel. Die bel van zorgeloosheid, gezelligheid en fuzziness. Welke film jou dat precies geeft heeft veel te maken met vroeger. Jouw eigen vroeger natuurlijk. Elk gezin heeft eigen tradities en zo rond Kerst gaat dat vaak gepaard met het kijken van die ene speciale kerstfilm.

Daarom vroegen we op Instagram "Wat is jouw favoriete kerstfilm ALLERtijden?" en daar kwamen heel fijne antwoorden uit met vaak nog mooiere herinneringen.

De komende weken komen er een aantal favorieten langs met fun facts en persoonlijke herinneringen van Happlify lezers. Wil jij ook vertellen over jouw favoriete film? Scroll naar beneden.

The Holiday 

We beginnen met een klassieker uit 2006: 'The Holiday'.

 
De film in het kort: het verhaal volgt twee vrouwen, Amanda Woods (Cameron Diaz) en Iris Simpkins (Kate Winslet), die via een online woningruil besluiten om hun respectievelijke landelijke huisjes te verruilen voor de feestdagen. Amanda belandt in het schilderachtige Engelse platteland, terwijl Iris zich in het zonnige Los Angeles bevindt. Terwijl ze hun eigen onafhankelijke levens herontdekken, ontstaan er onverwachte romantische verwikkelingen. Amanda vindt liefde bij Iris' charmante broer Graham (Jude Law), terwijl Iris een band opbouwt met een Amerikaanse componist (Jack Black). De film viert liefde, vriendschap en zelfontdekking, en biedt een hartverwarmende kijk op de magie van de kerstperiode.

Acteurs: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black, Jude Law

The Holiday: de favoriet van Happlify lezeres Karin

Kun je je nog herinneren wanneer je de film voor het eerst zag (en met wie)?

Ik geloof met mijn man die toen net mijn vriend was. Hij moest gelijk kennis maken met mijn Kerst-gekte!

Wat maakt juist deze film voor jou zo speciaal?
Het verhaal, het Engelse landschap, de muziek van Hans Zimmer. Ik heb de cd van deze film. De muziek is echt magisch!

Wil je er nog iets over kwijt?
Ja, laat je echt leiden door de muziek. De muziek maakt echt voor een groot deel deze film zo bijzonder!

The Holiday fun facts

Locatie shoots

Hoewel de film zich afspeelt in Engeland en Los Angeles, werden veel van de buitenopnames gedaan in een klein Engels dorpje genaamd Shere in Surrey. Het gaf de film een charmante en pittoreske uitstraling. Bovendien sneeuwde het tijdens de opnames ook drie keer echt.

Geïmproviseerde dialoog

Een groot deel van de dialoog in de film is geïmproviseerd, vooral die tussen Kate Winslet en Jack Black. De regisseur, Nancy Meyers, moedigde de acteurs aan om spontaan te reageren, wat bijdroeg aan de natuurlijke en ontspannen sfeer van de film.

bron: Giphy.com

Amanda's huis

Het huis van Cameron Diaz' personage, Amanda, is eigenlijk speciaal gebouwd voor de film. Het is ontworpen om een moderne, strakke uitstraling te hebben en diende als een belangrijk decor voor veel scènes in de film. Kosten: 1 miljoen dollar. De cottage in Engeland blijkt ook from scratch gebouwd...

Soundtrack successen

De soundtrack van de film bevat enkele bekende kerstliedjes, maar ook moderne nummers. Een opvallend nummer is "Mr. Brightside" van The Killers, dat wordt gebruikt tijdens een belangrijke scène in de film.
  

 
Populaire cast

Naast Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black heeft de film ook enkele bekende bijrollen, waaronder Eli Wallach, Rufus Sewell en Edward Burns. De diverse cast voegde een extra laag toe aan de aantrekkingskracht van de film.

Jack Black
Mijn (Mariko) persoonlijke favoriet in de film is natuurlijk Jack Black! Fun fact: Hij wilde in de eerste instate helemaal niet meedoen aan een romcom, tot hij hoorde dat zijn tegenspeelster Kate Winslet zou zijn.

Dustin Hofman
In onderstaande video zie je de leukste scènes met jack Black en de niet geplande cameo met Dustin Hofman. Het verhaal gaat dat Dustin Hofman langs de dvd-winkel reed terwijl Kate Winslet en Jack Black binnen een scène aan het filmen waren. Toen hij alle camera's buiten zeg besloot hij even langs te gaan om te kijken wat er aan de hand was. Hij kende regisseur Nancy Meyers, en samen bedachten ze on the spot de leuke cameo.
  

  
'The Holiday' is sinds de release een ongekende favoriet geworden bij veel kijkers, vooral tijdens de feestdagen. De combinatie van romantiek, komedie en de kerstmagie heeft bijgedragen aan de blijvende populariteit ervan. Gewoon weer een keer kijken dus, deze fijne film!

Nog een leuke behind the scenes video

 

💬 Vertel, wat is jouw favoriet?

De komende weken komen er meer kerstfilm favo langs met fun facts en persoonlijke herinneringen van Happlify lezers. Wil jij ook vertellen over jouw favoriete film? Beantwoord dan deze vragen en mail (+ foto) naar hello@happlify.nl:

  1. Wat is je favoriete kerstfilm?
  2. Met wie zag je de film voor het eerst (en met wie)?
  3. Wat maakt deze film voor jou zo speciaal?
  4. Wil je er nog iets over kwijt?
De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.