Happlify: de leukste shopping guide + blog

Klaar voor een nieuwe traditie? Kijk eens naar een Thankful tree, ook wel een Thanksgiving tree of Gratitude tree genoemd. Dat is geen heel groot, ingewikkeld project en je hoeft er ook geen Thanksgiving voor te vieren. Wat takken in een vaas met briefjes aan touwtjes - en je komt al een heel eind. Het idee erachter is echter heel mooi.

Het is een mooie reminder om gelukkig te zijn met wat we hebben en aan de mensen te denken van wie we houden. Zet de boom, als center piece, midden op tafel in de stijl die je mooi vindt en je hebt voor de komende weken een mooi alternatief voordat je de kerstboom al neerzet. Je kunt er zelfs stiekem al wat lichtjes in doen. Why not?! Heb je zin in een DIY-middag, maak dan juist wat extra versieringen. Leuk om bijvoorbeeld je kinderen bezig te houden op een druilerige zondagmiddag.

De perfecte vaas

Zoek voor de thankful tree een stevige vaas uit en verzwaar deze met stenen en/of zand. De benodigde takken vind je eenvoudig in je eigen tuin, of na een goede herfststorm in het park of het bos. Takken zoeken is meteen een heel goede reden voor een herfstwandeling, die kun je dan weer mooi van je Herfst bucketlist afstrepen. Deze prachtige vaas vonden we bij Ruby conceptstore, waar je overigens veel mooie vazen (en meer) vindt! Ondanks dat het, door de chocoladebruine kleur, de perfecte herfstvaas is, kun je ‘m prima het hele jaar door gebruiken. Deze maand fungeert 'ie geweldig als thankful tree-vaas, in de wintermaand vul je ‘m met dennentakken en lichtjes, in de lente staat de paastak er ook prachtig in en als het zomer is vrolijk je je interieur op met een grote bos zonnebloemen. Een echte must have dus, deze Kersten vaas. Ruby Conceptstore - €59,95

Thankful tree prinboard

Op dit pinboard heb ik verschillende Thankful trees voor je verzameld. Laat je inspireren! De hoofdfoto is van dit super fijne blog: Dream green DIY. Carrie heeft daar een prachtige plek waar ze haar DIY ideeën en projecten laat zien op een heel relaxte manier.

Wat is een thankful tree

Benodigdheden

Denk aan de paasboom/takken, zo is ook de basis van deze ‘boom’.

 • takken
 • een stevige vaas
 • touw (leuk gekleurd, lintjes, wol - of knijpertjes)
 • labels met daar bijvoorbeeld al op: “Ik ben dankbaar voor…”
 • bakjes voor de labels + pen
 • extra herfst/winter decoratie

How to

 • zet de takken in de vaas. Staat deze niet stevig, verzwaar de vaas dan, gebruik minder takken of een grotere vaas.
 • maak labels van papier en touwtjes. Je kunt herfstbladeren knippen, kant en klare labels kopen - wees creatief
 • zet de boom op een leuke plek met daarnaast het bakje waar je de lege labels in doet + pen
 • decoreer de boom naar eigen smaak en hang er al een paar ingevulde labels als voorbeeld in
 • moedig je huisgenoten aan zelf een label in te vullen en op te hangen

Zo kun je op een fijne manier je dankbaarheid uiten en dat geeft een positieve sfeer in huis. 

Mooie printable

Via het prachtige blog Ella Claire & co vind je een heel mooie printable. Hiermee maak je van een relatief eenvoudig herfstboeket een Thankful tree. Ook een leuk idee! Een mooi herfstboeket bestel je bijvoorbeeld hier bij Greetz.nl

💬 Vertel, waar ben jij dankbaar voor? Laat een berichtje achter in een reactie.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

  • Sofia
  • 25 oktober 2023 om 15:21

  Wat een super leuk idee! We gaan ermee aan de slag.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.